Combobox taki veriyi seçince textbox ları otomatik doldurma
Tarih
04/01/2014 11:28
Konu Sahibi
hyavuz
Yorumlar
9
Okunma
3844
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



hyavuz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
02/02/2009
3
Eskişehir
Ofis 2007
16/02/2016,10:27
Çözüldü 
Merhaba;

Combo1 'e Access databasedeki müşteri listesini ekledim combo1 den hangi firmayı seçersem textboxlardaki adres ,vergi no,vdairesi,il,ilce,tel,faks gibi alanların otomatik doldurmasını istiyorum bunula ilgili yardımcı olabilirmisiniz.

Örnek ektedir.
İyi çalışmalar.


Ek Dosyalar
.rar   irsaliye.rar (Dosya Boyutu: 151,09 KB / İndirme Sayısı: 15)
Cevapla


mcmaho
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
196
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
20/09/2016,22:03
Çözüldü 
Private Sub Combo1_Click()
adodc1.Recordset.FindFirst ("musteriadi='" & Combo1.Text & "'")
End Sub
<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla


hyavuz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
02/02/2009
3
Eskişehir
Ofis 2007
16/02/2016,10:27
Çözüldü 
Bu kodla olmadı Img-grin
hata veriyor "compile error

(04/01/2014, 21:45)mcmaho Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Private Sub Combo1_Click()
adodc1.Recordset.FindFirst ("musteriadi='" & Combo1.Text & "'")
End Sub
Cevapla


mcmaho
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
196
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
20/09/2016,22:03
Çözüldü 
kusura bakmayın yanlışlık olmuş. findfirst teki first bölümünü sileceksiniz.daha önce adodc nesnesi kullanmadıgım için zorluk oluyor. bana data nesnesi daha rahat geliyo kullanışı.
<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla


hyavuz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
02/02/2009
3
Eskişehir
Ofis 2007
16/02/2016,10:27
Çözüldü 
Vermiş olduğunuz kod eksik gibi çünkü ben combo1 de müşteri adını seçince
txtadres.text = "adres"
txtil = "il"
txtilce= "ilce"
txtVno = "vno"
txtVdairesi = "vdairesi"

alanlarının otomatik doldurulmasını istiyorum.


(04/01/2014, 22:07)mcmaho Adlı Kullanıcıdan Alıntı: kusura bakmayın yanlışlık olmuş. findfirst teki first bölümünü sileceksiniz.daha önce adodc nesnesi kullanmadıgım için zorluk oluyor. bana data nesnesi daha rahat geliyo kullanışı.
Cevapla


mcmaho
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
196
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
20/09/2016,22:03
Çözüldü 
Private Sub Combo1_Click()
If Combo1.ListIndex = 0 Then
Adodc1.Recordset.MoveFirst
Else
Adodc1.Recordset.Find "madi = '" & Combo1.Text & "'", 1, adSearchForward, 1
End If
End Sub

bu şekilde kullanırsanız combo daki liseteye tıklanınca kayda ait bilgiler gelir.
<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Combobox data environment bağlantı alemci 4 1.220 24/05/2016, 18:54 atoz112
Çözüldü Veri tabanındaki bilgiyi textbox'a aktarma sherlockholmes 4 1.655 24/01/2015, 20:31 sherlockholmes
Çözüldü Textbox da saat toplamlari veya cikarmalar Yakut 7 3.948 05/03/2014, 15:01 alpeki99
Çözüldü Datagridin her satırına otomatik sayı ekleme sngl07 2 1.572 29/04/2013, 02:25 drummers
Çözüldü acces tarzı 2 sütunlu tek görünenli vb ComboBox sdemirhan2478 6 3.367 15/07/2012, 22:11 ogulcan92


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya