Bir fazla tabloda, birden çok veri arama nasıl yapılır.
Tarih
01/06/2013 02:39
Konu Sahibi
oztuncla
Yorumlar
7
Okunma
2830
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Çözüldü 
BU BENİM KONUT ARA FORMUM HOCALARIM...

resim

BU AŞAGIDAKİ DE BENİM VERİTABANIMDAKİ TABLOLARIM RESİMDE NEYİ NEYLE İLİŞKİLENDİRDİGİMİ YAZDIM.

resim

1. SORUNUM SU HOCALARIM YAPTIGIM EMLAK OTOMOSYONU PROGRAMIMDA BÖYLE BİR ARAMA YAPMAK İSTİYORUM. ARAMA YAPINCA ARAMAYA UYGUN KAYITLARIN LİSTVİEW DE GÖZÜKMESİNİ İSTİYORUM.
VE
2. FİKİR İSTİYORUM SİZE GÖRE SONUCU LİSTVİEW DEKİ KAYITA TIKLAYINCA NASIL GÖRÜNTÜLEYE BİLİRİM -RAPORLAMI YOKSA KAYIT FORMUNA CEKEREKMİ VEYA BU ARAMA FORMUMDA ARADIGIMIZ KAYIT ÜZERİNDE NASIL DÜZENLEME YAPABİLİRİM .

BİR KAC SORUM DAHA OLACAK AMA BİRDEN SORMAK İSTEMİYORUM UGRASIP DA YAPAMADIGIM SORUNLARI SORMAK İSTİYORUM Img-grin KUSURA BAKMAYIN HOCALARIM BİRAZ RAHATSIZ EDECEGİM SİZİ AMA V.B 2010 NU ÖGRENMEK İSTİYORUM OKULDADA BİLEN HOCA YOK BİRDE OKULDA V.B. 6. 0 GÖSTERİYORLAR BEN İSE PROJEME V.B. 2010 DA YAPİYORUM ÖYLE DE OLUNCA BİRAZ SIKINTI CEKİYORUM BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...
Cevapla


drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
29/11/2016,13:56
(01/06/2013, 02:39)oztuncla Adlı Kullanıcıdan Alıntı: BU BENİM KONUT ARA FORMUM HOCALARIM...

resim

BU AŞAGIDAKİ DE BENİM VERİTABANIMDAKİ TABLOLARIM RESİMDE NEYİ NEYLE İLİŞKİLENDİRDİGİMİ YAZDIM.

resim

1. SORUNUM SU HOCALARIM YAPTIGIM EMLAK OTOMOSYONU PROGRAMIMDA BÖYLE BİR ARAMA YAPMAK İSTİYORUM. ARAMA YAPINCA ARAMAYA UYGUN KAYITLARIN LİSTVİEW DE GÖZÜKMESİNİ İSTİYORUM.
VE
2. FİKİR İSTİYORUM SİZE GÖRE SONUCU LİSTVİEW DEKİ KAYITA TIKLAYINCA NASIL GÖRÜNTÜLEYE BİLİRİM -RAPORLAMI YOKSA KAYIT FORMUNA CEKEREKMİ VEYA BU ARAMA FORMUMDA ARADIGIMIZ KAYIT ÜZERİNDE NASIL DÜZENLEME YAPABİLİRİM .

BİR KAC SORUM DAHA OLACAK AMA BİRDEN SORMAK İSTEMİYORUM UGRASIP DA YAPAMADIGIM SORUNLARI SORMAK İSTİYORUM Img-grin KUSURA BAKMAYIN HOCALARIM BİRAZ RAHATSIZ EDECEGİM SİZİ AMA V.B 2010 NU ÖGRENMEK İSTİYORUM OKULDADA BİLEN HOCA YOK BİRDE OKULDA V.B. 6. 0 GÖSTERİYORLAR BEN İSE PROJEME V.B. 2010 DA YAPİYORUM ÖYLE DE OLUNCA BİRAZ SIKINTI CEKİYORUM BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...

Önce Site Kuralları na (yazım kurallarına) uyalım lütfen.

Listview yerine Datagrid kullan bence daha mantıklı. Textbox ın change özelliğini kullanarak Datagrid içinde arama yaptırabilirsin. Datagridib click event ine de tıkladınmı textboxlara aktarı ekledinmi sorunun çözülür. Bununla ilgili örnekler var sitemizde, aratıp bakabilirsin. Bence datagrid listvievden daha kullanışlı
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
29/11/2016,13:56
Formuna 1 adet DataGridView ekle

-Önce datagridi doldurmak lazım.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
 Private Sub Listele(ByVal SQL As String)
        Dim baglanti As New System.Data.OleDb.OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='veritabanı.mdb'")
        Dim veriler As New System.Data.DataTable("Tablo adı")
        Dim adapter As New OleDbDataAdapter(SQL, baglanti)
        adapter.Fill(veriler)
        DataGridView1.DataSource = veriler
        baglanti.Close()
End Sub


- Veritabanından datagride verileri aktarıyoruz

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
 Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

Listele("SELECT * FROM Tablo adın order by hangi alana göre sıralancak")

'genellikle 0.  alan id olacağı için datagridde görünmesini istemeyiz ve gizliyoruz

 DataGridView1.Columns(0).Visible = False

'datagridde alanları yediden adlandırabilirsin

 DataGridView1.Columns(1).HeaderText = "Firma Ünvanı"
 DataGridView1.Columns(2).HeaderText = "Adresi"

' datagridin şeklini değiştirelin azıcık :)

DataGridView1.EditMode = DataGridViewEditMode.EditProgrammatically
DataGridView1.SelectionMode = DataGridViewSelectionMode.FullRowSelect
DataGridView1.EnableHeadersVisualStyles = False
DataGridView1.ColumnHeadersDefaultCellStyle.ForeColor = Color.SlateGray ' başlık rengini değiştir
DataGridView1.ColumnHeadersDefaultCellStyle.Font = New System.Drawing.Font("Tahoma", 7.5, FontStyle.Bold) ' başlık font stili

End Sub


- Şimdi datagridden bi satır tıklanınca o satır verilerini textboxlara aktarmaya geldi

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
 Private Sub DataGridView1_CellClick(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.DataGridViewCellEventArgs) Handles DataGridView1.CellClick
        TextBox1.Text = IIf(IsDBNull(DataGridView1.CurrentRow.Cells(1).Value), "", DataGridView1.CurrentRow.Cells(1).Value)
        TextBox2.Text = IIf(IsDBNull(DataGridView1.CurrentRow.Cells(2).Value), "", DataGridView1.CurrentRow.Cells(2).Value)

' TextBox1 e veritabanındaki 1. alandaki veri gelecek 
' TextBox2 ye veritabanındaki 2. alandaki veri gelecek 
End Sub


- 1 adet texbox ekle onun içinde arama yapacağız ve datagridde göstereceğiz

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Public Sub arama(ByVal aranan As String)
        Dim baglanti = New System.Data.OleDb.OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='veritbanı adı.mdb'")
        Dim sondan_arama As String = "select * from tablo adın where alan adın like'%" + aranan + "'"
        Dim bastan_arama As String = "select * from tablo adın where alan adın like'" + aranan + "'%"
        Dim ortadan_arama As String = "select * from tablo adın where alan adın like'%" + aranan + "%'"
        Dim adaptor As New OleDbDataAdapter(ortadan_arama, baglanti)
        Dim tablo As New System.Data.DataTable
        adaptor.Fill(tablo)
        DataGridView1.DataSource = tablo
    End Sub


- textboxa yazacağına göre arama yapması için

Visual Basic Code
Private Sub TextBox10_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles TextBox15.TextChanged
        arama(TextBox10.Text)
End Sub


Sanırım bu kadarı sana epey yol aldıracaktır.

drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Teşekkürler hocam Üzerlerinde çalışmaya başladım.
Cevapla


Sayın hocam sabahtan beri uğraşıyorum İnternet cafeciyle ahbab oldum Lol istedigim gibi olmuyor bana bir yardımcı olabilirmisin. örnek dosayı gönderiyorum.


Ek Dosyalar
.rar   YeSiL EMLaK.rar (Dosya Boyutu: 3,25 MB / İndirme Sayısı: 26)
Cevapla


YARDIMCI OLACAK KİMSE YOKMU ????
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü C# dinamik filtrelemeyi Vb.nete nasıl çeviririm alican60 8 2.025 22/02/2014, 00:18 alican60
Çözüldü Yeni bir kayıt ekleme işlemi nasıl yapılır? cyberwars 12 2.536 20/02/2014, 22:12 cyberwars
Çözüldü VB.NET ile Mükerrer Kayıt Uyarısı Nasıl Verilir ? alican60 4 2.021 20/12/2013, 20:57 alican60
Çözüldü Visual Studio ve Access kullanarak programı birden çok pcde çalıştırma rastignac 2 2.241 10/11/2013, 23:28 rastignac
Çözüldü VB ile access'e veri eklemek (Insert-Update-Delete) nasıl kullanılır yani ? mertkaymak 3 5.024 18/09/2013, 04:34 rastignac


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya