belirli kritere göre alan sayma yapılabilirmi
Tarih
17/07/2011 18:19
Konu Sahibi
kesoka
Yorumlar
5
Okunma
1525
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kesoka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
265
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
06/10/2016,23:35
Çözüldü 
sayın hocalarım eklediğim örnekte g1 den g10 na kadar alanlar var. değeri sayı olacak. yapmaya çalıştığım ise t1 alanında mesela g1 den g10 kadar alanlarda 3 verdiğim alanları sayıcak mesela g1den g10 kadar 3 tane 3 değer vermişim t1 alanında 3 yazıcak. t2 de de meseal 2 değer verdiğm alanları sayıcak. raporda say= deyimi ile bunu yapıyoduk ama formda bu mümkünmüdür.....


Ek Dosyalar
.rar   deneme.rar (Dosya Boyutu: 18,5 KB / İndirme Sayısı: 7)
Cevapla


kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.228
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
01/12/2016,16:48
Çözüldü 
bunun için form üstüne t ler kadar metin kutusu ekleseniz (m1, m2, m3...) ve herbirisine koda yazsanız. (eğer g1= 1 ise m1=1 değilse 0, eğer g1=2 ise m2=1 gibi) sonrada bunları toplatsanız olur mu?
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla


kesoka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
265
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
06/10/2016,23:35
Çözüldü 
hocam mantığınız çok güzel bunu bide örnekleme şansınız varsa çok sevinirim. ayrıca hocam şööyle bişeyde var g kutularına yazılcak sayılar 1,2,3,4,5,6,7,8 olucak. bunlar bazı kriterlerin kodları anlamında. mesela 1 yazdığım çalıştı anlamında 2 yazdığım izinli anlamında 3 yazdığım tatil anlamında 4 yazdığım raporlu anlamında gibi.... ve her g kutusu için bi m kutusu açarsak her g için 8 tane m kutusu açmamız lazım ve g kutusu 31 tane olcağı için m kutusu 248 tane olucak sanırım....
Cevapla


kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.228
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
01/12/2016,16:48
Çözüldü 
ilk mesaj bu kadar zor değildi. Img-grin baya ugrastım ama. bende işin içnden çıkamadım. bunun kod ile değişken tanımlanıp yapılması lazım sanırım.
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla


kesoka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
265
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
06/10/2016,23:35
Çözüldü 
evet hocam oldukça karışık mehmet demiral hocamızın yaptığı bi çalışmayı buldum ararken gayet güzel bi çalışma baya zahmetli ama en azında isteneni veriyor. ıff komutunu kullanmış çok da güzel olmuş ellerine sağlık....


Ek Dosyalar
.rar   demiral_çözüm.rar (Dosya Boyutu: 12,58 KB / İndirme Sayısı: 32)
Cevapla


kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.228
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
01/12/2016,16:48
Çözüldü 
tamda benim yapmak istediğim gibi Img-grin
elinize sağlık sayın mehmet demiral
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  karma kutuya göre toplama çıkarma maras321 5 174 Bugün, 03:07 maras321
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 268 03/12/2016, 00:13 m_demir
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 335 30/11/2016, 12:01 donepezil
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 89 29/11/2016, 21:39 maras321
  Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 84 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya