çapraz sorguda kriter
Tarih
14/01/2009 13:08
Konu Sahibi
realperest
Yorumlar
13
Okunma
3571
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



realperest
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
3
29/10/2008
0
-
Ofis 2003
07/06/2016,04:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Selam.


Bir çapraz sorguya kriter için stün ekliyorum ve altına kriter satırını kriteri alacağı forumdaki, denetimi giriyorum

ancak çalıştırdığımda

microsoft jet veritabanı altyapısı [Forms]![KAYIT_ARA]![mahalle] alan adını geçerli bir ifade olarak kabul etmiyor


gibi bir hata döndürüyor.


Bu problemi bilen varmı acaba ? yoksa çapraz sorgulara kriter belirtemiyormuyuz.


Teşekkürler.
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.837
29/10/2008
902
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:39
Çözüldü 
bildiğim kadarıyla kiriter belirtemiyoruz ancak
sen çaprazı yap kirteride altına yaz ve kayıt etmeden aynı çapraz sorguyu "seçme sorgusuna çevir kaydet böyle olması lazım dene bir
Cevapla

syrup
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
Çözüldü 
Sponsor Reklam
selam.
kesinlikle belirleyebilirsiniz. sizin kriterinize göre Sql satırının üstüne parameters [Forms]![KAYIT_ARA]![mahalle] text(255); yazıp sorgunun where koşuluna da aynı yolu referans göstermelisiniz.

birde modulle yapılabilir bu iş ama tavsiye etmiyorum.sorgu işini kendi içinde halletmet daha doğru. buradaki text, değişkene göre farklılık gösterir. kriter tarihse datetime olur.
resimresim
Cevapla

realperest
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
3
29/10/2008
0
-
Ofis 2003
07/06/2016,04:55
Çözüldü 
Selam.

Yapamadım

kriter satırı zaten sizin dediğiniz bir deyim oluşturmama izin vermiyor.

dosyayı ekledim, yardımcı olursanız sevinirim
Cevapla

syrup
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
Çözüldü 
Sponsor Reklam
ilacın budur dostum

parameters [Forms]![KAYIT_ARA]![mahalle] text(255);
TRANSFORM Count(datatablo.[TC KİMLİK NO]) AS [SayTC KİMLİK NO]
SELECT datatablo.[NÜFUS İLİ], datatablo.[ADRES MUHTARLIK ADI], Count(datatablo.[TC KİMLİK NO]) AS [Toplam TC KİMLİK NO]
FROM datatablo
where [ADRES MUHTARLIK ADI]=Forms!KAYIT_ARA!mahalle
GROUP BY datatablo.[NÜFUS İLİ], datatablo.[ADRES MUHTARLIK ADI], datatablo.[ADRES MUHTARLIK ADI]
PIVOT datatablo.CİNSİYETİ

resimresim
Cevapla

realperest
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
3
29/10/2008
0
-
Ofis 2003
07/06/2016,04:55
Çözüldü 
ilginiz için teşekkür ederim ama

ben Sql cümleciği ile değil, sorgu tasarımı ile yapmak istiyorum. yada şöyle diyim, Sql cümleciğini nasıl kullanacağımı bilmiyorum. onu kısaca anlatsanız oda makbule geçer.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Çapraz sorguda Between Like komutu orderyazbim 4 140 17/01/2017, 00:52 orderyazbim
  form ve raporda çapraz sorgu formatı mehmetb84 8 235 14/01/2017, 18:16 atoz112
  Access Sorguda Toplama Barkın Yalçınöz 7 169 28/12/2016, 20:20 ozguryasin
  Sorguda ürün fiyatına indirim yapma Dream41 3 115 23/12/2016, 11:57 Dream41
  sorguda top cümlesi Denizl 5 169 10/12/2016, 23:55 Mecnun24


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya