Comboboxtan seçerek tabloya kayıt yapmak.
Tarih
19/07/2012 19:16
Konu Sahibi
orkuncan5
Yorumlar
4
Okunma
1468
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



orkuncan5
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
71
16/04/2009
0
Uşak
Ofis 2007
19/01/2013,10:28
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Ekteki dosyada comboboxtan seçtiğim tabloya nasıl kayıt yapabilirim.

.rar   Comboboxtan tablo seçerek kayıt yapmak.rar (Dosya Boyutu: 21,06 KB / İndirme Sayısı: 3)
orkuncan5, 16-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.737
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
09/01/2017,15:21
Çözüldü 
tablo alanlarınızın farklı olması konusunda ısrarlıysanız iş geçici bir tablo yaparak çözümlenebilir. Sonra da veriler tekrar komutlarla veta Sql kullanarak tabloya yollanır. Uzun iş yani. Ama benim bildiğim formun kayıt kaynağını değiştirme yöntemiyle bu işi çok daha kolay yapabilirsiniz. Ancak dediğim gibi tablo yapıları ve alanları aynı olmalıdır. Tablolar sadece veri depoları olarak kullanıldığına göre alan isimlerini etiketlerle hallederek verileri A1 A2 A3 gibi alan isimlerine kaydedebilirsiniz. En azından benim bildiğim yöntem bu. İsterseniz birazdan göndereceğim örneği bir inceleyiniz.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.737
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
09/01/2017,15:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Örneği hazırladım. İnceleyin ve duruma göre değiştirerek işinize uyarlamaya çalışın.

Ek Dosyalar
Comboboxtan tablo seçerek kayıt yapmak.rar

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.737
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
09/01/2017,15:21
Çözüldü 
Eğer comboboxtan seçilecek tabloları sınırlamak isterseniz o zaman comboda kullanmak istediğiniz tabloların adının sonuna özel bir karakter ekleyin. (Mesela -1) Bu durumda sadece sonunda -1 olan tabloları süzdürerek combodan çağırabilirsiniz. Bu durumda eklediğim örnekteki "tablo listesi" isimli sorgunun ilk sütunundaki ölçütü şu cümleyle değiştirin:

Like "*_1"

Bu durumda sistem tablolarını ayıklamaya da gerek kalmadığı için 2'nci sütunu da silebiliriz.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

orkuncan5
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
71
16/04/2009
0
Uşak
Ofis 2007
19/01/2013,10:28
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekkür ederim.İstediğim gibi olmuş.Excelle uğraştığım için Access biraz zor geldi.
orkuncan5, 16-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Raporda form üzerinden denetimler yapmak. nightashes 4 112 06/01/2017, 22:36 nightashes
  Listedeki tüm kayıtları tabloya ekleme nightashes 2 89 01/01/2017, 11:54 nightashes
  mükerrer Kayıt taha1234 7 208 25/12/2016, 03:17 taha1234
  FORMDA BULUNAN VERİYİ TABLOYA KOPYALAMA fatihkara 12 329 21/12/2016, 18:32 fatihkara
  Tablodan başka Tabloya ilişki Kurma 53rize 2 129 21/12/2016, 13:01 53rize


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya