DataGird tarih düzenlemesi
Tarih
24/08/2012 08:52
Konu Sahibi
sümm
Yorumlar
2
Okunma
5218
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



sümm
Üye
Kullanici Avatari
Üye
S.... Ç....
10
3
26/07/2012
0
Rize
Ofis 2010
31/08/2012,16:49
Çözüldü 
Arkadaşlar merhaba şimdi ben verilerimi giriyorum verileride datagridde gösteriyor buraya kadar porblem yok şimdi datagridde gösterirken sıralamayı order by date olaak ayarlardım yani ay ay tek tek sıralası ama datagridde gösterirken günü baz alır sıralıyor yani şöyle göstereyim :

1.ocak.2012
1.şubat.2012
2.ocak.2012
2.ağustos.2012
3.ocak.2012


gibi ben ayı baz alıp sıralamasını istiyorum yardım ederseniz sevinirim.
Ek Dosyalar
topla.rar
Cevapla


Coskun0559
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
C.... Ç....
1.222
02/11/2008
505
Tekirdağ
-
30/11/2016,17:15
Çözüldü 
Merhaba,
Öncelikle belirtmek isterim ki örneğinizde kullandığınız Activex(Ocx) ve bazı dll dosyalarından dolayı örneğinizi tam manasıyla açamadım.Gördüğüm kadarıyla Adodc nesnesini kullanmışsınız.
Şimdi yapmanız gerekenlerden bahsedelim.
Adodc nesnesi Access veri tabanındaki Tablodan sorgular yardımıyla veri çekmektedir.Adodc nesnesinin Özellikler kısmından Bunu ayarlayabilirsiniz.Resimde nerden yapılacağını Gösterdim.
Gelelim sorgumuzu yazmaya.Ben sorguyu Access da yazdım isterseniz benim yazdığım sorguyu Access da boş bi sorgu açıp test edebilirsiniz.
Sorgu :

SQL Code
 SELECT Mid([date],4,2) AS Ay, tekliftablosu.validitiy, tekliftablosu.referans, tekliftablosu.revizeli, tekliftablosu.revize, tekliftablosu.customer, tekliftablosu.project, tekliftablosu.destination, tekliftablosu.delvterm, tekliftablosu.standard, tekliftablosu.grade, tekliftablosu.pipelength, tekliftablosu.lining, tekliftablosu.coating, tekliftablosu.dia, tekliftablosu.wtch, tekliftablosu.meter, tekliftablosu.ton, tekliftablosu.cr, tekliftablosu.upriceton, tekliftablosu.unitpricem, tekliftablosu.tprice, tekliftablosu.PM, tekliftablosu.aciklama
FROM tekliftablosu
ORDER BY Mid([date],4,2);

date alanındaki "ay" kısmını seçmek için mid fonksiyonunu kullandım.
Kolay Gelsin.
Resim
resim

GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla


sümm
Üye
Kullanici Avatari
Üye
S.... Ç....
10
3
26/07/2012
0
Rize
Ofis 2010
31/08/2012,16:49
Çözüldü 
Ahhh tabi yaa bu hiç aklıma gelmedi Lol
Çok teşekkürler yaa saolun Img-grin)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü VB 6 Girilen Tarih İle Date Kontroluna Göre Rapor Alma |By|KiDnArUt| 6 3.419 24/05/2011, 18:06 |By|KiDnArUt|
Çözüldü İki Tarih Arasındaki Fark Ücreti ayrı Tablolarda |By|KiDnArUt| 9 3.195 21/05/2011, 02:44 |By|KiDnArUt|


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya