Butonla klasör açmak
Tarih
22/07/2009 09:47
Konu Sahibi
adams43
Yorumlar
6
Okunma
4002
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



adams43
Üye
Kullanici Avatari
Üye
42
4
26/02/2009
0
Antalya
Ofis 2007
07/06/2015,16:34
Çözüldü 
Arkadaşlar form üzerindeki bir butonla yine aynı formaki bir alanın değeriyle aynı adı taşıyan bir klasörü açtırmak istiyorum. Açtırmak istediğim klasörün yolu belli.
Örneğin;
C:..../Belgelerim/[formdaki alanın değeri]

Bu klasörü açtırabilirmiyiz? Tabiiki Access içinde değil. Normal Microsoft explorer ekranında.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevapla


tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Amaç yeni bir pencerede klasör yolunu açtırmaksa bununla ilgili bir örnek hazırladım. Klasörü dosya seçim penceresi gibi açtırmak ve içinden bir dosyayı seçmek istiyorsanız da forumumuzdaki uygulamalar bölümümüzü incelemenizi tavsiye ediyorum. Bu ikisi de değilse, lütfen biraz daha açıklayıcı olun. Ne yapmak istediğinizi biraz daha anlatın. Kolay gelsin...


Ek Dosyalar
.rar   KlasorAc.rar (Dosya Boyutu: 7,69 KB / İndirme Sayısı: 212)
Cevapla


adams43
Üye
Kullanici Avatari
Üye
42
4
26/02/2009
0
Antalya
Ofis 2007
07/06/2015,16:34
Çözüldü 
Bu örnek tam sorumun cevabıdır. eni bir pencerede klasörü açtırmak.

Çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
Cevapla


vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
arkadaşlar kolay gelsin,
internet explorer ile bir form üzerindeki değeri database'in bulunduğu klasör içinde bulunan başka bir klasöre aktararak ie da açtırmanın kodunu aşağıda yazdım.ancak bu klasörü önceden yaratmam gerekiyor,eğer hedef klasörde formdaki değer adında bir klasör bulunmuyorsa ie hata veriyor.
ie ye hata verdirmeden eğer protokol numarasıyla eşleşen klasör bulunmuyorsa,"bu isimde klasör bulunmuyor,yeni yaratmak istermisiniz" mesajını koduma nasıl ekleyebilirim ve yeni klasörü otomatik olarak nasıl açtırabilirim.
şimdiden teşekkürler,iyi çalışmalar

Dim ekocan As String
Dim altan As String
Dim bute As String
Dim aa As String
Dim baglan As String
Dim r As String
Dim t As String

ekocan = Form_HASTAMASTERFM.PROTOKOL.Value
aa = "a"
altan = StrReverse(CurrentDb.Name)
bute = Trim(Mid(altan, 13))
baglan = StrReverse(bute)

Shell "C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE " & baglan & aa & "\" & ekocan & "", vbMaximizedFocus
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.045
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:13
Çözüldü 
Alıntı:MkDir CurrentProject.path & "\ekocanklasor"

kodu ile veritabanının bulunduğu dizine ekocanklasor isimli klasör eklenir.

Ayrıca kullanıcı adınız vetaltan olarak değiştirilmiştir.
Cevapla


vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
verdiğiniz bilgi çok yararlı oldu,teşekkür ederim.sorunsuz çalışıyor.
bir sorum daha olacaktı,access içersinde takvim nasıl yaratırım,randevu defteri olarak kullanmak istiyorum.yada;microsoft mounthwiev control ile microsoft outlook u gerçek zamanlı olarak birbirine bağlayabilirmiyim.
teşekkürler
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 18 3.713 07/12/2016, 12:31 donepezil
  Liste kutusu çift tıklama ile yeni form açmak nightashes 18 255 02/12/2016, 20:04 nightashes
  Bir buton ile formlar açmak nightashes 10 266 20/11/2016, 10:54 nightashes
  Raporu,Rapor Görünümü ile açmak ve yazdırmak IceMan7 3 140 16/11/2016, 13:53 IceMan7
Question Alt Forma Butonla Veri aktarma Sorunu Akifff 2 219 30/06/2016, 18:04 Akifff


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya