Çapraz sorguda ölçüt kullanımı
Tarih
10/06/2011 20:43
Konu Sahibi
hturkavci03
Yorumlar
5
Okunma
1458
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



hturkavci03
t
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... T....
48
28/12/2010
0
Kocaeli
Ofis 2003
22/03/2016,13:56
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Veri girişi yaptığım bir tablodaki bilgilerden oluşturduğum çapraz sorguyu raporladığımda işlem olmamış yıla ait hane boş görünüyor. Bense işlem yapılmayan yıl için ilgili hanenin boş değil de 0 (sıfır) görünmesini istiyorum. Formuda çok aradım ancak aradığım türde bir örnek bulamadım. Aşağıda basit bir örneğini verdiğim dosyadaki raporda Bölüm 3'ün 2005 yılına ait kısmına 0 (sıfır) yazdırmam mümkün mü? Yardımcı olursanız çok sevinirim.



Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar (Dosya Boyutu: 12,2 KB / İndirme Sayısı: 25)
Cevapla

kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.272
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
19/01/2017,18:17
Çözüldü 
sayın hturkavci03;
ben yapamadım. benden umudu kesin Img-grin


Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
29/12/2016,10:44
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Aşağıdaki kodu kullanarak yeni bir sorgu oluşturun , raporunuzun kayıt kaynağını bu sorgu şekilde değiştirin ve rapordaki metin kutularının denetim kaynaklarını değiştirin. ( 2000 -> y2000 gibi )

Kod:
SELECT Tablo1_Çapraz.BİRİM, Tablo1_Çapraz.[Toplam ADEDİ], 
nz([1999],0) AS y1999, nz([2000],0) AS y2000, nz([2001],0) AS y2001, 
nz([2002],0) AS y2002, nz([2003],0) AS y2003, nz([2004],0) AS y2004, 
nz([2005],0) AS y2005
FROM Tablo1_Çapraz;


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

hturkavci03
t
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... T....
48
28/12/2010
0
Kocaeli
Ofis 2003
22/03/2016,13:56
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim ilginize. Başka bir yol yoksa bu da işimi görecek. Tek sıkıntı tabloya eklenen yeni kayıtlarda 2005 yılından sonraki yılları sorguya manuel ilave etmek gerekecek. Yanlış mıyım?
Cevapla

assenucler

Kullanici Avatari
Onursal
A.... S.... Ş....
2.053
31/10/2008
63
İstanbul
-
03/01/2017,18:22
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın ayhan2122;

Değerli hocam merhaba.. Gününüz aydınlık, neşeniz sağlığınız yerinde ve her şey gönlünüzce olsun..

Katkınız için teşekkürler..

Sevgi ve saygılar..
Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
29/12/2016,10:44
Çözüldü 
Evet doğru.

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Çapraz sorguda Between Like komutu orderyazbim 4 142 17/01/2017, 00:52 orderyazbim
  form ve raporda çapraz sorgu formatı mehmetb84 8 240 14/01/2017, 18:16 atoz112
  Buton ile rapor açarken kriterde like kullanımı nightashes 2 79 06/01/2017, 22:41 nightashes
  Listede farklı bir tabloyu çoklu ölçüt olarak kullanmak. nightashes 2 119 01/01/2017, 01:05 nightashes
  Access Sorguda Toplama Barkın Yalçınöz 7 172 28/12/2016, 20:20 ozguryasin


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya