Database Üzerinden Online Bilgi Almak
Tarih
26/05/2009 15:56
Konu Sahibi
boraday
Yorumlar
26
Okunma
6807
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



boraday
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
8
07/04/2009
0
Tekirdağ
Ofis 2007
02/08/2016,10:58
Çözüldü 
Merhabalar. Access hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim. Bu konuda sizlerden acil bir yardım bekliyorum.

İtalyan malı bir paketleme cihazımız var. Bu cihaz paketleme makinesi terazizinden gelen bilgileri pesatez isimli database dosyasının içerisine yazmaktadır. bu yazılan bilgileri dışarı alamadığımız ve print ettiremediğimiz için tartılan tüm malların etiketlerine bakarak tekrar kilo bilgilerini alıp sevk irsaliyesi yazacak arkadaşa ulaştırıyorlar. oda hesap makinesi ile toplayarak irsaliyesine giriş yapıyor.
Bu database dosyası içerisinde 4 adet tablo bulunmaktadır ( Dispo, Pesate, Servi, Setup ).

Pesate tablosunda Datapes kolonu tartım zamanını , Dispozisione kolonu ise parti numarasını belirtmektedir. Kgnetti kolonuında tartılan malın net ağırlığı ve KgLordi kolonunda tartılan ağırlığın brüt ağırlığı gözükmektedir( Müşteri adı, parti bilgisi, renk bilgisi gibi bir kaç alan var, bunlar Excel tablosu gibi basit bir arayüzden girilmektedir)
dispo tablosunda da Dispozisione kolunu bulunmakta ve pesate kolonu ile aynıdır. C01 kolonuna da müşteri ismi yazdığımız bilgi kayıt olmaktadır.
Benim şöyle bir sorgu yapma isteğim vardır.

operatör programı çalıştırdığında direkt olarak pesatez.mdb dosyasına bağlansın. parti no + tarih seçerek sorgula dediğinde xxxx parti numaralı 01.01.2009 tarihli tüm tartım bilgileri filtreleyerek KgNetti ve KgLordi kolanlarındaki ağırlıkları toplayarak çıkan ağırlıkları ve kaç edet tartımı topladığını ( bu sayı kaç çuval paketlendiğini göstermesi açısından gereklidir, hatta bu ağırlıkları bir liste gibi göstererek en alt satıra toplamını yazması süper olur ))ekranda göstermesini istiyorum. ayrıca olabilirse bu toplama işleminin raporunu txt olarak kaydetmesini ve ekrana xxxxx.txt olarak kayıt edildi demesini istiyorum. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla. İlgilenecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   Pesatez.rar (Dosya Boyutu: 1,06 MB / İndirme Sayısı: 48)
boraday, 07-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Gönderdiğniz dosyayı sürüm olarak
güncelleyip ekteki örneği yaptım
Geliştirilebilir

resim



Kolay gelsin umarım dosyamı açabilrisiniz


rapor konusunu atlamışım, son halini ekliyorum


Ek Dosyalar
.rar   YeniPesatez_raporlu_okileturc.rar (Dosya Boyutu: 258,66 KB / İndirme Sayısı: 74)
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


boraday
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
8
07/04/2009
0
Tekirdağ
Ofis 2007
02/08/2016,10:58
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim. çok güzel olmuş.
yalnız ben bir konuda yanılmışım. malzeme sevk eilmeden birkaç gün öncede paketleme yapılabiliyormuş. filtreleme olayını farklı olması gerekiyor olacak. şuan tarih seçtiğim bölüm alsında parti no olmalı. ilk önce parti numarasını yazmalıyım. yazıp devam dedikten sonra 2 kutu olan bölümde o parti numarasının kullanılmış olduğu müşteri iismleri gelmeli. bütün müşteriler değil de seçilenn parti nosunun kayıtlandığı müşteri adı gelmeli. çünkü bir parti 2-3-4 müşteriye de gönderiliyor. tabi paketleme yaparken girilebilen 2 kriter var. müşteri adı parti no su. sorgulamayı buna göre yapabilirsek tam isabet olacak.
birde bu database dosyasını cihazdakinle yer değiştirdiğimde hala içine yazabilecek mi verileri. çünkü orjinal datbase teki tabloları göremedim. Aslında hedeflediğim orjinal database dosyasına hiç ellemeden başka bir dosya ile orjinal database üzerinden sorgulayıp bilgi almaktır. rapor için yapılan dosya çalıştırıldığında direkt orjinal database dosyasına bağlanıp sorgulama yaptğımda bilgiyi ekrana çıkarmaktır ve mümkünse çıkan bilgiyi _müşteriadı,partino,kgnetti_toplam,kglordi_toplam olarak txt olarak kaydetmek.
tekrar belirtmek isterim ki emeğiniz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.

bu yaptığınızda çok iş görecek bir çalışma onun için yinede binlerce teşekkürler.
boraday, 07-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Uygulama istediğiniz ölçüye ulaştıktan sonra
bölüp arayüz ve tablo olarak 2 parçaya ayırabilriz
Dolayısı ile orijinal data tablonuza arayüzü bağlamak
yeterli olacaktır. Biz cihazın mdb sine hiç bulaşmayalım
belki 2000 2003 2007 altında çalışmayabilir, sanırım
sizdeki 97

Konfeksiyonda uzun yıllar yöneticilik yapmış biri olarak
müşterileriniz pek bir tanıdık geldi Img-grin Anlatımınız biraz karışık
olmuş ama şunu mu yapalım ?

1. Tarih şimdilik gerekmiyor
2. Müşteriyi süzüyoruz
3. O müşteriye ait partiler listeye doluyor
4. Partiyi seçiyoruz
5. Form süzülüyor
6. Süzülen bilgiyi raporluyoruz

Bu mudur ?
Doğru ise devam edelim

Kolay gelsin
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


boraday
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
8
07/04/2009
0
Tekirdağ
Ofis 2007
02/08/2016,10:58
Çözüldü 
Merhabalar. evet iş yoğunluğundan dolayı isteğimi tam aktaramadım.
Tekstil sektöründe iplik boyama olarak üretim yapmaktayız. Şimdi madde madde ele alıp anlatacak olursam
1. Tarih hiç gerekmeyecek. Çünkü bilgisini almak istediğimiz mal hemen yeni tartılmış olmuyor. birkaç gün önce de tartılmış olabiliyor.
2. Aslında ilk olarak parti numarasından sorgulamak yapmak istiyorum. bir parti maksimum 6-7 müşteriye boyanmıştır. örnek vermek gerekirse kazanımız 800 kilogram ve 4 ayrı müşteri bizim xxx rengimizden 200 kg sipariş geçti. Biz bunları iş emri kartını birleştirerek tek kazanda boyuyoruz. paketleme esnasında aynı parti numarasında fakat müşteri isimleri değiştirilerek paketleme işlemi yapılıyor.
3. parti numarası seçilerek süzüldükten sonra süzme işleminden gelen müşteri isimlerini görmek istiyorum. şimdi yaklaşık 400 kadar müşteri var ve bunların hepsinin ismini oraya çıkarmamıza gerek olmayacaktır. süzülen parti numarası hangi müşterilerde gözüküyorsa sadece o müşteri isimlerinin ikinci seçim alanında gözükmesini istiyorum. böylece orda kocaman bir liste yerine kısa bir liste görmek ve seçim yapmak kolay olacaktır.
4. müşteride seçildikten sonra süzme işlemi yapıldığında ilk hazırlamış olduğunuz rapor baya iş görecek seviyededir. hatta onu kullanan arkadaşla bugün görüşmemizde bile buna bayıldı ve her seferinde çeki listesi için o bilgileri Excel üzerine yazıp çıktı almak zorunda kalıyormuş( sadeceyurt dışı müşterileri bunu istiyor) rapor ekranında direkt yazdır butonu da olabilir mi?
5. benim için en can alıcı nokta ise bir export butonu ile txt formatında bilgiyi dışarı atmaktır. txt adını otomatik günsaat.txt (28_05_2009_01_40.txt) gibi atılması süper olacaktır.atılacak bilgide müşteriadı,parti no,net kilogram(kgnetti),brüt kilogram(KgLordi) olması yeterlidir. muhasebe departmanında mikro kullanmaktayız . Mikro yetkilisi arkadaşımla görüşmemizde bunu içeri alma konusunda sorun yaratmayacağını söyledi.

daha önce belirttiğim gibi sistemin kendi database'inden sadece bağlantı kurarak bilgiyi almak istiyorum. Cihazın Türkiye mümmessiline ve cihaz üreticisine başvurduk, fakat İtalyan firma batmış olduğundan ortada kalmış durumdayız. makine üzerindeki yazılıma müdahelenin minimum olması çabasındayım.

Arkadaşım ilgi ve yardımına çok teşekkür ederim. Umarım her isteğin gönlünce olur. Saygılarımla iyi geceler.

not: ayrıca raporladığımızda çok fazla bilgiye gerek yoktur.
Müşteri Adı - Parti Numarası - Net Kilogram - Brüt Kilogram sütünları olması yeterlidir. bu sütunların altına kaç tane tartılmış satır varsa listeleyip en alt satıra toplam vermemiz yeterlidir. ( A4 kağıt dikey pozisyonda olursa çok satırlı partileri yazdırmak kolay olacaktır )
boraday, 07-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Bu akşam ilgileneceğim ancak bir problem var
bazı tartılarda parti numarası yok daha da önemlisi
bazılarında müşteri alanı Null ; bu süzgeçlerde problem
yarattığı için null kontrolü gerekiyor bu nedenle
biraz sabır rica ediyorum
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  sorguda sadece bilgi girilen alanları göstersin ahmet114 5 80 8 saat önce ahmet114
Photo İlişkili Tablolarda FORM üzerinden veri silme Mesut Kaytan 6 60 Dün, 22:40 Mesut Kaytan
  Form üzerinden Klasördeki bir dosyayı silmek musteri53 2 68 20/11/2016, 08:06 musteri53
  Rapor Alt toplamları almak m_demir 2 73 17/10/2016, 13:52 m_demir
  Rapor Alt Toplamı Almak m_demir 2 72 15/10/2016, 17:08 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya