Comboboxta ki seçime göre textboxa değerleri almak
Tarih
25/03/2010 19:04
Konu Sahibi
SİBEL70
Yorumlar
6
Okunma
2270
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



SİBEL70
Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
4
17/02/2009
0
İstanbul
Ofis XP
18/12/2014,23:39
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar,

Access üzerindeki MüsteriListesi adlı tablodan, Excel üzerindeki Combobox'a aşağıdaki kodlarla firma adını aldırdım. Exceldeki Comboboxtan firma ismini seçtiğimde Access üzerindeki MusteriListesi adlı tabloya bakıp bilgileri textboxlara getirecek kodlar konusunda yardımcı olmanız mümkünmüdür?


Private Sub UserForm_Initialize()

Dim rs As ADODB.Recordset
Dim yol As String
yol = ThisWorkbook.Path
Set conn = New ADODB.Connection
conn.Open "Provider=microsoft.jet.oledb.4.0;Data source=" & yol & "\ALSDATA.mdb;"
Set rs = New ADODB.Recordset
Set rs = conn.Execute("select Distinct CariAdi from MusteriListesi")
On Error Resume Next
cbmbccariad.Column = rs.GetRows(rs.RecordCount)
If cbmbccariad.ListCount > 0 Then cbmbccariad.ListIndex = 0
Set rs = Nothing
End Sub
Saygılar
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.737
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
09/01/2017,15:21
Çözüldü 
Bana göre sorunuz Excel sorusudur. Yanlış yere açılmış. Excel sorularına taşınmıştır.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn:SİBEL70
Örneği inceleyip kendi projenize uyarlayınız.


Ek Dosyalar
.rar   Kimlik.rar (Dosya Boyutu: 43,72 KB / İndirme Sayısı: 37)
Cevapla

stavuert
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
159
17/11/2008
16
Kocaeli
Ofis 2003
22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Hocam Excel kullanmıycam uygulamamda.Ben Access form üzerinde yapmak istiyorum.Ancak sizin gönderdiğiniz uygulamada zaten benim yapmak istediğimle bir değil.Ben çoklu seçim yapıcam liste kutusundan ve seçtiklerim textboxa kaydedilecek.

Sağol yinede teşekkür ederim.Ben biraz daha araştırayım.
Hocam comboboxtan geçtim.listboxta yazan verileri textboxa yazdırmayı deniycem.ben araştırırken örnek gönderebilirseniz sevinirim.
Cevapla

ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn:stavuert
Zaten bu cevap sizin sorunuzun cevabı değil Sn:Sibel Hanımın sorusunun cevabıdır.Sizin sorunuz Access de Checkbox kullanımı ile alakalıdır.
Cevapla

stavuert
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
159
17/11/2008
16
Kocaeli
Ofis 2003
22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Kusura bakmayın hocam yanlış konuya girmişim ama bunuda öğrendiğim iyi oldu sayenizde sağolun.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Gelen sonuca göre otamatik metin yazdırma hknct 13 272 16/01/2017, 16:35 hknct
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 201 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
  Listbox tarihe göre sıralatma mustim1547 5 211 12/01/2017, 16:49 mustim1547
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 158 12/01/2017, 12:58 atoz112
  Tarihe Göre Toplamlar Görüntüleme Serkan Çevik 3 91 10/01/2017, 22:02 Serkan Çevik


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya