Başka MDB içerisindeki raporu çağırmak.
Tarih
17/01/2011 18:59
Konu Sahibi
Yandemir
Yorumlar
7
Okunma
2656
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
07/12/2016,19:17
Çözüldü 
arkadaşlar programım sabit kalacak ama müşterinin fatura dizaynı başka bir mdb içinde olacak ve ben program mdb si içinden bu fatura formatını nasıl çağırıp izlerim. her müşterinin dizaynını program mdb si içinde tutmak istemiyorum.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
Başka dosyadan rapor açtırıp yazıcıdan yazdırmak deseydiniz yardımcı olabilirdim.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
07/12/2016,19:17
Çözüldü 
aynen öyle zaten Img-grin
her müşterimin fatura dizaynını onun kendi makinasında örneğin (c:\Rapor.mdb) dosyasında saklamak istiyorum. sadece program mdb sinden de bu rapor.mdb dosyasındaki fatura raporunu izlemek yani kendi dizaynında görmek. şimdiki halinde program dosyası içinde her firmanın dizaynları gömülü
rptFatura_Ahmet
rptFatura_Mehmet
rptFatura_Derya gibi.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
Derken zaten bizim kod bankasında varmış Lol

Masaüstümde accesstr.accdb isimli bir dosya içinde tbl_ogrenciler isminde bir rapor var. Aşağıdaki kod ile açıp önizleme yapabilirsiniz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
Dim a As Access.Application

Set a = New Access.Application

a.OpenCurrentDatabase CurrentProject.Path & "\" & "accesstr.accdb"
a.DoCmd.OpenReport "tbl_ogrenciler", acViewPreview
a.DoCmd.Maximize
a.Visible = True

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
07/12/2016,19:17
Çözüldü 
teşekkürler işime yarar ama bir eksik var gibi programı komple call ediyor.sadece dizaynı açamıyor. autorunlara takılıyor. ama biraz uğraşırsam hallederim gibi.
ellerine sağlık...
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
O zaman oradaki raporu import etmeniz işiniz bittikten sonrada silmeniz gerek. Kod içinde Nothing ile hafızayı boşaltma işlemi vs. de yapılmadı. Yani ya import ya harici Access ile açılması gerekecek ya da direkt yazdırılacak.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Form üzerinden hesaplanan alanın başka form üzerinden güncelleştirilmesi nightashes 16 155 Dün, 21:40 alpeki99
  Raporu Word'e resimli gönderme ates2014 51 1.220 01/12/2016, 21:06 atoz112
  Raporu,Rapor Görünümü ile açmak ve yazdırmak IceMan7 3 140 16/11/2016, 13:53 IceMan7
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 200 15/11/2016, 00:59 shalala
  raporu pdf olarak kayıt etmek mehmetb84 4 128 04/11/2016, 14:22 mehmetb84


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya