çok değişkenli hesaplamalar için kolay yöntem
Tarih
20/12/2009 21:24
Konu Sahibi
yasinunal
Yorumlar
4
Okunma
829
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Arkadaşlar Merhaba

Hazırladığım bir çok formda birbirine bağlı formüller var. Bu formülleri vb kodu olarak yazdığımda tüm bağlı değişkenler için güncelleştirme sonrası olay yordamına Requery kodunu yada formülü tekrar hesaplatıyorum. Fakat bazen öyle oluyorki formüldeki değişkenlerden biri yada daha fazlası başka değişkenlere bağlı oluyor. Böyle oluncada formülleri hesaplamada sürekli hatalar oluşuyor.
Örneğin
1.formül ; Performans = (ProsesSüresi / GerçekleşenSüre)*100
2.formül ; GerçekleşenSüre = ToplamSüre/(sağlamadet+redadet)
3.formül ; ToplamSüre'de bir alt formdaki sürelerin toplamı.
Yukarıdaki örnekte olduğu üzere "performans" değeri toplam süre alanına , toplam süre alanıda alt formdaki sürelerin toplamına bağlı. Alt formdaki süre değerlerini değiştirince performansı hesaplatana kadar tabiri caizse göbeğimiz çatlıyor Img-grin

Bunun kolay bir yöntemi yok mudur Img-grin


Ek Dosyalar
.rar   DENEME.rar (Dosya Boyutu: 210,81 KB / İndirme Sayısı: 8)
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


remi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
69
3
09/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2003
04/11/2016,15:15
Sayın Bayyasinunal
Örneğinizi 2003 olarak ekleyin lütfen
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.011
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:21
sn yasinunal, aynı konu daha önce açıldığı için konu çöp kutusuna taşınmıştır.

Ayrıca hesaplanan alanlar tabloya kaydedilmez.
Aynı veriler zaten kod veya sorgu ile forma veya rapora aktarılabilir.
Cevapla


yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Sayın Sledgeab

Daha önceki açtığım konu "ana formdaki ve alt formdaki verilerin tabloya aktarılaması problemi idi. Sizde cevap verdiniz ve haklıydınız. denetim kaynaklarına formül yazdığımda tabloya taşımıyordu. Dediğiniz gibi yaptım denetim kaynağına tablo alanını yazdım ve problem çözüldü. Fakat bu sefer formülleri vb kodu olarak yazıncada birbirine bağlı değişkenler çok olunca problem yaşadım. Bunu da ayrı bir soru olarak gördüğüm için ayrı konu açmak durumunda kaldım. Çünkü vb kodu ile yazınca işin içinde çıkamadım. Yine de yardımınız için teşekkür ederim.
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.011
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:21
bence linkteki konuyu inceleyiniz.

Yapılmaması gereken ölümcül hatalar 
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  kayıt girişinde kolay yol disa2006 1 643 30/10/2011, 23:08 mehmetdemiral
  Mimlediğimiz kişi için veri girişi yapınca uyarı gelsin serjando 1 1.006 03/10/2011, 01:47 Kur@l
  Her Checkbox için veritabanına ayrı kayıt işleme merdogral 0 1.399 26/06/2011, 19:53 merdogral
  kütüphane veritabanı için sorgu ve rapor mems 4 1.801 18/05/2011, 19:06 max7
  Ekipman ağırlıklı şantiyeler için Diesel Takip programı onur_gonul 5 1.674 03/04/2011, 11:25 mehmetdemiral


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya