Bir formdaki liste satırını tıklayarak değişik formları açmak
Tarih
23/03/2014 17:08
Konu Sahibi
yucel62
Yorumlar
6
Okunma
1735
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar,
İkinci sorum herkese hayırlı ve uğurlu olsunImg-grin
Soru şöyle:
3 adet formum var
1- Cari kart
2- Tahsilat
3- Ödeme

Her form üzerinde(cari kart formu hariç), cari kutusu ve yanında cari listeyi açmak için bir komut düğmesi var.
Her iki formda bu kutuya tek tıklayarak cari listeyi açıyorum.
İstediğim cari listeden şeçtiğim satıra tıklayarak ilgili formu (hangi formdan açıldıysa yani tahsilat ya da ödeme formu ya da 3üncü, 4üncü bir form) açmak
Konuyla ilgili örneği eklerde gönderiyorum.
Konunun bir çözümü var, o da her bir form için ayrı bir cari liste açmak gibi. Ama bu çözüm sanki DB yi şişirir gibi geliyor ve pek sıcak bakmıyorum.
Bu yüzden bunu çözecek bir kodlama yolu var mıdır? Yoksa yukarıda düşündüğüm yol tek çözüm müdür?
İlginiz ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler,

Not= Ödeme formu düzgün çalışıyor. Tahsilatta düzenlemeler yapmam gerek çalışması için.

Yücel Emir
Cevapla

atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
4.755
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Dün,16:00
Çözüldü 
merhaba,

uygulamanızı eklerken,2003 olarak da eklemek ister misiniz incelemek için.teşekkürler.

iyi çalışmalar.
saygılar.
Cevapla

Çözüldü 
Sponsor Reklam
Tabiki, ama zaten 2003 formatında değil mi?
Bir daha 2000-2003 formatında kaydettim.
Bir problem olursa lütfen yine yazınız.

Teşekkürler,


Yücel Emir


Ek Dosyalar
.zip   veriaktarma1.zip (Dosya Boyutu: 244,33 KB / İndirme Sayısı: 10)
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.182
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Yücel Bey, örneğinizi inceledim. Örnek uygulamanızda "carilisteodm" ve "carilistethslt" adlarında iki form var, siz bu iki formu 1 forma düşürmeye mi çalışıyorsunuz, yani ödeme formundaki butonu tıklayınca veya tahsilat formundaki butonu tıklayınca aynı form açılacak ve veri aktarma olayını formdaki alana aktaracak, veya 3. bir farklı form.
Cevapla

Çözüldü 
Sponsor Reklam
Aynen öyle, eğer mümkünse. Çünkü diğer türlü bu tür uygulama için bir form yerine 2-3 veya daha fazla aynı formdan yapmam ve herbirinin ayarını ilişkili forma göre düzenlemem gerekecek.
Aynı formu yapmak kolay, kopyala yapıştırla ama bu DB yi şişirir diye düşünüyorum, bilmem yanlış mı düşünüyorum.
Cevabınız ve ilginiz için önceden teşekkürler,

Yücel Emir
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.182
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
ödeme ve tahsilat isimli formlardaki butona tıkladığınızda "cariliste" formu açılır, listeyi çift tıkladığınızda cariliste formunu açtırdığınız forma veriyi aktarır.

Uygulamanızdaki cariliste isimli modüle

Visual Basic Code
Global GeciciForm, GeciciKontrol As String

kodu ekledim,
Ödeme isimli formdaki butonun tıklandığında olayına

Visual Basic Code
GeciciForm = Me.Name
GeciciKontrol = "cariadi"
DoCmd.OpenForm "cariliste"

kodu ekledim,


cariliste isimli formdaki liste kutusunun çift tıklandığında olayına da

Visual Basic Code
DoCmd.OpenForm GeciciForm
Forms(GeciciForm)(GeciciKontrol) = Me.Liste0.Column(1)
DoCmd.Close

kodu ekledim.



Ek Dosyalar
.rar   veriaktarma_sld.rar (Dosya Boyutu: 157,16 KB / İndirme Sayısı: 15)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formları tasarım görünümünde açamıyorum. kasperskin 5 141 13/01/2017, 19:54 atoz112
Çözüldü Liste kutusundan seçili olanı tablodan silme... direnist 11 3.155 13/01/2017, 08:07 mustim1547
  Liste kutusu filtreleme nightashes 2 79 11/01/2017, 18:14 nightashes
  Metin kutusu değerine göre rapor açmak misilak 2 135 15/12/2016, 12:06 misilak
  Liste kutusu sütün hizlama ve biçim değiştirme hakkında nightashes 13 227 07/12/2016, 20:10 nightashes


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya