Comboboxta ki seçime göre textboxa değerleri almak
Tarih
25/03/2010 19:04
Konu Sahibi
SİBEL70
Yorumlar
6
Okunma
2219
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



SİBEL70
Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
4
17/02/2009
0
İstanbul
Ofis XP
18/12/2014,23:39
Çözüldü 
Merhabalar,

Access üzerindeki MüsteriListesi adlı tablodan, Excel üzerindeki Combobox'a aşağıdaki kodlarla firma adını aldırdım. Exceldeki Comboboxtan firma ismini seçtiğimde Access üzerindeki MusteriListesi adlı tabloya bakıp bilgileri textboxlara getirecek kodlar konusunda yardımcı olmanız mümkünmüdür?


Private Sub UserForm_Initialize()

Dim rs As ADODB.Recordset
Dim yol As String
yol = ThisWorkbook.Path
Set conn = New ADODB.Connection
conn.Open "Provider=microsoft.jet.oledb.4.0;Data source=" & yol & "\ALSDATA.mdb;"
Set rs = New ADODB.Recordset
Set rs = conn.Execute("select Distinct CariAdi from MusteriListesi")
On Error Resume Next
cbmbccariad.Column = rs.GetRows(rs.RecordCount)
If cbmbccariad.ListCount > 0 Then cbmbccariad.ListIndex = 0
Set rs = Nothing
End Sub
Saygılar
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Bana göre sorunuz Excel sorusudur. Yanlış yere açılmış. Excel sorularına taşınmıştır.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:SİBEL70
Örneği inceleyip kendi projenize uyarlayınız.


Ek Dosyalar
.rar   Kimlik.rar (Dosya Boyutu: 43,72 KB / İndirme Sayısı: 37)
Cevapla


stavuert
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
159
17/11/2008
16
Kocaeli
Ofis 2003
22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Hocam Excel kullanmıycam uygulamamda.Ben Access form üzerinde yapmak istiyorum.Ancak sizin gönderdiğiniz uygulamada zaten benim yapmak istediğimle bir değil.Ben çoklu seçim yapıcam liste kutusundan ve seçtiklerim textboxa kaydedilecek.

Sağol yinede teşekkür ederim.Ben biraz daha araştırayım.
Hocam comboboxtan geçtim.listboxta yazan verileri textboxa yazdırmayı deniycem.ben araştırırken örnek gönderebilirseniz sevinirim.
Cevapla


ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:stavuert
Zaten bu cevap sizin sorunuzun cevabı değil Sn:Sibel Hanımın sorusunun cevabıdır.Sizin sorunuz Access de Checkbox kullanımı ile alakalıdır.
Cevapla


stavuert
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
159
17/11/2008
16
Kocaeli
Ofis 2003
22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Kusura bakmayın hocam yanlış konuya girmişim ama bunuda öğrendiğim iyi oldu sayenizde sağolun.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  karma kutuya göre toplama çıkarma maras321 5 192 06/12/2016, 03:07 maras321
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 281 03/12/2016, 00:13 m_demir
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 338 30/11/2016, 12:01 donepezil
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 91 29/11/2016, 21:39 maras321
  Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 90 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya