Cari program hakkında
Tarih
07/07/2012 18:59
Konu Sahibi
drummers
Yorumlar
2
Okunma
1851
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
29/11/2016,13:56
Çözüldü 
Basit bir cari program yazıyorum takıldığım nokta şudur.

Bu kaydet bölümüm

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Dim kirasube As New String("INSERT INTO cari (firma_id,tarih,alinan,verilen,aciklama) values ({0},'{1}',{2},{3},'{4}')")
        kirasube = String.Format(kirasube, ComboBox6.SelectedValue, DateTimePicker1.Text, TextBox1.Text, TextBox2.Text, TextBox3.Text)
        Dim baglanti As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='drmofis.mdb';Persist Security Info=True;Jet OLEDB:Database Password=13*13")
        Dim komutnesnesi As New OleDb.OleDbCommand(kirasube, baglanti)
        Dim sonuc As Integer
        baglanti.Open()
        sonuc = komutnesnesi.ExecuteNonQuery()
        If sonuc = 1 Then
            MsgBox("" & ComboBox6.Text & " " & "Firmasının" & " " & DateTimePicker1.Text & " " & "Tarihli Bilgileri Kaydedildi", MsgBoxStyle.Exclamation, "Kayıt İşlemi")
            baglanti.Close()
        End If
        Listele("select * from cari where firma_id=" & Me.ComboBox6.SelectedValue & "")
        
        Me.DateTimePicker1.Text = ""
        Me.TextBox1.Text = ""
        Me.TextBox2.Text = ""
        Me.TextBox3.Text = ""
        Me.TextBox4.Text = ""
        Me.TextBox5.Text = ""
        Me.ComboBox2.Text = ""

Buradan TextBox2.Text i çıkaracam çünkü 2 textboxla çalışmak çok acemice kalıyor.

-Combobox2 den "Alınan" seçilirse Textbox1 e yazılan veriyi veritabanındaki "alinan" bölümüne kaydedecek "verilen" bölümüne "0" yazacak.

-Combobox2 den "Verilen" seçilirse Textbox1 e yazılan veriyi veritabanındaki "verilen" bölümüne kaydedecek "alinan" bölümüne "0" yazacak.

Teşekkürler...

drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.977
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,15:11
Çözüldü 
Kayıt işlemi öncesinde bir If bloğu ile hangi comboda ne değer yazdığını tespit edin. Sql cümlesini bu If bloğu içinde oluşturun. Kaydetme aşamasında Sql cümlesini kullanın.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
29/11/2016,13:56
Çözüldü 
(26/11/2012, 21:05)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kayıt işlemi öncesinde bir If bloğu ile hangi comboda ne değer yazdığını tespit edin. Sql cümlesini bu If bloğu içinde oluşturun. Kaydetme aşamasında Sql cümlesini kullanın.
Teşekkürler
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Program Ayaları Kayıt Etme + Güncelleme Acil Yardım Mettleshade 5 141 02/10/2016, 23:44 alpeki99
Çözüldü ListView1 Listeleme Hakkında drummers 7 1.821 23/05/2015, 12:45 alpeki99
Çözüldü ExecuteReader Fonksiyon Hakkında drummers 2 1.670 30/09/2014, 08:54 drummers
Çözüldü reportviewer hakkında umutakkaya 4 1.503 29/09/2014, 10:24 alpeki99
Çözüldü Datagridview üzerinden kayıt güncelleme Hakkında umutakkaya 3 1.280 04/05/2014, 16:31 umutakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya