Çapraz Sorgu
Tarih
06/07/2011 18:14
Konu Sahibi
baron
Yorumlar
6
Okunma
1630
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Çözüldü 
Çapraz sorguda grupladığımız sütun başlığına toplama, çarpma, sayma gibi bazı işlevleri uygulayabiliyoruz.
Peki çıkartma işlevi uygulayabiliyor muyuz?
Misal Tuttuğumuz bir tabloda gelir, giderlerimizi kaydediyoruz.
Çapraz sorgu ile her gün için gelir giderleri toplatıp aradaki farkı nasıl bulabiliriz?
Gelir, giderleri toplatmak kolay, ama aradaki farkı bulmak sorun.


Ek Dosyalar
.rar   DENEME.rar (Dosya Boyutu: 8,37 KB / İndirme Sayısı: 18)
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.731
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:07
Çözüldü 
Örnek eklerseniz, yapılabilir sanırım.
Cevapla


Çözüldü 
Örnek eklenmiştir. Teşekkürler.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.731
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:07
Çözüldü 
Çapraz soruya gerek kalmadan;

SQL Code
SELECT DISTINCT TB.TARIH, Nz((select sum(([TUTAR])) from Tablo1 where TARIH=TB.TARIH and ISLEM='GELİR'),0)-Nz((select sum(([TUTAR])) from Tablo1 where TARIH=TB.TARIH and ISLEM='GİDER'),0) AS KALAN
FROM Tablo1 AS TB;


bu şekilde oluşturacağınız bir sorgu ile sorunu çözebilirsiniz. Örnek ektedir.
Sonucu bildiriniz lütfen.



Ek Dosyalar
.rar   DENEME_BlackEgale.rar (Dosya Boyutu: 12,03 KB / İndirme Sayısı: 31)
Cevapla


kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.228
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
01/12/2016,16:48
Çözüldü 
teşekkürler banada lazım olabilir.
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla


Çözüldü 
(06/07/2011, 23:03)BlackEagle Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çapraz soruya gerek kalmadan;

SQL Code
SELECT DISTINCT TB.TARIH, Nz((select sum(([TUTAR])) from Tablo1 where TARIH=TB.TARIH and ISLEM='GELİR'),0)-Nz((select sum(([TUTAR])) from Tablo1 where TARIH=TB.TARIH and ISLEM='GİDER'),0) AS KALAN
FROM Tablo1 AS TB;


bu şekilde oluşturacağınız bir sorgu ile sorunu çözebilirsiniz. Örnek ektedir.
Sonucu bildiriniz lütfen.


Eline sağlık üstad.Çok işime yarayacak.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 199 29/11/2016, 14:14 atyaty
  Sorgu Ile Not Dokumu qripton 3 106 18/10/2016, 14:33 atoz112
  Mail gönderimindeki mail yazısı biçimlendirme ve sorgu ekleme sorunu hakkında. direnist 2 193 19/09/2016, 23:46 direnist
  Yetkiye göre uygulamadaki nesneleri (Sorgu,Form,...) gizlemek / göstermek larion 10 426 04/09/2016, 22:59 larion
  İki tarih arası sorgu IceMan7 3 287 28/07/2016, 13:07 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya