Bir hücreye değer girildiğinde diğer hücrede ona ait bilginin çıkarılması??
Tarih
12/02/2009 22:25
Konu Sahibi
meceng
Yorumlar
12
Okunma
3662
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



meceng
Üye
Kullanici Avatari
Üye
2
1
26/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2007
14/02/2009,02:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
tablo yada bir formda , açılır listeden bir bilgi sectiğimde onun hakkındaki diğer bilgini otomatik olarak nasıl yazılır.

mesela bina adını sectiğimizde adres satırında , o binaya ait adresin otomatik olarak yazılması...

bu nasıl yapılır???

NOT : Konu başlığında yer alan " Yardım ! ! " ifadesi silinmiştir.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,11:58
Çözüldü 
Yapmak istediğiniz şeyi Dlookup komutu ile yapabilirsiniz. Gerekli linkler aşağıda yer almaktadır. İnceleyip denedikten sonra başaramazsanız örnek dosyanızı ekleyin arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Ayrıntılı anlatılan konu adresi 

Örnek dosya ile bir başka sorudaki cevap 
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

atlantis8334
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
295
30/10/2008
0
İstanbul
31/12/2014,13:10
Çözüldü 
Sponsor Reklam
açılan kutu olayında satır kaynağını bir tablodan alıp güncelleme sonrası olayında gerekli kodları yazarak diğer kutularda veri güncellemesi yapılabiliyor.Fakat açılan kutu değilde metin kutusuna veri girildiğinde de gerekli alanlarda veri güncellemesini nasıl yapabiliriz?
Burda olmaktan MUTLUYUMM .... Img-grin
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.838
29/10/2008
902
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,20:07
Çözüldü 
Metin kutusunun güncelleme sonrasında,giriyldiğinde,çıkıldığında gibi olaylarına aynı kodları yazabilirsin,
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,17:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sn meceng, örnek eklerseniz daha kolay yardımcı oluruz, bu şekilde Dlookup mi Column mu kullanılacak ne desek boş,

sn atlantis, lütfen başkasının açtığı konuya soru yazmayınız, sorunuzu yeni konu açarak sorunuz.
Cevapla

meceng
Üye
Kullanici Avatari
Üye
2
1
26/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2007
14/02/2009,02:26
Çözüldü 
örneğim burada.
önce Column 'u denedim ama basarılı olamadım, sadece tek sütunu otomatik atabildim nedeninide bulamadım

sonra Dlookup ile yapabildim.ama aralarında ne gibi bir fark var bilmiyorum.o yuzden tamda şekillendiremedim.

yardımlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim...


Ek Dosyalar
.accdb   TAKİP.accdb (Dosya Boyutu: 2,63 MB / İndirme Sayısı: 29)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  subform deger ve msgbox orhantanriverdi 4 65 Bugün, 05:18 orhantanriverdi
  Formu kapatmadan bilginin güncellenmesi ertans 7 195 28/12/2016, 09:01 ertans
  Form üzerine değer getirme ve hesaplama yaptırma fatihkara 20 640 15/12/2016, 12:15 atoz112
  Form Değer Getirme Hk. Serkan Çevik 9 189 07/12/2016, 13:12 Serkan Çevik
  Arama problemi ve bir kaç diğer sorun nightashes 3 163 28/11/2016, 01:22 nightashes


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya