Ayın Günlerini sıralama
Tarih
10/03/2009 17:17
Konu Sahibi
Puletin
Yorumlar
8
Okunma
3492
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Arkadaşlar ekte ki örnek te Yılın günlerini sorguladığınız da sorunsuz sıralama yapıyor.
Ancak Ayın Günlerini sorgulama yaptığınızda hangi ayı isterseniz isteyin sorgulanan ayın günlerini 31 gün olarak algılama gibi bir problem ortaya çıkıyor.
Örnek: 2 ayı istediğinizde 28. günden sonra 3. ayın 1. , 2. ve 3. günlerini de gösteriyor yani gün sayısını 31 tamam lıyor bunu nasıl çözeriz acaba.

Birde form üzerinden girilecek bir tarih aralığının günlerini sıralama gibi bir olasılığımız varmıdır acaba?

Teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   Ay ın Gunleri.rar (Dosya Boyutu: 9,95 KB / İndirme Sayısı: 43)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Tam olarak niye böyle bir şey istediğinizi anlamadım ama
sanırım bu sorgu işinizi görür.

Kod:
SELECT Gunler.Gun
FROM Gunler
WHERE (((Gunler.Gun) Between 1 And Day(DateAdd("m",1,DateSerial([HANGİ YIL?],[HANGİ AY?],1))-1)));


2. isteğiniz olan "form üzerinden girilecek bir tarih aralığının günlerini sıralama" için direkt olarak aklıma bir şey gelmedi, bir düşüneyim.


Ek Dosyalar
.rar   AyGunleri_Seruz.rar (Dosya Boyutu: 8,76 KB / İndirme Sayısı: 68)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Sayın Seruz İlginiz İçin teşekkürler.

Benim istediğim tarih olarak sıralama yapmak ayın günlerini sadece gun sayısı olarak sıralama değil.

Örnek 01.01.2009
02.01.2009
...............
31.01.2009 gibi
Sayı olarak istemiyorum .
Bunu neden istiyorum
Önce istediğim ayın tarihsel olarak günlerini bir raporda sıralama yapacağım daha sonra bir kaç raporu da bu rapora tarih üzerinden ilişki kurarak bağlayacağım ve istenilen ayın hangi günlerinde veri olduğunu göstermeye çalışacağım.
Yani böylelikle boş olan tarihlerinde raporda görünmesini sağlaya bilirim diye düşündüm.

Altaki resim de ki şablonu oluşturmaya çalışacağım..


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:50
Çözüldü 
sayın PLTN
Eşref hocanın yaptığı EKDERS isminde bir örnek var bunun içinde takvim örneği var istersen bir bak belki işine yarayabilecek birşey bulabilirsin,örneği ekliyorum kolay gelsin


Ek Dosyalar
.rar   EKDERS.rar (Dosya Boyutu: 90,21 KB / İndirme Sayısı: 135)
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Teşekkür ederim Sayın C E L O Y C E hocam.
Tarih olarak sıralamayı başarırsam gerçekten iyi olacak ..
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
356
Konya
Ofis 2003
06/11/2015,13:38
Çözüldü 
sayın puletin kardeş sanırım istediğin ekteki gibi bir şey diğerlerini sen halledersin

aslında bu tamamen dinamic yapılabilir çünkü sonuçta yapılan ya tarih ekleme yada süz alanına göre süzme o neden den dolayı koddaki tar isimli fonsiyonu çoklu değişkenli olacak şekile dönüştürebilrisin

yani şöyle formuna bir açılan kutud daha koyarsın buna senin excelldeki shettlerdeki alanlardan yaptığın tablolar ve o alanlardan yaptığın srg ,srg1 ,srg2 diye sorguların olur bu açılan kutuya günlük istatisdik ikinci stun ise srg olur diğer satır ekip faaaliyetleri ikinci stun srg1 olur sen yılı seçtin ayı seçtin bahsettiğimiz açılan kutudanda ekip faaliyetlerini seçtin o zaman alt form srg2 yi yükler eğer alt formda veri yoksa sen ayı yükle deiğinde kod açılan kutunun ikinci stununa bakar ve oradaki srg srg1 herneyse o sorguyu referans alarak işlem yapar bu arada fonsiyonun

function tar(hangisrg as string)
forms!srg.recordsource=hangisrg 'diyerek ise altforma seçtiğin srg sorgusunu yüklüyorsun
çağırma ise

hangisrg(me.açılankutu.column(1))
hangisrg.requery
bu arada
bböyle bir şey biraz çalışman gerekiyor yani


Ek Dosyalar
.rar   ÖRNEK.rar (Dosya Boyutu: 31,42 KB / İndirme Sayısı: 98)
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Seçilen Ayın Kaçıncı Ay Olduğu başka Sütunda Cevap Versin hgsoftware 6 180 19/10/2016, 10:29 hgsoftware
  Nöbet Çizelgesinde toplam aldırma ve sıralama alperadn01 6 297 12/09/2016, 10:49 atoz112
  komut tuşu ile sıralama yenginoglu 5 214 17/06/2016, 17:01 atoz112
  Dönem sıralama yenginoglu 3 234 23/05/2016, 16:25 yenginoglu
  A-Z Sıralama Problemi aliyuzen 7 465 27/04/2016, 17:20 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya