Çapraz sorguda tarih parametresi
Tarih
28/12/2009 22:35
Konu Sahibi
Mehmet yörük
Yorumlar
7
Okunma
2412
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Mehmet yörük
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
2
08/11/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
02/10/2014,11:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Öncelikle böyle bir çalışmayı başlatan arkadaşlara tşk ederim.
Soruma gelince
ekli Access dosyasında 6csorguH adında bir çapraz sorgu oluşturdum. Sorguya iki tarih aralığı girecek iki parametre tanımladım. ilgili sorguyu sorgu kısmından çalıştırabiliyorum fakat iş " Tform1 " formundaki alanlara tarih aralığı girip rapor almaya gelince bazı tarihlerde rapor veriyor bazı tarihlerde de veri girmeme rağmen ( sanırım raporun sütun kısmındaki alanlara ilişkin tüm alanlarını kapsayan veriler girilmemiş olursa ) bazı tarihlerde rapor alamıyorum ilgili form butonu ile "Rpr12" adındaki rapor açılıyor bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim . Yani işin özü ilgili sorguyu sorunsuz çalıştırarak raporuma yansıtmak için neler yapmalıyım yada raporu mu modernize etmem gerekir. Şimdiden arkadaşlara çok teşekkürler iyi çalışmalar


Ek Dosyalar
.rar   EMN OLAY TAKİP PRGR 28.12.2009.rar (Dosya Boyutu: 115,7 KB / İndirme Sayısı: 16)
Mehmet yörük, 07-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Çözüldü 
Sayın Mehmet Yörük, 6csorguH raporunuzun sorgu kısmında özelliklerdeki sütün adlarını değiştirdim. Sonrada Hafta sayısını toplamısını istedim. Bu işlemden sonra kayıtlarınızdan Nisan 2009/ Mala Karşı İşlenen Suçlar/ Evden Hırsızlık kaydının haftasını sildim. Buna rağmen çapraz sorgu neticesinde raporunuzda listelendi ve toplamda da "0" değerini aldı. Raporun son sayfasının, son sırasını incelerseniz göreceksiniz. Umarım istediğiniz budur. En azından ben öyle anladım. Saygılarımla


Ek Dosyalar
.rar   EMN OLAY TAKİP PRGR (1).rar (Dosya Boyutu: 116,01 KB / İndirme Sayısı: 62)
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.739
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:35
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Tarih ile ilgili sorgulama çapraz sorgu mantığına ters olabilir. Bu durumda ben şahsen şöyle bir yöntem izlerim hep. Önce bir form üzerinden verileri normal seçme sorgusu ile tarih kriterine göre filtreleyip bir tablo oluştururum. Sonra da bu tabloyu kullanarak çarpaz sorgu ile sorgulama yaparım. Tüm bu sorgulamalar bittiğinde de oluşan tablo silinmelidir. Çünkü yeni bir sorgulamada herşey temiz olmalı. Bir de bunu deneyin derim ben...
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.739
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:35
Çözüldü 
Sayın Ercan bey,
sorgulama tarihine aralık olarak 01.01.09 ile 01.01.09 aralığını sorgulatın. Bakın 2009 Kasım ayı gelecektir. Ne alaka di mi? İşte hata bu. Siz ne yazarsanız yazın o bildiğini sorguluyor. Çünkü tarih alanına ölçüt olarak girilen

Between [forms]![Tform1]![bt1] And [forms]![Tform1]![bt2]

ifadesi aslında doğru çalışıyor. Fakat dönem adlarının geldiği tablodaki dönemid değeri ile tblICRAAT tablosundaki "dönem" değeri arasında tutarsızlık var. Önce onları halletmelisiniz. Yani ben 2009 yılı 12.nci aydan bir tarih aralığı sorguladığımda dönem değeri 12 oluyor, ama dönem tablosundaki ilişkili alanda mesela 12 yok. Bu sefer sistem çalışmıyor. Dönem bilgisi yanlış dönüyor. Önce oradaki hatayı düzeltin.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(29/12/2009, 00:12)mehmetdemiral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın Ercan bey,
sorgulama tarihine aralık olarak 01.01.09 ile 01.01.09 aralığını sorgulatın. Bakın 2009 Kasım ayı gelecektir. Ne alaka di mi? İşte hata bu. Siz ne yazarsanız yazın o bildiğini sorguluyor. Çünkü tarih alanına ölçüt olarak girilen

Between [forms]![Tform1]![bt1] And [forms]![Tform1]![bt2]

ifadesi aslında doğru çalışıyor. Fakat dönem adlarının geldiği tablodaki dönemid değeri ile tblICRAAT tablosundaki "dönem" değeri arasında tutarsızlık var. Önce onları halletmelisiniz. Yani ben 2009 yılı 12.nci aydan bir tarih aralığı sorguladığımda dönem değeri 12 oluyor, ama dönem tablosundaki ilişkili alanda mesela 12 yok. Bu sefer sistem çalışmıyor. Dönem bilgisi yanlış dönüyor. Önce oradaki hatayı düzeltin.

Hocam ben olayı anladım..Teşekkür ederim. Artık Mehmet YÖRÜK bey kendisi için, önerileriniz doğrultusunda yaparak kullanır. Saygılarımla
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.739
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:35
Çözüldü 
Bu soruyla ilgili bir dönüş yapılmamış. Soru sahibi dönüş yapmazsa Cevaplanmış Access sorularına taşıyacağım artık..
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Çapraz sorguda Between Like komutu orderyazbim 4 145 17/01/2017, 00:52 orderyazbim
  access iki tarih arası verileri datetimepicker vasıtasıyla çağırma usescrt 9 184 15/01/2017, 12:43 usescrt
  form ve raporda çapraz sorgu formatı mehmetb84 8 246 14/01/2017, 18:16 atoz112
  Access Sorguda Toplama Barkın Yalçınöz 7 176 28/12/2016, 20:20 ozguryasin
  İki Tarih Arası Rapor Hatası m_demir 14 301 24/12/2016, 23:03 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya