Bir forumdaki [GENEL TOPLAM] değerini başka forma taşıma.
Tarih
24/02/2011 15:11
Konu Sahibi
Mehmet_Akif
Yorumlar
12
Okunma
3401
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Mehmet_Akif
sevgi_bilgi
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
12/11/2010
20
Düzce
Ofis 2003
14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Merhaba değerli Arkadaşlar ;
Bu aralar çok soru soruyorum ama üzerinde 4-5 aydır belediyemiz için yapmaya çalıştığım programın son aşamalasına gelmiş bulunmaktayım. Birkaç küçük eksik dışında birşey kalmadı sayılır. Bu seferki sorunum şu;
"2011_kontor_e_frm " adındaki forum içinde bulunan [GENEL TOPLAM] değerini "giriş_frm" adındaki formun alt bilgisine taşımak istiyorum.

Bunu yapmak istememin sebebi. "2011_kontor_e_frm" formunda ilgili tahsildarın yaptığı tahsildarlar ve bunların toplamı bulunmaktadır. ben buradaki toplamı "giriş_frm" olan programımın ana sayfasında görünmesini istiyorum. Yani anasayfadan bakınca kim ne kadar tahsilat yapmış görmek istiyroum.
Herkese iyi çalışmalar ve başarılar diliyorum.


Ek Dosyalar
.rar   Mehmet_akif_forum.rar (Dosya Boyutu: 28,68 KB / İndirme Sayısı: 20)
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
Dün,19:17
Çözüldü 
basit bi listbox oluştur toplam rakamları olsun yeterli bence. form içine form koyma eğer üzerinde işlem yapmayacaksan listbox yeterlidir. birde günlük toplam mı alınacak yoksa bugüne kadarki tüm toplamlarmı.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Mehmet_Akif
sevgi_bilgi
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
12/11/2010
20
Düzce
Ofis 2003
14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Merhaba yandemir hocam;
Hocam örneği incelediyseniz forumlar içinde "2011_kontor_e_frm" formunu açtığınızda iki tane kutucuk var. Ben makbuz aralığını buradan belirleyeceğim. Yani günlük yada tarihe göre falan değil. "başlangıç makbuz no" ile "bitiş makbuz no". ben buraya hangi değerleri yazdıysam ona göre toplam değer değişiyor. ben buradaki toplam değeri giriş foruma taşımak isiyorum hocam.
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
"giriş_frm" adlı formda ilgili toplamı görebilmeniz için "2011_kontor_e_frm" adlı formun açık ve Makbuz nolarının girilmiş olması lazım.

"2011_kontor_e_frm" adlı formu açıp, makbuz no'larını girdiğinizde toplaım zaten görüyor olacaksınız, "giriş_frm" adlı formu tekrar açmaya ne gerek var. Birde "2011_kontor_m_frm" adlı form var, sanırım ondaki toplamı da görmek istiyorsunuz, aynı şeyler o form içinde gerekli olacak.
Burada bir çelişki var.
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


Mehmet_Akif
sevgi_bilgi
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
12/11/2010
20
Düzce
Ofis 2003
14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Değerli hocam yapmak istediğim şuydu kısaca.
tahsilat toplamlarını görmek için İki tahsilat için iki tane forum var.(2011_kontor_m_frm - 2011_kontor_e_frm) Ben bu forum üzerindeki toplamları ana forum olan giriş_frm üzerine çekmek istiyorum sebebi ise ana sayfada kim ne kadar tahsilat yapmış görmek istiyorum. ve 1700,00 tl büyük olduğunda da yanıp sönme şeklinde bir uyarı vererek kullanıcıyı uyarmasını istiyorum. Çünkü bir tahsildar 1700 tl tahsil ettiği anda bu miktarı bankaya yatırması gerekiyor. Bende bunun için böyle bir estetik yapmak istedim Img-grin
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
"giriş_frm" adlı formda; diğer formların açık olup olmadığı kod ile kontrol edilerek Dlookup , alt form, listbox vs. ile yapılabilir.

Ancak bundan önce sizin çözmeniz gereken şeyler görüyorum.
* Öncelikle tahsildar isimlerini sorgulara yazmak doğru değil, yarın bir tahsildar gidip, başkası geldiğinde ne yapacaksınız?
* Ayrıca Yıl ismini de tabloların adına yazmışsınız (2011_tahsilat_tbl vs..), Yeni yılda ne yapacaksınız?
* Tabloda Makbuz Tarihi alanını Text (Metin) olarak belirtmişsiniz, bu kesinlikle doğru değil, Tarih olarak ayarlamalısınız.

Bunlara ilaveten aşağıdaki konudaki uyarılara da dikkat etmelisiniz.
<a href="http://www.accesstr.net/konu-yapilmamasi-gereken-olumcul-hatalar.html">Yapılmaması gereken ölümcül hatalar</a>
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 200 15/11/2016, 00:59 shalala
  Sorgudan ifade alanını forma aldırma yenginoglu 2 81 10/11/2016, 01:34 yenginoglu
  Forma ekli dosyaları yazdırma knuur 4 157 08/11/2016, 22:32 ozanakkaya
  Forma toplu veri ekleyerek değer getirme Serkan Çevik 27 409 31/10/2016, 23:47 ozanakkaya
  Seçilen Ayın Kaçıncı Ay Olduğu başka Sütunda Cevap Versin hgsoftware 6 180 19/10/2016, 10:29 hgsoftware


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya