Bağlı Tablo Denetleme
Tarih
05/11/2008 15:27
Konu Sahibi
ozanakkaya
Yorumlar
33
Okunma
14904
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy



ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.060
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,09:05
Eklediğim örnek, veritabanı bölücü ile uygulamamızdaki tabloları başka bir veritabanına aktardıktan sonra, tabloların bulunduğu veritabanının yeri değişirse, bağlı tabloları yenilemenize yardımcı olur.

Önce Veritabanı Bölme ile ilgili videoyu İZLEYİN .


Ekteki örnekte "Bagli_Tablo_Sihirbazi.mdb" ve data klasörü içerisinde "baglitablolar.mdb" isimlerinde iki dosya var.

baglitablolar.mdb'nin veritabanı parolası (tırnaklan hariç) "accesstr.net" tir.

Uygulama üzerinden anlatılacak olursa;
- "baglitablolar.mdb" isimli dosya ana bilgisayarda olacak ve bulunduğu klasör paylaşıma açılacak. Bu uygulama içerisinde sadece tablolar var.
- "Bagli_Tablo_Sihirbazi.mdb" isimli dosyanın birer kopyası (KISAYOLU DEĞİL) tüm bilgisayarlara kopyalanacak. Bu uygulamada da sorgu, form, rapor ve modül bulunmakta.

Son olarak "Bagli_Tablo_Sihirbazi.mdb" isimli dosya bilgisayarlarda tek tek çalıştırılıp tabloları paylaşıma açılan "baglitablolar.mdb" isimli dosyadaki tablolar ile bağlanacak.

Ayrıca, tüm pclerde Bagli_Tablo_Sihirbazi.mdb'yi açıp aşağıdakileri uygulayın

Araçlar-Seçenekler'den Gelişmiş sekmesini açın, Varsayılan Kayıt Kilitleme Kutusundaki Düzenlenmiş kayıt seçeneğini işaretleyin, Yenileme Sıklığı’nı 30 sn yapın, Güncelleştirme deneme sayısı: 5 yapın, Varsayılan Açma Modu'nu Paylaşılan yapın


Kendi Uygulamanızda kullanırken dikkat edilecek diğer hususlar;

1-)Uygulamadaki frm_tablobagla, uygulama açıldığında ilk açılacak formdur. Tablo bağlama işlemi tamamlandığında "frm_form" açılır.

Kendi uygulamanızda kullanırken form isimlerine dikkat etmelisiniz ve "frm_tablobagla" mutlaka ilk çalışacak form olmalıdır.

2-)Tabloların bulunduğu "baglitablolar.mdb" dosyasında veritabanı parolası belirlenmiş ise;
a-) Vba sayfasında "TablolariYenile" forksiyonundaki

Visual Basic Code
Parola = "accesstr.net" 

kodunun değiştirilmesi gerekli, sizin parolanız ne ise (tırnaklar hariç) "accesstr.net" yerine parolanızı yazmalısınız.
 b-)

Visual Basic Code
Call TablolariYenile(BagliTabloDizini, True)

şeklindeki koddaki True yerine false yazmalısınız, yani

Visual Basic Code
Call TablolariYenile(BagliTabloDizini, False) 

olmalıdır.


Parola kullanmayacaksanız, yukarıda belirtilen kod

Parola = "" şeklinde olmalı,

3-) Eğer tabloların bulunduğu baglitablolar.mdb isimli dosyanın ismini değiştirecekseniz,

Visual Basic Code
  .InitialFileName = "baglitablolar.mdb"

 
ve
 

Visual Basic Code
  BagliTabloDizini = CurrentProject.Path & "/data/baglitablolar.mdb"

 

kodlarını da düzeltmelisiniz.

Uygulamadan resimler.

resim

Uygulama ile aynı dizinde, data klasörü içerisinde "baglitablolar.mdb" var ise "Evet, Tabloları Bağla" butonunu tıkladığınızda tablo bağlantısı yapılır. 

resim

resim



Ek Dosyalar
.rar   bağlı tablo sihirbazi.rar (Dosya Boyutu: 53,64 KB / İndirme Sayısı: 110)
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.994
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,23:53
Bilmeyen için anlamak zor olacaktır ancak bilen için çok iyi örnek. Teşekkürler.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


assenucler

Kullanici Avatari
Onursal
A.... S.... Ş....
2.052
31/10/2008
63
İstanbul
-
29/11/2016,00:04
Sayın sledgeab;

Teşekkürler..

Selam ve sevgiler.
Cevapla


donepezil
Öğrenmek Lazım
Kullanici Avatari
Onursal
O.... D....
133
07/03/2009
16
Afyon
Fizikçi
Ofis 2013 64 Bit
07/12/2016,23:17
Hocam bu harika birşey. hatta harika ötesi bir kod. ağ için mükemmel bir çözüm. Teşekkür ederim.
Cevapla


Soundcraft
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
2
17/01/2009
0
Bolu
Ofis 2003
23/09/2015,02:45
Değerli üstadlarım. Öncelikle bu güzel çalışma için teşekkür ederiz. Elinize ve fikrinize sağlık.

Birşeyi merak ediyorum. Sürçülisan eder isem affola. Acemiliğime verin.

Şimdi düzenlediğimiz ve kullandığımız program hem veri tabanı hemdeformları barındırıyor.
Biz veri tabanını ayırdığımızda yedekleme zamanı sadece veritabanının yedeğini alarak ilerde luzumu halinde tekrar veritabanını çalıştımamız yani yedekten geri yüklememiz veri tabanımızı kurtaracaktır. Doğru çözümleyebildiisem eğer bu şekilde.

Eğer böyleyse Programın(formların) 1 yedeğinin olması ama veritabanının yedeğinin güncel olması işimizi görecektir doğrumu?

Gelelim asıl merakıma;
Şimdi benim işyerimin şubesi var Oraya kurduğum programıda aynı şekilde yedekledik. Yedekleme için BURADAKİ  yine sizin uygulamanızı programa adapte ettim. Ancak işyerimdeki programı kullanan kişilerin programı yedekten geri yükleyebilmesi için yine Veritabanı Yedekleme ve Bakım Uygulaması V3 içerisine Yedekten Geri Yükle butonu koyarak gözat diyedek programın veritabanının olduğu klasöre kendisi otomatik yedeği kopyalayabilirmi. Yani geri yüklenecek yolu kendisi bulup biz sadece yedek dosyasını gösterdiğimizde nbu olurmu. Ve yine burada şöyle bir şey öne çıkıyor. O dosya o an kullanımda olduğu için bu yapılabilirmi?

Çok karşıtırdım sanırım Neyapsam
Umarım anlatabilmişimdir.

Tekrardan emekleriniz için teşekkür ederim.

Edit: Bu arada ilk mesajdaki video linki kırık görünüyor. Teşekkürler.
Cevapla


simendifer

Kullanici Avatari
Onursal
E.... Ç....
869
30/10/2008
319
Çankırı
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,04:13
sevgili kardeşim
geri yüklenecek yolu kendisi bulup biz sadece yedek dosyasını gösterdiğimizde bu olurmu sorunuza cevaben alttaki kod bir başka prg de D: nin içindeki Yedek adlı not detferi ni siliyor buna benzer bir kod yazarak geri yükleyebiliriz diye düşünüyorum tabi forumdaki üstatlarımız bu konuda daha iyi bir kod ilave edebilir
Private Sub Komut0_Click()
Dim LFilename As String
LFilename = "d:\Yedek.txt"
If Dir(LFilename) <> "" Then Kill LFilename
End Sub
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tahsilat Makbuzu (geçici tablo özellikli) ozguryasin 15 4.557 11/10/2016, 14:31 alkon
  Tablo güvenliğine farklı bir yaklaşım? prtkl 1 365 19/07/2016, 22:29 ozanakkaya
  SQL SERVER Access Bağlantı Sihirbazı ve Sql Server Bağlı Tablo Yönetimi Coskun0559 9 5.622 06/05/2016, 09:50 atoz112
  tablo ismi ve alanların adları salihhh41 1 658 26/11/2015, 17:10 alpeki99
  Devirli Kasa Takip Programı (Yeni Tablo Devirli) efeksk 10 6.837 29/12/2013, 15:59 huramiral


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya