Benzer kayitlari nasil bulabilirim? (birden fazla field)
Tarih
14/02/2014 06:11
Konu Sahibi
kupacor
Yorumlar
9
Okunma
1704
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kupacor
Üye
Kullanici Avatari
Üye
15
3
21/02/2009
0
Sakarya
Ofis XP
30/03/2014,17:08
Çözüldü 
Selamlar,
Sozluk uygulamamda benzer datalari popup olarak getiren bir ozellik eklemek istiyorum. Su anda gecici bir cozumle birsuru query ile birseyler yaptim ama daha dogru ve verimli yontemleri ogrenmek istiyorum.
Su ana kadar yaptigim sey suydu:
1- Tablo1 Database deki arama yapacagim alanlari [yabancidil], [anadil],[ornek] &" "& ile aralarinda bosluk olacak sekilde birlestirdim.
2- Baska bir query de istenmeyen virgul, tirnak, nokta gibi karakterleri Vba da ozel fonksiyon yaratip sildim. Bu temiz datayi Tablo_temiz e update query ile yazdirdim.
3- Yeni bir Query ile (Query_parse), bosluklardan yararlanip cumleleri kelimelere boldum. Ama sabit uzunluga sahip olmadigi icin 10 kelime olacak sekilde Parsed1, Parsed2,..., olusturdum.
4- Baska bir query de (Query_benzer_bul) Tablo_temiz den Like Parsed1 or Like Parsed2 or...Like Parsed10 seklinde benzer datalari bulmaya calistim.

Bir sekilde calisiyor ama cok dogru bir cozum buldugumu dusunmedigim icin ustadlardan destek bekliyorum. Dlookup , ELookup gibi yontemler kullanilabilir mi? Ya da SQL, Vba da verimli bir cozum bulabilir miyiz?
Resimde mevcut halini gonderiyorum.
resim
Tesekkurler.
Cevapla


kupacor
Üye
Kullanici Avatari
Üye
15
3
21/02/2009
0
Sakarya
Ofis XP
30/03/2014,17:08
Çözüldü 
Bu konuya neden cevap veren cikmadi sasirdim. Bu isin accesste cozumu yokmu?...
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,10:44
Çözüldü 
Aleyküm Selam
Hem sorundan birşey anlamadım,hemde,örneksiz birşey anlaşılmıyor,sorumu soruyorsun,yoksa önerimi bekliyorsun tam anlaşılmıyor.eger öneriyse örneği resimden inceleyerek cevap veremeyiz, örneği inceleyerek veririz,ekle istersen,bakılsın belki daha güzel çözüm ve öneriler gelir.
Cevapla


kupacor
Üye
Kullanici Avatari
Üye
15
3
21/02/2009
0
Sakarya
Ofis XP
30/03/2014,17:08
Çözüldü 
Tekrar selamlar,
Evet soruyu biraz karmasik sormusum. Ozetleyim o halde.
Ekte de bulunan kelime pratik programimda Similar butonuna basinca ekranda sorulan kelimeye benzer baska kelimeler varsa onlari ayri bir pencerede listeleyecek bir yontem ariyorum. Su anda query lerle birsey yapmaya calistim ama kesin bir cozum degil.
Mevcut yontemde 3 field i bir query de birlestirip onun icinden ilk 10 kelimeyi baska bir query ile ayiklayip filtre yardimi ile ayni tablodaki benzerlerini bulmaya calisiyorum.
Benim idealde istedigim ise, Japonca[JP]/Turkce[TR]/Comment[Romaji] field larindan herhangi birinde 4 ve daha fazla karakter uzunlugundaki kelimeleri iceren diger datalari da bir butona basip (similar butonu) gormek. Sorum: nasil bir yontemle bunu yapabiliriz?

Sebep: Bazen bir kelime cikiyor, buna benzer baska bir kelime vardi diye dusunuyorum ama kelimeyi hatirlayamiyorum.

Tesekkurler, kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.zip   Nihongo_kelimeler.ZIP (Dosya Boyutu: 428,56 KB / İndirme Sayısı: 5)
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,10:44
Çözüldü 
Tekrar A.S.
yine tam anlamadım,daha dogrusu,örneğinizi çözemedim ancak anladığım kadarıyla arama yapmak istiyorsunuz, ben birşeyler yaptım,en azından kodu istediğiniz yerde kullanarak işinize yarar,kolay gelsin


Ek Dosyalar
.rar   Nihongo_kelimelerCeloyce.rar (Dosya Boyutu: 343,92 KB / İndirme Sayısı: 10)
Cevapla


kupacor
Üye
Kullanici Avatari
Üye
15
3
21/02/2009
0
Sakarya
Ofis XP
30/03/2014,17:08
Çözüldü 
Yok dostum,
Istedigim sey o kadar basit degildi. Dictionary butonuna basarsaniz zaten orda bir arama ekranim var, 3 field da ayri ayri arama yapmaniza da gerek yok, Ara butonuna bastiginiz zaman field larin herhangi birinde o kelime varsa onu getiriyor.

Istedigim seyi asagidaki resimde anlatmaya calistim. Bir onceki gonderdigim rar dosyasinda aslinda similar butonuna basinca ne yapmak istedigim anlasiliyor. Ama benim kendi yontemim hosuma gitmedigi icin daha verimli ve kolay bir yontem var midir onu soruyorum.
resim
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorguda aynı kaydın birden çok listelenmesi atyaty 6 140 01/12/2016, 11:17 atoz112
  Access Formda Tümünü Seç Özelliği Nasıl Eklenir? mehami 5 196 16/11/2016, 21:35 mehami
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 182 15/11/2016, 12:08 ask200075
Çözüldü Birden fazla seçime göre filtreleme temre 5 165 14/11/2016, 22:34 atoz112
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 203 14/11/2016, 18:43 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya