Bir anket veritabanını nasıl oluştumalıyım, nasıl mantık kurmalıyım?
Tarih
21/05/2012 10:06
Konu Sahibi
arifeaccess
Yorumlar
6
Okunma
1931
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



arifeaccess
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... K....
110
5
12/11/2010
6
İstanbul
Ofis 2010
25/04/2013,12:21
Çözüldü 
C# da anket hazırlayabileceğimiz bir program yapmam gerekiyor. Mesela kullanıcı soruyu girecek cevapları girecek basit bir anket hazırlayacak. Tabi bunlar bir veritabanında tutulacak. Acaba bana mantığı oluşturmamda yardım edebilecek birileri var mı ?
Arife KULAKAngel
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
Bir anket en az neleri içeririr?

- Soru
- Cevap şıkları
- Doğru cevap

Eğer kimin ne sonuç aldığı takip edilecek ise:
- Sınava katılacakların kaydedildiği kişiler tablosu
- Kişilerin verdiği cevapları saklayacak cevaplar tablosu

Konu başlığı C# kullanmak çok yerinde olmamış. Nitekim soru C# ile hiç alakalı değil. En güzel başlık "Bir anket veritabanını nasıl oluştumalıyım, nasıl mantık kurmalıyım?" gibi olabilirdi. Umarım alınmazsınız ancak başlıkta İnsan yazmak ile C# yazmak eşdeğer geldi. Halbuki soru "Bir insanın iyi bir şekilde istirahat etmesi için günlük ne kadar uyuması gerekir?" yerine sadece İnsan yazınca hiç bir anlamı olmuyor Img-grin
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


arifeaccess
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... K....
110
5
12/11/2010
6
İstanbul
Ofis 2010
25/04/2013,12:21
Çözüldü 
Siz öyle diyosanız öyledir. Konu başlığını düzelttim Img-grin
Sorunum tam hal oldu diyemem tabi akşam projeye başlayacağım. Sorularım olucaktır elbet. Yardımlarınızı bekliyorum. İyi günler...
Arife KULAKAngel
Cevapla


arifeaccess
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... K....
110
5
12/11/2010
6
İstanbul
Ofis 2010
25/04/2013,12:21
Çözüldü 
Textbox1 i veri tabanımdaki sorular tablosuyla bağlamak istiyorum yardımcı olabilr misiniz lütfen??
Ek Dosyalar
Anket Programı.rar
Arife KULAKAngel
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
Yardımcı olmasına yardımcı olayım ama bu kadar temel bir konu hakkında bilginiz yoksa sonrasını nasıl yapacaksınız? DataAdapter içine tüm tabloyu atmışsınız bu şekilde olmaz tek tek çekmelisiniz. Öncelikle komutları sindirmek için şu konuyu inceleyin :

Vbnet ile access'e kayıt ekleme, silme ve fotoğraf ekleme 

Vb.Net olması önemli değil Ado.Net komutları aynıdır zaten.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


arifeaccess
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... K....
110
5
12/11/2010
6
İstanbul
Ofis 2010
25/04/2013,12:21
Çözüldü 
Hallettim zaten teşekkür ederim yinede.
Arife KULAKAngel
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Formda Tümünü Seç Özelliği Nasıl Eklenir? mehami 5 195 16/11/2016, 21:35 mehami
  Veritabanını Ağda Paylaşımlı Kullanma ertans 3 230 16/11/2016, 09:15 ertans
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 182 15/11/2016, 12:08 ask200075
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 202 14/11/2016, 18:43 mehami
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 317 09/11/2016, 23:35 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya