çapraz sorguda kriter
Tarih
14/01/2009 13:08
Konu Sahibi
realperest
Yorumlar
13
Okunma
3515
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



realperest
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
3
29/10/2008
0
-
Ofis 2003
07/06/2016,04:55
Çözüldü 
Selam.


Bir çapraz sorguya kriter için stün ekliyorum ve altına kriter satırını kriteri alacağı forumdaki, denetimi giriyorum

ancak çalıştırdığımda

microsoft jet veritabanı altyapısı [Forms]![KAYIT_ARA]![mahalle] alan adını geçerli bir ifade olarak kabul etmiyor


gibi bir hata döndürüyor.


Bu problemi bilen varmı acaba ? yoksa çapraz sorgulara kriter belirtemiyormuyuz.


Teşekkürler.
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,20:45
Çözüldü 
bildiğim kadarıyla kiriter belirtemiyoruz ancak
sen çaprazı yap kirteride altına yaz ve kayıt etmeden aynı çapraz sorguyu "seçme sorgusuna çevir kaydet böyle olması lazım dene bir
Cevapla


syrup
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
Çözüldü 
selam.
kesinlikle belirleyebilirsiniz. sizin kriterinize göre Sql satırının üstüne parameters [Forms]![KAYIT_ARA]![mahalle] text(255); yazıp sorgunun where koşuluna da aynı yolu referans göstermelisiniz.

birde modulle yapılabilir bu iş ama tavsiye etmiyorum.sorgu işini kendi içinde halletmet daha doğru. buradaki text, değişkene göre farklılık gösterir. kriter tarihse datetime olur.
resimresim
Cevapla


realperest
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
3
29/10/2008
0
-
Ofis 2003
07/06/2016,04:55
Çözüldü 
Selam.

Yapamadım

kriter satırı zaten sizin dediğiniz bir deyim oluşturmama izin vermiyor.

dosyayı ekledim, yardımcı olursanız sevinirim
Cevapla


syrup
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
Çözüldü 
ilacın budur dostum

parameters [Forms]![KAYIT_ARA]![mahalle] text(255);
TRANSFORM Count(datatablo.[TC KİMLİK NO]) AS [SayTC KİMLİK NO]
SELECT datatablo.[NÜFUS İLİ], datatablo.[ADRES MUHTARLIK ADI], Count(datatablo.[TC KİMLİK NO]) AS [Toplam TC KİMLİK NO]
FROM datatablo
where [ADRES MUHTARLIK ADI]=Forms!KAYIT_ARA!mahalle
GROUP BY datatablo.[NÜFUS İLİ], datatablo.[ADRES MUHTARLIK ADI], datatablo.[ADRES MUHTARLIK ADI]
PIVOT datatablo.CİNSİYETİ
resimresim
Cevapla


realperest
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
3
29/10/2008
0
-
Ofis 2003
07/06/2016,04:55
Çözüldü 
ilginiz için teşekkür ederim ama

ben Sql cümleciği ile değil, sorgu tasarımı ile yapmak istiyorum. yada şöyle diyim, Sql cümleciğini nasıl kullanacağımı bilmiyorum. onu kısaca anlatsanız oda makbule geçer.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorguda aynı kaydın birden çok listelenmesi atyaty 6 134 01/12/2016, 11:17 atoz112
  Sorguda yürüyen bakiye sorunu. Mecnun24 21 426 14/11/2016, 08:48 ates2014
  Sorguda Kullanıcı Adını alma tufanbal 4 125 08/11/2016, 08:10 tufanbal
  Sorguda arasında formülünde yardıma ihtiyacım var okumas 9 399 11/10/2016, 09:35 okumas
  Sorguda kriteri boş bırakma için yardım. okumas 3 168 24/09/2016, 11:43 okumas


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya