Birden fazla veritabanına bağlı Form Uygulması Örneği
Tarih
20/01/2011 16:36
Konu Sahibi
HSayar
Yorumlar
9
Okunma
2500
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



HSayar
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... S....
109
05/01/2011
0
Edirne
Ofis 2007
09/03/2011,09:32
Çözüldü 
Birden fazla veritabanına bağlı Form Uygulması Örneği elinde mevcut olan var mı?
Aklımdaki projede Şahıslar, Adresler, Firmalar, Araçlar kategorrolerini dbSAHIS, dbADRES vs. adlarda farklı mdblerde ilgili alt toblaoları ile beraber tutacam yine farklı bir Formlar dan çağıracam. bu na benzer örnek var mı?
Örnek:
Formlar.mdb içerisinde fSAHIS formunu çağırdım.
txtVATNO alanına vatandaşlık numaramı gireceğim ve txtADI txtSOYADI gibi bilgileri dbSAHIS.MDB içindeki tblSAHIS tablosundan alacak, lstADRESID nesnesine yine dbSAHIS.mdb içindeki tblADRES tablosundan AdresID'isi/leri gelecek. (vatno ile bağlı) bu ID ye bağlı adres, lstADRESID ye tıklanılınca dbADRES.mdb içindeki tblBAGBOLNO tablosundan tıklanan ID de ki adres gelecek.

Amaç bu tabloları içieren mdb lerim bitmek üzere form tasarımına geçmeden önce sormak istedim.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
ADO kullanmak zorundasınız. Diğer türlü aynı formda birden fazla tablo kullanımı programınızı çok yavaşlatacaktır.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


HSayar
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... S....
109
05/01/2011
0
Edirne
Ofis 2007
09/03/2011,09:32
Çözüldü 
(20/01/2011, 16:41)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ADO kullanmak zorundasınız. Diğer türlü aynı formda birden fazla tablo kullanımı programınızı çok yavaşlatacaktır.

Excel vb ile ADODB yöntemini kullanıyorum ve iki vtXXX.mdb dosyaları ile çalışıyorum. Ancak Acces vb da ADODB kodları nasıl yazılıyor hala anlayamadım. O yüzden örnek araştırıyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
Sitemiz Kod Bankası nda ADO diye arama yaptırırsanız Eşref Hoca'nın eklediği çok sayıda örneği inceleyebilirsiniz.

Diğer yandan tüm özellikler ile ADO örneği olan dosya adresi şu şekildedir:

<a href="http://www.accesstr.net/konu-ado-ile-yapilmis-tum-ozellikleri-ile-bir-form-uygulamasi.html">Ado İle Yapılmış Tüm özellikleri ile bir form uygulaması</a>

26 numaralı mesajda da ayrıca bir örnek dosya eklenmiş durumda.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


HSayar
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... S....
109
05/01/2011
0
Edirne
Ofis 2007
09/03/2011,09:32
Çözüldü 
teşekkürler hocam inceleyeceğim. Şimdilik bu kadar, yardımınıza ihtiyaç duyanda rahatsız edeceğimden emin olabilirsiniz Img-grin
Cevapla


HSayar
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... S....
109
05/01/2011
0
Edirne
Ofis 2007
09/03/2011,09:32
Çözüldü 
dış mdb deki tablolarla ilgili olan var mı hocam.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Form üzerinden hesaplanan alanın başka form üzerinden güncelleştirilmesi nightashes 16 169 Dün, 21:40 alpeki99
  Sorguda aynı kaydın birden çok listelenmesi atyaty 6 139 01/12/2016, 11:17 atoz112
Çözüldü Birden fazla seçime göre filtreleme temre 5 165 14/11/2016, 22:34 atoz112
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 202 14/11/2016, 18:43 mehami
  Birden fazla kritere göre stok hareketlerini düzenlemek mehmetb84 11 263 12/11/2016, 14:16 mehmetb84


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya