çok kullanıcılı databese
Tarih
31/12/2010 15:46
Konu Sahibi
orhantanriverdi
Yorumlar
5
Okunma
1580
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



orhantanriverdi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... T....
127
23/11/2010
8
Ankara
Ofis 2010 64 Bit
06/11/2016,07:32
Çözüldü 

Sayın Hocalarım.

Eklenmiş güvenlik ayarlarını anlayabilgiğim kadar inceledim. Fakat örnekler genelde Access-2003 versiyon için verilmiş. Access-2010 da hazırlanmışını bulamadım.

Benim sorunuma gelince. Yapmış olduğum program bitme aşamasına yaklaştı. Programa 7 farklı bilgisayardan bilgi girişi yapılıcak. Sorunlarım veya sorun olucağını düşündüklerimi sıralamak istiyorum.

1. Programı böldüm. Bölme derken TABLO ları bir dosyada. Sorgu,form,macro lar falan bir yerde. Sonra tabloları link yaparak ekledim. Doğru olduğundan pek emin değilim?

2. Tabloların olduğu Access de CV ve fotoğraf uzantıları bulunmaktadır. Sorgu,form,vs. olan programı diğer bir bilgisayara kopyalama yapıp. Tablo linkini bağladıktan sonra. cv ve fotoğrafların uzantılarını soruyor. Yani 7 bilgisayarda da bütün uzantıları otomatik görmek mümkünmüdür.

3. Yedi Kullanıcı bilgi girerken yanlışlıkla bilgileri silme durumu olduğunu düşünüyorum. Ve bu başıma gelicek en kötü şey olur herhalde. Veri silmelerini nasıl engelleyebilirim.

Biraz karışık anlattım sanırım. Önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum sayın hocalarım.

herkesİN YENİ YILI KUTLU OLSUN.

Saygılar.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
Lütfen yeni konu açarken bulunduğunuz kategoriye dikkat ediniz. Access Videoları kateorisine soru sorulmamaktadır.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
Form, sorgu, rapor vs.nin olduğu kısıma Front End (FE), tabloların olduğu kısıma Back End (BE) denilir.

1- Doğru olduğundan şöyle emin olabilirsiniz. FE'den kayıt ekleyin. Daha sonra BE'in olduğu dosyanızı açıp bakın o kayıt orada varmı.

2- Resimler bağlımı yoksa BE'de gömülü mü?

3- Zaten profesyonel bir programda kayıt silme diye bir olay olmamalı. Ya farklı bir dosya, tablo vs. ye kaydedilmeli ya da aynı tabloda kalsa bile gösterilmemeli. Sadece yönetici yetkisine sahip olan kişi bu silinmiş kayıtları görebilmeli. Gerekirse kalıcı olarak silmeli aksi takdirde geri yüklemeli.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


orhantanriverdi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... T....
127
23/11/2010
8
Ankara
Ofis 2010 64 Bit
06/11/2016,07:32
Çözüldü 
Sayın alpeki99 hocam

FE den BE ye kayıtlar düzgün çalışmaktadır.

Resimler Back End (BE) Dosyasına bağlı olarak bulunmaktadır. Gömülü değildir.

Başka bir bilgisayarda FE dosyalarını kopyalayıp. BE bağlantılarını yapıyorum. bilgi girişi yapabiliyor. Fakat resim dosya yolunu otomatik gösteremedim.

Ayrıca formların üzerinde Sil tuşu yok. Fakat mevcut bilgiler görünüyor YANİ eski girişlerin bazılarını bilgi için görmeleri gerekiyor. BENİM istediğim görsün fakat silemesin sadece yeni bilgi girişi yapabilsinler. MÜMKÜNMÜDÜR böyle bir şey.

Saygılar
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
Diğer bilgisayarlarda resimlerin düzgün görünmesi için resim adreslerini sabit değil değişken vermelisiniz. Yani "C:\Resimler\Manzara.jpg" şeklinde sabit adres şeklinde verirseniz her kopyaladığınız FE çalışacağı "o" makinenin içinde "C:\Resimler\Manzara.jpg" adresinde resim arayacak bulamayacağı için gösteremeyecektir. Ya resimleri FE ile birlikte adres aynı olacak şekilde kopyalamalısınız ya da ağdaki bulunduğu adresi vermelisiniz.

Sil tuşu yoksa sıkıntı olmaz ancak Access araç çubuğundaki butonla veya kısayol ile kayıt yanlışlıkla silinebilir. Bunun için form açıldığında ya yetki kontrolü yaparsınız ya da direkt Formun yüklenme olayına aşağıdaki kodu yazarsınız:

Visual Basic Code
Me.AllowDeletions = False

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


orhantanriverdi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... T....
127
23/11/2010
8
Ankara
Ofis 2010 64 Bit
06/11/2016,07:32
Çözüldü 
Sayın alpeki99 hocam

Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz faydalı bilgiler için. Hocam özel ders almak istedim üstdüzeyde ama malasef bilgi alamadım.Sanırım sizde Ordu dasınız. Ankara olsaydı akşamları bir iki saat ders almam çok faydalı olurdu. Biliyorum access.tr den öğrenebilirim ama bazen zaman yetmediği için bire bir hızlandırılmış ders çok iyi olurdu. Saygılar hocam.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Çoklu Kullanıcılı Kayıt İşlemi kmercan2005 9 1.910 19/02/2010, 22:20 kmercan2005


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya