Aynı Alandaki Aynı Satırları Saydırma
Tarih
08/11/2010 23:25
Konu Sahibi
stavuert
Yorumlar
8
Okunma
2866
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



stavuert
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
159
17/11/2008
16
Kocaeli
Ofis 2003
22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,

İnsan bu access'i uzun süre kullanmayınca gerçekten unutuyormuş. Daha evvel birçok uygulamamda DCount-dsum gibi komutları kullanmıştım.Ancak şimdi yapmaya çalıştığım uygulamada bir türlü çalıştıramadım.

Yapmak istediğim "Sorgu1" sorgusu içerisindeki "SİPARİŞ TİPİ" kolonundaki alanları saydırmak (yalnız burdaki ayrım şu olması gerekiyor "INTERNET" haricindekileri ayrı sayacak ve "INTERNET" hücrelerini ayrı sayacak).

Birde "AKTARIM TARİHİ" kolonundaki alanları saydırmak istiyorum ancak şu şekilde olmalı 01.11.2010 - 08 ile 02.11.2010 - 08 arasındakileri saymalı bunuda seçime göre yapmalı.

Ekteki dosyada bahsettiğim kolonlar mevcut.Yardım ve örneklerinizi bekliyorum.Her bir problemimden sadece 1'er örneği siz eklerseniz geri kalanını ben yaparım hemde hatırlamış olurum sayenizde.

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.


.rar   Veritabanı21.rar (Dosya Boyutu: 69,43 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.738
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:16
Çözüldü 
SiparisDurumDeneme Sorgu isimli sorguya eklenen ifade1 ve ifade2 alanlarını inceleyiniz lütfen.


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı21_2010-11-08.rar (Dosya Boyutu: 69,69 KB / İndirme Sayısı: 23)
Cevapla


stavuert
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
159
17/11/2008
16
Kocaeli
Ofis 2003
22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Ercan hocam eline sağlık hatırladım saydırmayı ancak demek istediğim şuydu "INTERNET" haricindekileri bir toplasın tek bir hücrede (form içerisinde de olabilir) "INTERNET" olanıda ayrı toplasın.Mümkün müdür?
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.738
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:16
Çözüldü 
Bir form oluşturun, iki adet metin kutusu ekleyin.
Birinci Metin Kutusunun adı İNTERNET SAYISI olsun, denetim kaynağına;

SQL Code
=DCount("[SIPARIS TIPI]";"[SiparisDurumDeneme]";"[SIPARIS TIPI]='INTERNET'")


İkinci Metin Kutusunun adı DİĞERLERİNİN SAYISI olsun, denetim kaynağına;

SQL Code
=DCount("[SIPARIS TIPI]";"[SiparisDurumDeneme]";"[SIPARIS TIPI]<>'INTERNET'")

yazarak deneyin.

Cevapla


stavuert
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
159
17/11/2008
16
Kocaeli
Ofis 2003
22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Hocam çok teşekkür ederim.10 numara oldu Img-grin

Rep geliyor Img-grin
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.738
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:16
Çözüldü 
Rica ederim. Kolay gelsin. Rep için teşekkürler.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorguda aynı kaydın birden çok listelenmesi atyaty 6 137 01/12/2016, 11:17 atoz112
  Aynı Kişi adı ile Yeni Kayıt eklemek Mesut Kaytan 6 225 29/11/2016, 13:49 Mesut Kaytan
  Aynı Ürün Koduna ait kaydın son alanındaki değeri,yeni kayıtta ilk alanına yazdırmak yenginoglu 2 63 23/11/2016, 08:49 yenginoglu
  Aynı Ürün Koduna ait kaydın son alanındaki değeri,yeni kayıtta ilk alanına yazdırmak yenginoglu 7 212 02/11/2016, 08:29 yenginoglu
  Satırları Kopyalamak uiakouwr 20 845 06/09/2016, 21:32 uiakouwr


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya