Başka Formdan Değer Çağırma
Tarih
14/09/2012 14:54
Konu Sahibi
raham
Yorumlar
8
Okunma
1908
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar,

Projemde bir çok rapor oluşturdum. Raporları almak için kriter bilgilerini liste kutusundan gönderiyorum.
Mesela ad-soyad listem var ve bu listeden çağırma işlemini yapabiliyorum. Ama sadece tek bir forma veri göndere biliyorum (SetFocus)

Ek de bir örnek hazırladım FORM1 e LİSTE den veri çağırıyorum. Aynı LİSTE formunu kullanarak FORM2 yede veri çağıra bilirmiyim.


Ek Dosyalar
Veritabanı.rar

Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.030
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
21/01/2017,15:58
Çözüldü 
Her iki formda açıksa Aşağıdaki şekilde olur.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
 
    Forms!FORM1.Form!ADI = Liste0.Column(1)
    Forms!FORM1.Form!SOYADI = Liste0.Column(2)
    Forms!FORM2.Form!ADI = Liste0.Column(1)
    Forms!FORM2.Form!SOYADI = Liste0.Column(2)
    DoCmd.Close acForm, "LISTE"


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Forumlar ayrı ayrı ve aynı anda açık olmayacak.

Forms!Form_adı.SetFocus komutundan dolayı ayrı forumları gösteremiyorum.
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.030
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
21/01/2017,15:58
Çözüldü 
Benim anlayamadığım yerler var Rapor diye başlayıp forma çevirmişsiniz meseleyi... Biraz daha detaylı anlatın meseleyi...
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Peki anlatayım.

Şimdi benim birden çok raporum olacak.
Örneğin; Ödeme raporu ve Vade farkı raporu.
Raporlarımı formdan sorguya veri göndererek alıyorum.
"Ödeme Raporu" formumda ve "Vade Farkı" raporu formunda LISTE den isim çağırarak rapor almaya çalışıyorum.
Ama liste formunda nere focus yaparsam sadece oraya gidiyor, yani tek forma gönderiyorum sadece. "SetFocus" komutunu değişkene bağlaya bilir miyim. İstek hangi formdan gelmiş ise cevap o forma dönsün.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,03:19
Çözüldü 
Anladığım kadarıyla örneğinizi dzenledim.

Form2'i açıp komut butonunu tıkladığınızda liste formu açılır, listeden herhangi bir ismi çift tıklarsanız form2 açılır. Form1'de de aynı şekilde liste formu açtığınızda liste kutusunu çift tıklarsanız form1 açılır.

Eğer istediğiniz bu ise form açtırma olayında büyük bir problem var.


Ek Dosyalar
.rar   Veritabani_sled.rar (Dosya Boyutu: 23,84 KB / İndirme Sayısı: 18)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  alt formdan çıkışta ana formdaki alanı güncelleme hknct 2 79 20/01/2017, 11:45 hknct
  access iki tarih arası verileri datetimepicker vasıtasıyla çağırma usescrt 9 179 15/01/2017, 12:43 usescrt
  Tablodan başka Tabloya ilişki Kurma 53rize 2 135 21/12/2016, 13:01 53rize
  Form üzerine değer getirme ve hesaplama yaptırma fatihkara 20 635 15/12/2016, 12:15 atoz112
  Tablo kayıtlarının başka tablolardaki kayıt durumuna göre çaprazlanması uguruygar 4 210 11/12/2016, 21:03 uguruygar


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya