birkaç klasör içerisindeki word dosyalarını kontrol
Tarih
09/07/2009 21:20
Konu Sahibi
furkan
Yorumlar
5
Okunma
1578
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



furkan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
118
28/03/2009
5
Ankara
Ofis 2003
29/05/2016,15:35
Çözüldü 
[/b]Değerli Üstadlar; elimde tek klasör içerisindeki word dosyalarını kontrol eden bir program var
ancak ben 6 ayrı klasör içerisini kontrol ettirmek istiyorum ve belirli aralıklarla klasörü kontrol ettiğinde False - True şeklinde ikaz veriyordu
ancak ben her kontrol ettiğinde değilde klasör içerisine yeni bir word dosyası eklendiğinde bu ikazı vermesini istiyorum ve bir dosya eklemiştim.
Bu konuyu forumda yayınladığımda Sayın mehmetdemiral [b]hocamdan ikaz aldım, ikazla ilgili açıklamamı yapmama ve özrümü dilememe rağmen dünkü çalışmadan sonra forumda sorumu göremedim, bunun sebebi ne ola saygılarımı arz ediyorum.
Arkadaşlar örnek dosyayı ekliyorum, yukarıda da bahsettiğim gibi
1- tek klasörü kontrol ediyor, ben aynı anda 6 ayrı klasörü kontrol ettirmek istiyorum
2- belirli aralıklarla kontrol ettiği klasör içerisinde yeni bir word dosyası varsa ikaz vermesini aksi halde kontrol etmesini ancak ikaz vermemesini istiyorum. Teşekkürler (dosyayı ekleyemiyorum nedendir boyutu 112KB)
furkan, 28-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
05/12/2016,09:18
Çözüldü 
Sn Furkan forumda sorunuzu görememeniz size özel değil forumda problem vardı. Bknz. benim açtığım "neler oluyor..... " adlı konuyu okuyunuz. Mümkünse sorunuzu ve örneğinizi tekrar ekleyin biz de faydalanalım..Saygılar.
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Evet sayın furkan. Site ile ilgili bir durumdu, bir çok mesaj silindi o tarih aralığında.. Siz ilk mesajınıza örneğinizi yine ekleyin. Ben uyarmıştım ama hiçbirşey silmedim. Tesadüf oldu yani..
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
356
Konya
Ofis 2003
06/11/2015,13:38
Çözüldü 
zaten elinizde bir klasör kontrol kodu varmış büyük ihtimalle bu kod call yada function adı direkt olarak yazılmak sureti ile çağrılır

functionu
function klasörkontrol(klasöradi as string)

diye düzenleyin ve kodu çağırdığınız yere
for i=1 to 6 step 1
select case i
case 1
klasörkontrol("1.klasör")
case 2
klasörkontrol("2.klasör")

diye bir döngü ile bir çok klasörü kontrol edebilirsin
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla


furkan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
118
28/03/2009
5
Ankara
Ofis 2003
29/05/2016,15:35
Çözüldü 
Sayın mehmetdemiral, Sayın benremix, Sayın esrefigit ve diğer üstadlara nihayet dosyayı eklemeyi başardım,
Dostlar;
1- tek klasörü kontrol ediyor, ben aynı anda 6 ayrı klasörü kontrol ettirmek istiyorum
2- belirli aralıklarla kontrol ettiği klasör içerisinde yeni bir word dosyası varsa ikaz vermesini aksi halde kontrol etmesini ancak ikaz vermemesini istiyorum. Saygılarımı arz ediyorum


Ek Dosyalar
.rar   dosya_kontrol.rar (Dosya Boyutu: 54,61 KB / İndirme Sayısı: 21)
furkan, 28-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
356
Konya
Ofis 2003
06/11/2015,13:38
Çözüldü 
sayın furkan öncelikle sen aynı anda demişsin bana göre böyle bir şey programın kitlenmesine yol açar ayrıcada aynı fonksiyon ve kodları kopyalayıp çakışmayacak şekilde düzenlemen gerekirki bence buna gerek yok onun yerine sırayla kontrol daha iyidir gel sen benim diyeceklerime kulak ver ve onları yapmaya çalış şu açılan kutuyu liste kutusu yap senin istediğinin en baist yolu bir listedeki seçilenleri sırayla kontrol etmektir buda süre dolduğu zaman listedeki seçilenleri sırayla dolaşmak ve her seçilende kontrol kodunu çalıştırmaktır yalnız mutlaka form açıldığında varsayılan olarak listenin ilk kaydı seçilmiş olacak

liste kontrol
Dim v As Variant

For Each v In cboBaglanti.ItemsSelected
strKlasor = cboBaglanti.Column(1, v)
Call Baslat
Next v

bu listedki seçili her kayıtta başlat fonksiyonunu çalıştıracak ve strklasor değişkenine listedki seçili yolu atayacak bu şekilde listede kaç yol seçti isen onları kontrol edecek umaraım tarife göre yaparsın şayet yapamazisen bize tam olarak klasörleri ile beraber göndermen gerekir kimse o yollarda bahsedilen klasörleri ve word dosyalrını yapmaz
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 18 3.713 07/12/2016, 12:31 donepezil
  Raporu Word'e resimli gönderme ates2014 51 1.221 01/12/2016, 21:06 atoz112
Çözüldü word access bağlantısı Pislik_77 25 8.585 23/11/2016, 01:46 ozanakkaya
Çözüldü raporu word veya excele raporda göründüğü gibi gönderme kesoka 9 2.338 30/09/2016, 14:27 ates2014
Çözüldü Com1 Port Kontrol Sorunu madworld 6 2.146 01/09/2016, 10:55 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya