Belirli Objeleri Alma
Tarih
30/08/2010 13:16
Konu Sahibi
Subco
Yorumlar
9
Okunma
1999
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Subco
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
227
09/04/2009
3
Ülke Dışı
Ofis 2003
03/12/2016,13:10
Çözüldü 
Arkadaslar Merhaba,

asagida ki kod forumdan alinmsitir. Bu kod veri tabanindaki butun tablo ve sorgulari getirmektedir (conboya). Ben butun tablo ve sorgulari degil, belirli tablo ve sorgularin gelmesi icin bu kodda nasil degisiklikler yapabilirim. (ornegin; a, b c, d tblolari gelsin. k.l.m.n sorgulari gelsin. Digerlerini istemiyorum. kodun icine bu tablo ve sorgu isimlerini yazabilirmiyiz.

*******************************
Dim obj As AccessObject, dbs As Object
Set dbs = Application.CurrentData
Dim s As String
'Önce tablolarý al
For Each obj In dbs.AllTables
If Left(obj.Name, 4) <> "mSys" Then s = s & obj.Name & ";"
Next
'Þimdi de sorgularý
For Each obj In dbs.AllQueries
s = s & obj.Name & ";"
Next
If s <> "" Then Kaynaklar.RowSource = s
**********************************

Selamlar
İrtifâ-ı kadr için tevâzu lazım Âdem'e, Şemsi gör kim sâyesin salmış ayaklar altına. Hersekli Arif Hikmet

Subco, 09-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
Bir tablo yapın üç alan olsun. Birinci alan form, sorgu, rapor vs. nin adını kaydetsin. İkinci alana form, sorgu, rapor vs. türü ne ise onu yazarsınız. Üçüncü alana ise gösterilip gösterilmeyeceği ile ilgili bir Evet/Hayır alanı koyarsınız. Göstermek istediklerinizi Evet olarak işaretlersiniz.

Bir form yapın orada da tablodaki gösterilmesini Evet olarak işaretlediğiniz şeyleri gösterirsiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Subco
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
227
09/04/2009
3
Ülke Dışı
Ofis 2003
03/12/2016,13:10
Çözüldü 
Sn.Alpteki99,
Ilginiz icin cok tesekkur ederim.
Ancak;
ben bu istediklerimi 1.mesajdaki kod un icinde yapmak istiyorum. Bu kod un icinde bir tablo veya bir sorguyu belirlemek istiyorum.

Dediginiz sekilde yaptigim zaman bu, kodun oldugu combo da nasil calistirilir ki SIZIN formunuz?

Selamlar

İrtifâ-ı kadr için tevâzu lazım Âdem'e, Şemsi gör kim sâyesin salmış ayaklar altına. Hersekli Arif Hikmet

Subco, 09-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
Combo'nun kaynağı olarak sorgunuz olacak değil mi? İşte o sorguda bahsetmiş olduğum tablodan bilgi çekeceksiniz. Kriter ne? Göster alanı Evet olarak işaretli olanlar.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
istediğin tablo ve sorgularını ayırt edeceğin bir özellik yap.listelenmesini istediğin tabloların başına lst ekle lsttblanatablo gibi.
kodda da
If Left(obj.Name, 4) <> "mSys" Then s = s & obj.Name & ";"
bölümünü
If Left(obj.Name, 3) = "lst" Then s = s & obj.Name & ";"
olarak değiştir.
sorgularınıda aynı şekilde yapabilirsin.

İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


Subco
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
227
09/04/2009
3
Ülke Dışı
Ofis 2003
03/12/2016,13:10
Çözüldü 
Ozur dilerim arkadaslar,

ancak bunu tam olarak anlayamadim, bir ornekle anlatabilirmisiniz.

(izahata muhtac olmam hasabiyle rahatsizlik verdigim icin kusura bakmayin lutfen)

Selamlar

İrtifâ-ı kadr için tevâzu lazım Âdem'e, Şemsi gör kim sâyesin salmış ayaklar altına. Hersekli Arif Hikmet

Subco, 09-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Webden veri alma stringeer 11 220 Dün, 09:26 stringeer
  Dosya konumunu alma tufanbal 7 137 02/12/2016, 10:48 tufanbal
  Sorguda Kullanıcı Adını alma tufanbal 4 127 08/11/2016, 08:10 tufanbal
  Kritere göre sırayla işlem alma. orderyazbim 2 125 06/11/2016, 22:30 orderyazbim
  Excel Dosyasında veri alma idrisy 3 100 04/11/2016, 22:00 idrisy


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya