Başka Tablodan Uygun Veriyi Çekme ?
Tarih
02/05/2009 20:14
Konu Sahibi
ozgurrBH
Yorumlar
15
Okunma
2679
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ozgurrBH
Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
1
12/04/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
06/05/2009,16:24
Çözüldü 
Merhaba

Eklenti olarak eklediğim veritabanında Detay formunda Numarası seçildiğinde uygun sınıfların gelmesini uygun sınıfda seçildiğinde alt tarafta uygun Öğrenci isminin gelmesini istiyorum ancak bir türlü yapamadım RowSource Sql kodu falan kullandım ama sanırım bir yerde hata yapıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.


Ek Dosyalar
.rar   1.rar (Dosya Boyutu: 13,09 KB / İndirme Sayısı: 5)
ozgurrBH, 12-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
O kadar karıştırmışsınız ki, içinden çıkılmaz bir hal almış. Siz en iyisi ne yapmak istediğinizi anlatın da ona göre yardımcı olmaya çalışayım. Tablo yapınızda değişiklik yapmam mümkün mü yoksa bu yapı üzerinden mi gideceksiniz? Bu yapı belirlenmiş bir kalıp mı yoksa siz mi kurdunuz? Biraz bilgi verirseniz yardımcı olabilirim.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


ozgurrBH
Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
1
12/04/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
06/05/2009,16:24
Çözüldü 
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler, tablo yapısında değişiklik yapabilirsiniz yani belirlenmiş bir yapı yok öğrenci bilgi sistemi yapmaya çalışıyorum ve detay formundan öğrenci sınıfını seçince o sınıfa ait numaraların gelmesini numaraları seçincede öğrenci adının oraya gelmesini istiyorum daha sonrada öğrenciyi seçince alt formda yada başka şekilde not bilgilerinin çıkmasını istiyorum. Ancak şöyle bir şey var aynı numaralar farklı sınıflarda kullanılabilir yani 1 numarası hem 11-A da hem 11-B sınıfında olabilir.
ozgurrBH, 12-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Ben size çok basit bir örnek yaptım. Bundan hareketle çalışmanızı yapabilirsiniz. Bu örnekte ilk kutudan sınıf seçince o sınıfa ait numaralar geliyor ve numara seçince de o öğrenci numarasını taşıyan (burada otomatik sayıyla getiriyoruz çünkü aynı öğrenci numarasından başka sınıflarda da olabilir dediniz) öğrenci geliyor. Çok da kasmaya, işi karmaşık ilişkilerle içinden çıkılmaz hale getirmeye gerek yok. Ne kadar basit olursa o kadar az kafa karışır. Öğrenci için yapılan tabloda sınıf, öğrenci nı ve adı-soyadı bilgisi saklanacak. Sınıf tablosunda ise sınıf adı var. Sınıf açmadan öğrenciye atama yapılamayacak şekilde öğrenci kayıt formu yaparsınız. İlerleyince tine yardım ederim. Şu an ilk yapıyı bu şekilde kuralım. Siz devamını getirin.


Not: Bundan sonra yapacağınız not-devamsızlık-ödeme vs gibi öğrenciyle ilgili tüm işlemlerde, tablo1'deki "oto" isimli alanı kullanın. Onun üzerinden artık öğrenci adına da , numarasına da, sınıfına da ulaşacaksınız.


Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   1.rar (Dosya Boyutu: 11,05 KB / İndirme Sayısı: 26)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


ozgurrBH
Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
1
12/04/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
06/05/2009,16:24
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim. Ancak kafam şurada karıştı şimdi notlar diye yeni bir tablo oluşturup ordan mı alıcam not verilerini ?
ozgurrBH, 12-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Ben size notlar için de örnek ilave ettim. Onu da inceleyin anlayacaksınız. Img-grin))


Ek Dosyalar
.rar   1.rar (Dosya Boyutu: 22,49 KB / İndirme Sayısı: 20)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Form üzerinden hesaplanan alanın başka form üzerinden güncelleştirilmesi nightashes 16 155 Dün, 21:40 alpeki99
  Formda İsim yazdığımda tablodan veri gelmesi 53rize 6 159 27/11/2016, 13:36 53rize
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 200 15/11/2016, 00:59 shalala
  Seçilen Ayın Kaçıncı Ay Olduğu başka Sütunda Cevap Versin hgsoftware 6 180 19/10/2016, 10:29 hgsoftware
  Liste Kutusuna Veri Çekme Allback 2 133 12/10/2016, 11:27 Allback


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya