Bir forumdaki [GENEL TOPLAM] değerini başka forma taşıma.
Tarih
24/02/2011 15:11
Konu Sahibi
Mehmet_Akif
Yorumlar
12
Okunma
3487
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Mehmet_Akif
sevgi_bilgi
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
12/11/2010
20
Düzce
Ofis 2003
14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba değerli Arkadaşlar ;
Bu aralar çok soru soruyorum ama üzerinde 4-5 aydır belediyemiz için yapmaya çalıştığım programın son aşamalasına gelmiş bulunmaktayım. Birkaç küçük eksik dışında birşey kalmadı sayılır. Bu seferki sorunum şu;
"2011_kontor_e_frm " adındaki forum içinde bulunan [GENEL TOPLAM] değerini "giriş_frm" adındaki formun alt bilgisine taşımak istiyorum.

Bunu yapmak istememin sebebi. "2011_kontor_e_frm" formunda ilgili tahsildarın yaptığı tahsildarlar ve bunların toplamı bulunmaktadır. ben buradaki toplamı "giriş_frm" olan programımın ana sayfasında görünmesini istiyorum. Yani anasayfadan bakınca kim ne kadar tahsilat yapmış görmek istiyroum.
Herkese iyi çalışmalar ve başarılar diliyorum.


Ek Dosyalar
.rar   Mehmet_akif_forum.rar (Dosya Boyutu: 28,68 KB / İndirme Sayısı: 20)
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
17/01/2017,22:09
Çözüldü 
basit bi listbox oluştur toplam rakamları olsun yeterli bence. form içine form koyma eğer üzerinde işlem yapmayacaksan listbox yeterlidir. birde günlük toplam mı alınacak yoksa bugüne kadarki tüm toplamlarmı.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

Mehmet_Akif
sevgi_bilgi
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
12/11/2010
20
Düzce
Ofis 2003
14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba yandemir hocam;
Hocam örneği incelediyseniz forumlar içinde "2011_kontor_e_frm" formunu açtığınızda iki tane kutucuk var. Ben makbuz aralığını buradan belirleyeceğim. Yani günlük yada tarihe göre falan değil. "başlangıç makbuz no" ile "bitiş makbuz no". ben buraya hangi değerleri yazdıysam ona göre toplam değer değişiyor. ben buradaki toplam değeri giriş foruma taşımak isiyorum hocam.
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
Çözüldü 
"giriş_frm" adlı formda ilgili toplamı görebilmeniz için "2011_kontor_e_frm" adlı formun açık ve Makbuz nolarının girilmiş olması lazım.

"2011_kontor_e_frm" adlı formu açıp, makbuz no'larını girdiğinizde toplaım zaten görüyor olacaksınız, "giriş_frm" adlı formu tekrar açmaya ne gerek var. Birde "2011_kontor_m_frm" adlı form var, sanırım ondaki toplamı da görmek istiyorsunuz, aynı şeyler o form içinde gerekli olacak.
Burada bir çelişki var.
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

Mehmet_Akif
sevgi_bilgi
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
12/11/2010
20
Düzce
Ofis 2003
14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Değerli hocam yapmak istediğim şuydu kısaca.
tahsilat toplamlarını görmek için İki tahsilat için iki tane forum var.(2011_kontor_m_frm - 2011_kontor_e_frm) Ben bu forum üzerindeki toplamları ana forum olan giriş_frm üzerine çekmek istiyorum sebebi ise ana sayfada kim ne kadar tahsilat yapmış görmek istiyorum. ve 1700,00 tl büyük olduğunda da yanıp sönme şeklinde bir uyarı vererek kullanıcıyı uyarmasını istiyorum. Çünkü bir tahsildar 1700 tl tahsil ettiği anda bu miktarı bankaya yatırması gerekiyor. Bende bunun için böyle bir estetik yapmak istedim Img-grin
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
Çözüldü 
"giriş_frm" adlı formda; diğer formların açık olup olmadığı kod ile kontrol edilerek Dlookup , alt form, listbox vs. ile yapılabilir.

Ancak bundan önce sizin çözmeniz gereken şeyler görüyorum.
* Öncelikle tahsildar isimlerini sorgulara yazmak doğru değil, yarın bir tahsildar gidip, başkası geldiğinde ne yapacaksınız?
* Ayrıca Yıl ismini de tabloların adına yazmışsınız (2011_tahsilat_tbl vs..), Yeni yılda ne yapacaksınız?
* Tabloda Makbuz Tarihi alanını Text (Metin) olarak belirtmişsiniz, bu kesinlikle doğru değil, Tarih olarak ayarlamalısınız.

Bunlara ilaveten aşağıdaki konudaki uyarılara da dikkat etmelisiniz.
<a href="http://www.accesstr.net/konu-yapilmamasi-gereken-olumcul-hatalar.html">Yapılmaması gereken ölümcül hatalar</a>

Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listeden Forma Bilgi Aktarma U.ALTUN 23 791 14/01/2017, 15:54 U.ALTUN
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 201 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
  alt forma veri aktarma QATLET 10 174 12/01/2017, 17:08 atoz112
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 163 12/01/2017, 12:58 atoz112
  Metin Kutusunda Toplam Tutarları Göstermek. m_demir 4 147 22/12/2016, 20:16 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya