c# dilinde toplama
Tarih
27/01/2013 17:53
Konu Sahibi
SqL_MaN
Yorumlar
3
Okunma
1506
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



SqL_MaN
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
30
6
20/06/2010
Kahramanmaraş
Ofis 2003
03/09/2016,09:58
Çözüldü 
11bp1057 değerinde bir veride tek rakamların toplamını almam gerekiyor.
yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden tşk ederim.
Cevapla


goldmoon07
Üye
Kullanici Avatari
Üye
Y.... E.... A....
2
0
28/01/2013
0
Antalya
Ofis 2010
15/10/2014,16:48
Çözüldü 
Aradaşım yukarda verdiğin sorunun cevabı umarım yardımcı olabilmişimdir.
Visual Studio 2010 ultimate .Net 3.5' de yapılmıştır.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            string deger = textBox1.Text;
            double karakter, toplam = 0;
            for (int i = 0; i < deger.Length; i++)
            {
                try // Bu bloğa almamdaki amaç sayı dışındaki girişler olduğu zaman hatayı yakalayarak hata vermemesidir.
                {
                    karakter = double.Parse(deger.Substring(i, 1));
                 if (karakter % 2 == 1)
                {
                    toplam += karakter;
                } 
                }
                catch (Exception)
                {                  
                }            
            }
            MessageBox.Show("Toplama Sonucu: " + toplam.ToString(),"Sonuç Ekranı",MessageBoxButtons.OK,MessageBoxIcon.None);



Arkadaşım Biraz daha geliştirdim istersen bunları da ekleyebilirsin. Kodlar açağıda;

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            string deger = textBox1.Text,  karakterler = "";
            double karakter, toplamTek = 0, toplamCift = 0, karakterSayisi = 0;
            for (int i = 0; i < deger.Length; i++)
            {
                try // Bu bloğa almamdaki amaç sayı dışındaki girişler olduğu zaman hatayı yakalayarak hata vermemesidir.
                {
                    karakter = double.Parse(deger.Substring(i, 1));
                    if (karakter % 2 == 1) //Eğer tek sayı ise
                    {
                        toplamTek += karakter;
                    }
                    else //Tek sayı değil ise
                    {
                        toplamCift += karakter;
                    }
                }
                catch (Exception) // Sayı dışında bir karakter girilmiş ise bu blog çalışır. Buraya FormatException da yazılabilirdi.
                {
                    karakterler += deger.Substring(i, 1);
                    karakterSayisi++; //Burada ise her sayı dışı karakterde bir arttırarak kaç karakter olduğu bulunur.
                }
            }
            label4.Text=toplamTek.ToString();
            label5.Text = toplamCift.ToString();
            label6.Text = karakterler.ToString() + " -- Sayı olmayan karakter sayısı: " + "\"" + karakterSayisi + "\"";
            label7.Text = deger.Length.ToString();
        }


Ekran görüntüsü ve program ekte var. Kolay gelsin. Rayof



Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   

.rar   Toplama.rar (Dosya Boyutu: 38,21 KB / İndirme Sayısı: 3)
Cevapla


SqL_MaN
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
30
6
20/06/2010
Kahramanmaraş
Ofis 2003
03/09/2016,09:58
Çözüldü 
tşk ederim çok yardımcı oldun.. saol
Cevapla


goldmoon07
Üye
Kullanici Avatari
Üye
Y.... E.... A....
2
0
28/01/2013
0
Antalya
Ofis 2010
15/10/2014,16:48
Çözüldü 
Rica ederim. Kolay gelsin.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Datagriddeki veriyi toplama qnill 5 2.273 24/07/2010, 18:05 hydramses


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya