aynı olanları gruplayıp saymak
Tarih
24/05/2010 08:36
Konu Sahibi
kadirdursun
Yorumlar
8
Okunma
4077
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.241
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim Sql hakkında hiç bir şey bilmiyorum dersem yalan olmaz. çalıştığım yerde kullandığımız raporlama Sql sorgusuna dayalı. bende forumlardan öğrendiğim kadarıyla kendi sorgularımı oluşturmaya çalşıyorum ama bir yerde takıldım.
aşağıdaki gibi bir listem var milyonlarca kayıt var.
NO ABONE GRUP NO
1 ALİ 100
2 VELİ 100
3 MEHMET 101
4 CAN 102
5 CANAN 102
6 NURAY 102
7 KADİR 102
8 AHMET 103
9 YÜCEL 104
10 ŞAKİR 104


bu listeden tek satırda aşağıdaki sonucu nasıl alırım?
ABONE SAYISI GRUP SAYISI
10 5
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Gruptaki Abone Sayısı ile grup adınımı toplatıp saydırmak istiyorsunuz...
Örnek Eklerseniz Daha Kolay Yardımcı Olabiliriz.
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


Taruz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
104
4
04/10/2009
20
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
10/06/2014,13:15
Merhaba..

tablo_adi yerine kendi tablonuzun adını yazınız..:

select count(abone) as abone_sayısı,
(select count( [grup no]) from
(select [grup no] from tablo_adi group by [grup no])) as grup_sayısı
from tablo_adi as trz


Veriler 2 ayrı tablodan geliyorsa daha hızlı çalışacak alternatifler de geliştirilebilir..
Cevapla


stavuert
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
159
17/11/2008
16
Kocaeli
Ofis 2003
22/07/2016,14:24
Hocam elinize sağlık.Bende yardım etmek açısından inceledim ama bir türlü becerememiştim.

Sağolun...
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Elinize Sağlık... Çok Değişik bir yapıyı öğrendim şimdi... içiçe select yapısını sadece where komutundan sonra kullanılır sanırdım...
elinize sağlık...
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.241
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
sayın Taruz;
elinize sağlık ama dediğim gibi ben Sql hakkında bir şey bilmiyorum. gönderdiğiniz kodu uygulayamadım. benim kullandığım listeden bir bölümünü Excel olarak ekledim. sonuçta nasıl bir sonuç istediğimide oraya tablo olarak yazdım.

kullandığım programdaki Sql kodunuda yazıyorum.

SELECT "İlçe Bilgileri"."İlçe" saw_0, COUNT("Abone Adı"."Abone No") saw_1, COUNT("Abone Bina Bilgleri"."Bina Kimlik No") saw_2 FROM MUKAVELE ORDER BY saw_0



COUNT("Abone Adı"."Abone No") saw_1= bu kısımdan abone sayısını alıyorum.
COUNT("Abone Bina Bilgleri"."Bina Kimlik No") saw_2 = bir binada bir çok abone olabilir. Nasıl bir saydırma kullanmalıyım?


Ek Dosyalar
.rar   LİSTE.rar (Dosya Boyutu: 217,26 KB / İndirme Sayısı: 58)
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya