c# da combobox' a göre diğer combobox'a item ekleme
Tarih
06/07/2011 13:43
Konu Sahibi
drdracula
Yorumlar
5
Okunma
4478
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



drdracula
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
05/07/2011
0
İstanbul
Ofis 2010
21/07/2011,09:12
ben VB tabanlıyım, ve şimdi accesste bulunan database için bir program yazmam gerekiyor. programı daha merhaba demeden c# ile yazmaya çalışıyorum. ve şuna benzer bir örnek yapmaya çalışıyorum. mesela comboboxdan istanbulu şeçtiniz ve diğer comboboxda ilçeler sıralandı. elimde c# 4.0 kitabı var ama içindeki örnekler yeterli olamiyor. acaba bana yardım edebilir misiniz?
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,03:24
Örnek dosyanız?
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


drdracula
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
05/07/2011
0
İstanbul
Ofis 2010
21/07/2011,09:12
yavaş yavaş öğreniceğiz artık . Img-grin


Ek Dosyalar
.rar   ykbprojedeneme.rar (Dosya Boyutu: 38,49 KB / İndirme Sayısı: 25)
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,03:24
Yalnız sende veritabanı yok bu tip uygulamalar teorikten öteye gitmesede ben cevap yazmış olayım.

İller'e ait combobox ın SelectedIndexChanged olayında Sql ile veri çekeceksin:

Visual Basic Code
 DataSet ds = fy.GetDataSet("SELECT * FROM tabloadi WHERE il_idfk=" + cb_il.SelectedValue);
 cb_ilce.DataSource = ds.Tables[0];
 cb_ilce.ValueMember = "ilce_id";
 cb_ilce.DisplayMember="ilce_adi";


gibi bir kullanım olabilir. Yani ilçe için verileri çekerken WHERE ile şartı belirtmen lazım. İster İl kutusundaki İl'in ID sine göre ister İl'in adına göre ilçeleri çekmelisin.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


drdracula
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
05/07/2011
0
İstanbul
Ofis 2010
21/07/2011,09:12
Anladım, çok teşekkür ederim. Ben ilk başta C# ile arayüzü tasarlarken comboboxlara başlıkları eklemeyi daha sonra database i kullanmayı düşünmüştüm. O zaman şimdi tek tek hepsini database den çekicem. Bununla bu gece uğraşıp , beceremediğim yerde tekrardan fikrinizi isterim.
Cevapla


Hakkı Yılgın
Üye
Kullanici Avatari
Üye
H.... Y....
1
0
14/09/2015
0
14/09/2015,19:54
(06/07/2011, 17:16)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yalnız sende veritabanı yok bu tip uygulamalar teorikten öteye gitmesede ben cevap yazmış olayım.

İller'e ait combobox ın SelectedIndexChanged olayında Sql ile veri çekeceksin:

Visual Basic Code
 DataSet ds = fy.GetDataSet("SELECT * FROM tabloadi WHERE il_idfk=" + cb_il.SelectedValue);
 cb_ilce.DataSource = ds.Tables[0];
 cb_ilce.ValueMember = "ilce_id";
 cb_ilce.DisplayMember="ilce_adi";


gibi bir kullanım olabilir. Yani ilçe için verileri çekerken WHERE ile şartı belirtmen lazım. İster İl kutusundaki İl'in ID sine göre ister İl'in adına göre ilçeleri çekmelisin.




Sorun olacaktı, Visual da GetDataSet kayıp olarak görünüyor. Kütüphaneye ekstra ne eklemek lazım ayda neden kayıp görür. Lütfen yardım.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  C# Acces Bağlantısı Ve Diğer Özellikler busra.3460 4 1.402 31/12/2013, 22:03 busra.3460


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya