Skip to main content

AccessTr.neT


bozuk access

bozuk access

Çözüldü #1
Merhaba arkadaşlar,
ağda kullandığımız Access belge bir anda bozuldu,
kurtarma programı indirdim denedim ama bir sonuç alamadım malesef,
accessin kendi yol göstericisinde şöyle bir yazı çıkıyor türkçeye çeviri prğgramıyla çevirdigimde LockEdits i false yapılınca çalışır diyor.
çıkan uyarı şöyle
A type of locking in which the data page containing one or more records, including the record being edited, is unavailable to other users only while the record is being updated by the Update method, but is available between the Edit and Update methods. Optimistic locking is used when accessing ODBC databases or when the LockEdits property of the Recordset object is set to False.
ben anlayamadım lütfen bir yol gösteririmisiniz.
Cevapla
Çözüldü #2
İlgili Access dosyası açık kalmış ve kayıt kilitli kalmış. Bunu kaldırmak için mdb dosyasının bulunduğu yerdeki .lbd dosyasını silmen yeterli olacaktır.(1 Kb lık bir dosyadır.)
Cevapla
Çözüldü #3
Çok teşekkür ederim,
yarın işyerine gidince bakarım.
dosyayı eve getirmiştim, o dediğiniz dosya şu an bu klasörde yok ama yine çalışmıyor.?
Son Düzenleme: 12/06/2011, 20:07, Düzenleyen: akd.
Cevapla
Çözüldü #4
Dosyanız çok büyük değilse rar ile sıkıştırıp ekler misiniz?
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
Çözüldü #5
Bu arada mesajın açıklaması şöyle : Hangi sayfayı kullanıyorsanız buradaki bir yada daha fazla kayıt düzeltme özelliğiyle beraber kilitlenmiştir, kullanılamaz fakat diğer kullanıcılar tarafından güncelleme yöntemiyle (kayıt) güncelleme ve düzenleme kullanılabilir. İyimser bir yöntem ODBC veri tabanına eriştiğinizde yada Recordset nesnesinin (LockEdits) düzenleme kilidi ayarını (False) yanlış konumuna getirmenizdir.
ODBC konumuna bilgisayarınn denetim masasının yönetimsel araçlar kısmından erişebilirsin. Orada ODBC veri yönetimini açtıktan sonra ilgili Access dosyasını çağırım onar diyerek veya yukarıda bahsedilen yöntemi uygulayarak da düzeltebilirsin.
Cevapla
Çözüldü #6
Bozuk belgeyi ekledim
.rar kayıt+pro...rar (Dosya Boyutu: 52,63 KB | İndirme Sayısı: 10)
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task