Başka Formdan Değer Çağırma
Tarih
14/09/2012 14:54
Konu Sahibi
raham
Yorumlar
8
Okunma
1864
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Merhabalar,

Projemde bir çok rapor oluşturdum. Raporları almak için kriter bilgilerini liste kutusundan gönderiyorum.
Mesela ad-soyad listem var ve bu listeden çağırma işlemini yapabiliyorum. Ama sadece tek bir forma veri göndere biliyorum (SetFocus)

Ek de bir örnek hazırladım FORM1 e LİSTE den veri çağırıyorum. Aynı LİSTE formunu kullanarak FORM2 yede veri çağıra bilirmiyim.


Ek Dosyalar
Veritabanı.rar
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Her iki formda açıksa Aşağıdaki şekilde olur.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
 
    Forms!FORM1.Form!ADI = Liste0.Column(1)
    Forms!FORM1.Form!SOYADI = Liste0.Column(2)
    Forms!FORM2.Form!ADI = Liste0.Column(1)
    Forms!FORM2.Form!SOYADI = Liste0.Column(2)
    DoCmd.Close acForm, "LISTE"

komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Forumlar ayrı ayrı ve aynı anda açık olmayacak.

Forms!Form_adı.SetFocus komutundan dolayı ayrı forumları gösteremiyorum.
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Benim anlayamadığım yerler var Rapor diye başlayıp forma çevirmişsiniz meseleyi... Biraz daha detaylı anlatın meseleyi...
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Peki anlatayım.

Şimdi benim birden çok raporum olacak.
Örneğin; Ödeme raporu ve Vade farkı raporu.
Raporlarımı formdan sorguya veri göndererek alıyorum.
"Ödeme Raporu" formumda ve "Vade Farkı" raporu formunda LISTE den isim çağırarak rapor almaya çalışıyorum.
Ama liste formunda nere focus yaparsam sadece oraya gidiyor, yani tek forma gönderiyorum sadece. "SetFocus" komutunu değişkene bağlaya bilir miyim. İstek hangi formdan gelmiş ise cevap o forma dönsün.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.029
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:54
Çözüldü 
Anladığım kadarıyla örneğinizi dzenledim.

Form2'i açıp komut butonunu tıkladığınızda liste formu açılır, listeden herhangi bir ismi çift tıklarsanız form2 açılır. Form1'de de aynı şekilde liste formu açtığınızda liste kutusunu çift tıklarsanız form1 açılır.

Eğer istediğiniz bu ise form açtırma olayında büyük bir problem var.


Ek Dosyalar
.rar   Veritabani_sled.rar (Dosya Boyutu: 23,84 KB / İndirme Sayısı: 18)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 198 15/11/2016, 00:59 shalala
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 311 09/11/2016, 23:35 mehami
  Forma toplu veri ekleyerek değer getirme Serkan Çevik 27 406 31/10/2016, 23:47 ozanakkaya
  Seçilen Ayın Kaçıncı Ay Olduğu başka Sütunda Cevap Versin hgsoftware 6 180 19/10/2016, 10:29 hgsoftware
  Form da Cari Koda Göre Form Çağırma cagatay1234 5 179 10/10/2016, 11:05 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya