Belli bir sayıdan sonra otomatik olarak bir sayıyı nasıl atayabilirim
Tarih
12/07/2010 09:02
Konu Sahibi
ceddiguzel
Yorumlar
15
Okunma
3198
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy



ceddiguzel
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
2
26/06/2010
0
Isparta
Ofis 2007
04/01/2011,10:27
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba

Access üzerinde acemiyim ve bir şey yapmak istiyorum . Halk sağlığı labaratuvarında portor için Access kullanılarak bir kayıt veritabanı oluşturmak istiyorum ama özellikle protokol için atamam gereken sayı belli bir noktadan sonra devamlı +1 olarak artması gerekiyor


Misal olarak şu anda en son protokol 2350 ve benim protokol bu sayıdan başlayarak devamlı 1 artması gerek . Ne yapabilirim acaba
ceddiguzel, 26-06-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
11/01/2017,20:54
Çözüldü 
Sn ceddigüzel iki tane metin kutusu yaparsınız, birine 2350 yazarsınız. Diğerine de =[metinkutusunu adı]+1 yazarsınız. 2350 yazdığınız metin kutusunu görünmez yaparsınız. Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla

ceddiguzel
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
2
26/06/2010
0
Isparta
Ofis 2007
04/01/2011,10:27
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekkür ederim alakanız için
Fırsat bulduğum anda deneyeceğim
ceddiguzel, 26-06-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ceddiguzel
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
2
26/06/2010
0
Isparta
Ofis 2007
04/01/2011,10:27
Çözüldü 
Merhaba hocam

=[metinkutusunu adı]+1 iformülü ile bir şekil döngümü yapıyoruz . Yani metin kutusu degeri her kayıtta bir numara dahamı alıyor

Birde ikici metin kutusunu oluşturguğumuz zaman varsayılan metin olarak mı kalıyor yoksa nümerik bir deger mi giriyoruz
ceddiguzel, 26-06-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.834
29/10/2008
902
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,17:23
Çözüldü 
Sponsor Reklam
örneğinizin ilgili bölümünü eklerseniz daha kolay yardım alırsınız
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
bence şöyle olmalı
protokolun tutulduğu tablo adı = tablo1 olsun
protokolun tutulduğu alan adı = protokolno

formda protokol no yazılan metin kutusu = metin1 olsun
metin1 varsayılan değerine şunu yazın

=DMax("[protokolno]";"tablo1";"[protokolno]") + 1
@benbendedeilem
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Accesste parmak izi cihazı senkronize shift programı nasıl oluşturulur ? mugursan 11 359 13/01/2017, 19:50 mugursan
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 19 3.898 05/01/2017, 00:20 donepezil
  rapor cıktı tarihini rapor ismi olarak yazıcıya gonderme malidolu 7 250 01/01/2017, 14:07 atoz112
  Listede farklı bir tabloyu çoklu ölçüt olarak kullanmak. nightashes 2 109 01/01/2017, 01:05 nightashes
  iki tablo arasında girilen veriyi ikinci tabloda alan olarak oluşturma yardım bilservisci 8 240 15/12/2016, 11:49 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya