C# Veritabanı Bağlantısı
Tarih
29/12/2013 02:41
Konu Sahibi
mahmut18
Yorumlar
6
Okunma
3113
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



mahmut18
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
64
9
18/12/2013
20
Çankırı
Ofis 2010
06/02/2016,01:16
Merhabalar ilk olarak tekrar dile getirmek istediğim bir ricam var c# sabit bir konu haline dönüştürülebilirse gerçekten çok faydalı olacaktır…
Bu konumuzda c# Access veri tabanı bağlantısını detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olur.
İlk olarak Access ile bir veri tabanı oluşturuyoruz.

resim

Veritabanının ismini kullanacağınız sisteme göre değiştirebilirsiniz(personel,kütüphane…) ben veri olarak girdim.

resim

Tasarım görünümünü açarak yeni bir tablo oluşturalım…

resim

Ben Verikayıt olarak isimlendirdim

resim

Tabloda kullanacağımız alanları ben kısa olarak 3 tane ekledim siz yapacağınız programa göre çoğaltabilirsiniz…

resim

Tablomuzu kaydettikten sonra ilgili alanları dolduruyoruz kayıtta gözükmesi için 1-2 tane girmeniz gerekli gerisini diğer derste c# üzerinden kayıt ekleme silme güncelleme gibi özelliklerde belirtmeyi düşünüyorum.

resim

Girdiğimiz verileri kayıt ediyoruz..

resim

Visual studio programımıza dönüp bir c# Form Application oluşturuyoruz…

resim

C# Formumuzu açtıktan sonra Gneral kısmına sağ tıklayıp Choose Items Diyoruz..

resim

Gelen Pencerede.Net Framework Components alanından OleDbDataAdapter bileşenini seçiyoruz eğer işaretli değilse OpenFileDialog bileşeninide seçmelisiniz genel seçili olarak gelir…

resim

Gördüğünüz gibi Sol General bölümüne OleDbDataAdapter bileşenimiz geldi.

resim

OleDbDataAdapter bileşenimizi sürükleyerek foruma bırakıyoruz.. Karşımıza Gelen Pencereden New Connection Diyoruz

resim

Burada data source kısmında Sql server seçili olarak gelecek fakat biz Access veritabanını kullanacağımızdan change kısmından değiştiriyoruz..

resim

Bu alanda kullanabileceğiniz veritabanlarını görüyorsunuz biz Access database ile devam edeceğiz..

resim

Karşımıza çıkan pencerede browse butonuna tıklıyoruz

resim

veritabanımızın bulunduğu konumu açıyoruz..

resim

Ve kaydediyoruz

resim

Şuanda veritabanımız yüklemeye devam edeceğiz next diyoruz

resim

Çıkan soruya evet diyoruz

resim

Yine next diyerek devam edelim

resim

Karşımıza açılan pencerede 2 türlü yöntem kullanabiliriz ama ben program üzerinden gittim..(Diğer yol direk olarak Sql komutu kullanmaktır.. Select * From dosyaismi)
Burdan Query Builder e tıklıyoruz

resim

Verikayıt adlı Access dosyamız geldi buna add diyerek devam edelim….

resim

Burda önemli bir hususumuz var dikkat edin Yukarıda tablomuzun isminin hemen altında All Columuns seçeneğinin işaretli olması gerekir…(İlerde sadece bazı verilerin gözükmesini istiyorsanız bu bölümden seçebilirsiniz) Ok diyerek devam edelim.

resim

Şuan dosyamızın tüm alanlarını aldı next diyelim…

resim

Şuan DataAdaptör bileşenimize verikayıt tablomuzu ekleyerek ayarlarını tamamladık

resim

Finish diyerek projemize ekliyoruz…

resim

Toolbox ın Data bölümünden DatagridView yani tablomuzun c# görünmesini sağlayan nesnemizi ekliyoruz

resim

GridView in sağ üst köşesinde bulunan ok işaretine tıklayalım

resim

None Kısmına Gelerek Add Project Data source Kısmına tıklıyoruz…

resim

Çıkan Pencereden DataBase seçerek devam edelim

resim

Dataset Diyoruz ve Devam Ediyoruz

resim

Verikayıt adlı veritabanımızı seçerek devam edelim(Seçili olarak gelecektir fakat birkaç tabloyu ayrı şekilde kullanmak isterseniz bu bölümden seçiyorsunuz haberiniz olsun)

resim

Yes, save the connection as işaretli olarak gelecektir gelmezse siz işaretleyin ve devam edelim 

resim

Son olarak Tables seçeneğini seçiyoruz ve finish diyoruz..

resim

Şuan GridViewimiz de Access tablomuzda belirlediğimiz alanların geldiğini göreceksiniz ki eğer gelmediyse mutlaka yukardaki adımlardan birini hatalı şekilde yapmışsınız demektir…

resim

C# Programımızı çalıştırarak kayıtları aktif edelim

resim

Gördüğünüz gibi c# Veritabanı işlemi zor değil ama başlarda çok karıştırdığımız bir konu Umarım faydalı olmuştur…
Eğer istek olursa Bir sonraki sunumda başlangıçta belirttiğim gibi c# kodlarıyla kayıt ekleme silme güncelleştirme veritabanı resim ekleme kayıtların ileri geri olayları belirtilen alana göre kayıt arama (ad soyad görev) gibi konuları elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım esen kalın  (Hep söylemek istemişimdir bir aklımda bu işleri bırak sunuculuğa başla diyor Lol )
Saygılarımla…
Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez.(Mevlana)
Herkesin yardımlaştığı yerde işler yarım kalmaz...
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:25
Sayin mahmut18
Bu güzel bilgiler için çok tesekkurler
Cevapla


mahmut18
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
64
9
18/12/2013
20
Çankırı
Ofis 2010
06/02/2016,01:16
Ne demek hocam faydalı olabildiysek ne mutlu bize....
Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez.(Mevlana)
Herkesin yardımlaştığı yerde işler yarım kalmaz...
Cevapla


busra.3460
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
1
23/12/2013
0
İstanbul
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
31/01/2014,19:25
Anlatımın için teşekkürler ... Harika olmuş ama takıldım bunu ben yapmaya denedim ama Data File Name : eczaneveritabanı diye eklemeye çalışırken TANINMAYAN VERİ BİÇİMİ C:\Users\Sony\Documents\eczaneveritabanı.accdb HATA NE ANLAMA GELİYOR? Sorun benden kaynaklı çözüm arıyorum fakat başka sitelerde ekleme , kaydetme , silme ve güncelleme uygulamaları vardı. Bunlarda takılıyorum sadece. Anlattığın kısımı süper anladım.
GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla


mahmut18
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
64
9
18/12/2013
20
Çankırı
Ofis 2010
06/02/2016,01:16
Rica ederim umarım faydalı olmuşumdur. ilk hatan için yukarıdaki adımlardan birini atlamışsın sanırım Sql olarak devam etmişsin Access seçmen gerekliydi en yakın zamanda inş. ekleme kaydetme silme ve güncellemeyi de anlatmaya çalışacağım...
Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez.(Mevlana)
Herkesin yardımlaştığı yerde işler yarım kalmaz...
Cevapla


busra.3460
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
1
23/12/2013
0
İstanbul
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
31/01/2014,19:25
Yok mahmut seçtim o zaman verdi hatayı zaten.
GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya