combobox nedir? nasıl yapabilirim?
Tarih
18/06/2009 00:20
Konu Sahibi
benremix
Yorumlar
4
Okunma
11567
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
05/12/2016,09:18
Çözüldü 
Sn Hocalarım combobox olayını açıklamalarda ve örneklerde görüyorum ancak tam anlamıyla nasıl yapıldığını ne işe yaradığını kavrayamadım.Kod yazmadan accessin kendisi yapıyor mu? Bana bu konuda bilgi verirseniz çok memnun olurum.. Bu sitede emeği geçen herkese teşekkürler...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,19:33
Çözüldü 
syn:benremix
combobox= açılan kutu demek,ve hemen hemen her örnek içinde vardır ve otomatik olarak formu tasarım görünümünde açtığın zaman solda bulunan araçlar kutusundan seçerek otomatik yapabilirsin veya metin kutusunu sağ klik yaparak değiştir seçerek açılan kutuya çevirebilirsin,,ayrıca içine verileri değer olarak veya belili bir yerden(tablodan veya sorgudan atama yapabilirsin)..vs vs..Lol
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
05/12/2016,09:18
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim.. Şuna açılan kutu deselerdi bu konuyu açmazdım. Cahilliğime verin.Birde süzgeç dedikleri farklı bir şeymi?
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,19:33
Çözüldü 
süzgeç=süzmekten gelir,belli özellik ve belli değerleri ayırmak,filitreden geçirmek,...ten gelir,Img-grin bu arada çay süzgecide vardır,çayın tortusunu çaydan ayırmaya yarar Img-grin
tabi bunlar şaka Lol
şimde şöyle düşünün yaklaşık 100 tane isimlerin bulundugu tablomuz,listemiz var ve biz bu tablodan,listeden bazı kriterlere göre veri almak,veri göstermek bazı isimleri süzmek ,(Adı Ahmet olan müşterileri listelemek istiyorum) istiyoruz,bunu sorgu yardımı ile yapabiliyoruz,bu konuda formumuzda çok örnek var,süzmek,filitrelemek veya arama adı altında arama yaparsanız mutlaka bir örnek bulursunuz,eğer istiyorsanız ve yapamıyorsanız örneğinizi gönderin üzerinde küçük örnek yaparak ekleyelim,umarım anlatabilmişimdir,kolay gelsin
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
05/12/2016,09:18
Çözüldü 
Sn Hocam ilginize teşekkür ederim. Bilgisayar terimlerinde biraz eksiğim var sözkonusu süzmeyi ve sorguları yapabiliyorum. Fakat bazı örneklerde süzgeç koyarız dediğinde farklı bir şeymiş algıladım. Esas sorunum şu; Yeni program yapacağım, arayüz hazırlarken açılışta kullanıcı şifresi soracak, kullanıcı yetkisi dahilindeki form veya raporları açabilecek tasarım yapamayacak, Arayüzde ilgili form ve raporlara geçebilecek 2 veya 3 aşamalı liste ve butonlardan oluşacak. Bunula ilgili değişik örnekler var. Şimdi tabloları hazırlıyorum. Arayüz aşamasına gelince yardımlarınız talep edeceğim. Saygılar....
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Formda Tümünü Seç Özelliği Nasıl Eklenir? mehami 5 196 16/11/2016, 21:35 mehami
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 182 15/11/2016, 12:08 ask200075
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 203 14/11/2016, 18:43 mehami
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 318 09/11/2016, 23:35 mehami
  Evrak Kayıt uygulaması için nasıl bir yol izlemeliyim talebe10 7 231 06/11/2016, 13:57 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya