c# da combobox' a göre diğer combobox'a item ekleme
Tarih
06/07/2011 13:43
Konu Sahibi
drdracula
Yorumlar
5
Okunma
4556
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



drdracula
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
05/07/2011
0
İstanbul
Ofis 2010
21/07/2011,09:12
Sponsor Reklam
ben VB tabanlıyım, ve şimdi accesste bulunan database için bir program yazmam gerekiyor. programı daha merhaba demeden c# ile yazmaya çalışıyorum. ve şuna benzer bir örnek yapmaya çalışıyorum. mesela comboboxdan istanbulu şeçtiniz ve diğer comboboxda ilçeler sıralandı. elimde c# 4.0 kitabı var ama içindeki örnekler yeterli olamiyor. acaba bana yardım edebilir misiniz?
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Örnek dosyanız?
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

drdracula
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
05/07/2011
0
İstanbul
Ofis 2010
21/07/2011,09:12
Sponsor Reklam
yavaş yavaş öğreniceğiz artık . Img-grin


Ek Dosyalar
.rar   ykbprojedeneme.rar (Dosya Boyutu: 38,49 KB / İndirme Sayısı: 25)
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Yalnız sende veritabanı yok bu tip uygulamalar teorikten öteye gitmesede ben cevap yazmış olayım.

İller'e ait combobox ın SelectedIndexChanged olayında Sql ile veri çekeceksin:

Visual Basic Code
 DataSet ds = fy.GetDataSet("SELECT * FROM tabloadi WHERE il_idfk=" + cb_il.SelectedValue);
 cb_ilce.DataSource = ds.Tables[0];
 cb_ilce.ValueMember = "ilce_id";
 cb_ilce.DisplayMember="ilce_adi";


gibi bir kullanım olabilir. Yani ilçe için verileri çekerken WHERE ile şartı belirtmen lazım. İster İl kutusundaki İl'in ID sine göre ister İl'in adına göre ilçeleri çekmelisin.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

drdracula
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
05/07/2011
0
İstanbul
Ofis 2010
21/07/2011,09:12
Sponsor Reklam
Anladım, çok teşekkür ederim. Ben ilk başta C# ile arayüzü tasarlarken comboboxlara başlıkları eklemeyi daha sonra database i kullanmayı düşünmüştüm. O zaman şimdi tek tek hepsini database den çekicem. Bununla bu gece uğraşıp , beceremediğim yerde tekrardan fikrinizi isterim.
Cevapla

Hakkı Yılgın
Üye
Kullanici Avatari
Üye
H.... Y....
1
0
14/09/2015
0
14/09/2015,19:54
(06/07/2011, 17:16)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yalnız sende veritabanı yok bu tip uygulamalar teorikten öteye gitmesede ben cevap yazmış olayım.

İller'e ait combobox ın SelectedIndexChanged olayında Sql ile veri çekeceksin:

Visual Basic Code
 DataSet ds = fy.GetDataSet("SELECT * FROM tabloadi WHERE il_idfk=" + cb_il.SelectedValue);
 cb_ilce.DataSource = ds.Tables[0];
 cb_ilce.ValueMember = "ilce_id";
 cb_ilce.DisplayMember="ilce_adi";


gibi bir kullanım olabilir. Yani ilçe için verileri çekerken WHERE ile şartı belirtmen lazım. İster İl kutusundaki İl'in ID sine göre ister İl'in adına göre ilçeleri çekmelisin.




Sorun olacaktı, Visual da GetDataSet kayıp olarak görünüyor. Kütüphaneye ekstra ne eklemek lazım ayda neden kayıp görür. Lütfen yardım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  C# Acces Bağlantısı Ve Diğer Özellikler busra.3460 4 1.429 31/12/2013, 22:03 busra.3460


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya