Çoklu Tablolar İle Çalışmak (Ana Tablo & Yavru Tablo)
Tarih
18/03/2014 00:49
Konu Sahibi
umutakkaya
Yorumlar
19
Okunma
5029
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



umutakkaya
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
192
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
29/11/2016,22:22
Selam ve saygı ile.

Ben Acces veritabanındaki tablolara bağlanıp bu bilgileri  Vb.Net Formumdaki listbox ve datagridview üzerine aldım. Fakat Listboxtan bir değer seçtğimde bu değere uyan kayıtları datagrdiviewde göstersin istiyorum. (Aynen Access Uygularındaki anaform&Altform ilişkisi gibi)
Bir türlü düzenleyemedim. Değişik uygulamardan araştırıyorum bulamadım. Yardım http://www.accesstr.net/ Hocalarım. Saygılar..

Bu Mesaj yönetici tarafından düzenlendi. Düzenleme Zamanı: 24/05/2016 saat 16:32

KONU;
(içeriğinde soru barındırması gerekçesi ile),

"Visual Basic .NET Dersleri" Kategorisi'nden alınıp
"Visual Basic .NET Soruları ve Cevapları" Kategorisi'ne taşınmıştır.

bilginize.



Ek Dosyalar
.rar   TABLOİLİSKİ.rar (Dosya Boyutu: 281,67 KB / İndirme Sayısı: 76)
Cevapla


umutakkaya
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
192
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
29/11/2016,22:22
Başlığı büyük harfle yazdığım için kusura bakmayınız. Özür Dilerim.
Cevapla


umutakkaya
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
192
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
29/11/2016,22:22
Bu sorunun cevabını veren olmayacak mı ?
Ya da bu örneğe benzer bir uygulamada olabilir. Belki inceleme şansım olur. Teşekkürler..
Cevapla


umutakkaya
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
192
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
29/11/2016,22:22
Anlaşılan cevap veren olmayacak. Rica etsem buna benzer bir örnek bilen, bulan, kullanan var mı .
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.994
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,23:53
Sayın umutakkaya dosyanıza baktım ancak ne yazık ki kodlarla yapmamışsınız bileşen kullanmışsınız. Hiç kullanmadığım için yardımcı olamayacağım ancak bir tavsiyede bulunmak isterim. Bu tip konular ile ilgili tüm kaynaklar kod temellidir. Dolayısıyla takıldığınız yerde yardım alma imkanınız çok az olacaktır. Başlangıçta zor olabilir ancak işi sağlam öğrenirsiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


umutakkaya
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
192
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
29/11/2016,22:22
alpeki99 Hocam Teşekkür ederim. Nihayet bir cevap yazan oldu. Kodlarla yazmanın dışında Visual Studio 2010 nesneleri sürükle bırak yöntemi ile yukarıdaki şekle kadar geldim. İlerisini açıklayan bir makale, örnek, yada video uygulama dersleri bulamadım. Ama bunu çözeceğim bi şekilde ve burda paylaşacağım... Teşekkürler.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Foreign Key ve Relationship Problemi (Ana ve Yavru Tablo Kayıt silme) umutakkaya 3 2.256 15/08/2014, 18:04 umutakkaya
Çözüldü Değişken kullanarak Access de tablo oluşturma sorunu Gorkemku 2 1.777 13/05/2014, 12:37 Gorkemku
Çözüldü Çoklu tablo birleştirme hakkında drummers 2 1.533 22/02/2012, 13:01 drummers
Çözüldü tablo bağlarken sorunla karşılaştım!! qroniq_wqha 5 1.608 16/06/2011, 19:17 qroniq_wqha
Çözüldü vb.net 2008 kod ile access de tablo oluşturma erdem23 3 3.826 15/05/2011, 14:02 ercansahin


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya