Bağlı excel tablosudan kayıt listesini gruplandırma
Tarih
03/12/2013 14:53
Konu Sahibi
QATLET
Yorumlar
3
Okunma
1686
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



QATLET
sevelim & sevilelim
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Z....
113
02/02/2012
20
Eskişehir
Ofis 2013 64 Bit
16/01/2017,16:42
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar;

Bağlı Excel tablosundan yararlanarak bir form kullanıyorum. Excel tablosundaki satır sayısı belirsizdir. 10 satırda 1000 satırda olabilir.

Bu form ilk açıldığında bağlı Excel tablosundaki ilk 20 kaydın görünmesini daha sonra 1 dakika bekleyip sonraki 20 kaydın görünmesini ve bu sıra ile tüm kayıtların 20 şerli gruplar halinde 1 dakikalık beklemelerle listelenmesini istiyorum. bu işlem için sonraki sayfa gibi bir buton kullanmak istemiyorum.


yardımlarınız için teşekkür ederim.

Örnek ilişiktedir.


Ek Dosyalar
.rar   Yeni klasör.rar (Dosya Boyutu: 577,9 KB / İndirme Sayısı: 11)
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Bugün,01:26
Çözüldü 
Ben bir örnek hazırladım. Öncelikle 20lim adında bir ekleme sorgusu ile 20li tablosuna Excel sayfasından verileri çekiyoruz.
Sonra en başa dönerken yeniden tablodaki verileri güncelliyoruz.
Sonra 20 şerli olarak gösteriliyor.
Kolay Gelsin.


Ek Dosyalar
.zip   ado sayfalara böl.zip (Dosya Boyutu: 47,65 KB / İndirme Sayısı: 17)
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

QATLET
sevelim & sevilelim
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Z....
113
02/02/2012
20
Eskişehir
Ofis 2013 64 Bit
16/01/2017,16:42
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın hocam;

Elinize, emeğinize sağlık harika olmuş.

Ancak bu döngü sonsuza kadar devam ediyor.

Bir tur döndükten sonra bitmesi için ne yapmalıyım.

Çok teşekkürler.
Cevapla

QATLET
sevelim & sevilelim
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Z....
113
02/02/2012
20
Eskişehir
Ofis 2013 64 Bit
16/01/2017,16:42
Çözüldü 
Forum form_Timer bölümünü aşağıdaki eklemeyi yapınca sorun halledildi. Çok ama çok teşekkürler.


Private Sub Form_Timer()
'On Error Resume Next

If basla = 1 Then
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL "Delete * from 20li"
DoCmd.OpenQuery "20lim"
End If

Dim kseti As ADODB.Recordset
Dim Sql As String
sql = "select * from 20li where sno between " & basla & " And " & bitir
Set kseti = New ADODB.Recordset
kseti.Open sql, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic

Do While Not kseti.EOF


kseti.MoveNext
Loop

DoEvents
If basla <> 1 Then
Set Me.Recordset = kseti
Else
DoCmd.Close
End If


kseti.Close

If bitir > DCount("sno", "20li") Then
basla = 1
bitir = 20

Else
basla = basla + 20
bitir = bitir + 20
End If

End Sub
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formda 1 Metin Kutusuna birden fazla Metin Kutusu içeriğini koşula bağlı gösterme hbal09 5 211 06/01/2017, 16:22 atoz112
  Accessten excel bağlantısı ile veri alırken parola hatası. Mecnun24 8 243 02/01/2017, 20:11 Mecnun24
  mükerrer Kayıt taha1234 7 219 25/12/2016, 03:17 taha1234
  Tabloya eklerken aynı kayıt varsa eklenmemesi. nightashes 4 129 18/12/2016, 18:09 nightashes
  Harita da Seçilen Checkbox ile Tabloya Kayıt sadikkavakli 2 136 10/12/2016, 15:42 sadikkavakli


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya