Alt tablodaki alanda veri varsa formda işaretlesin
Tarih
07/08/2009 23:24
Konu Sahibi
danke
Yorumlar
6
Okunma
2217
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



danke
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
14/01/2017,01:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar kolay gelsin,
Yaptığım programda bir konuya ihtiyaç oldu, söz konusu ihtiyaca benzer sitede bir program buldum ama, andırıyor, ihtiyacı karşılamıyor.

Eklediğim örnekte, alt formda, açılır kutu şeklinde bir alanım var, bu alanda bulunan veriler, tanımlı ve sınırlı. Benim derdim, bu alt formda açılır kutudan ne zaman seçim yapılırsa, form üzerinde bulunan durumu alanı seçilsin, yine ne zaman o alan silinirse, form üzerinde bulunan durumu alanı üzerindeki işaret te kalksın.

Tabi, alt formda birden fazla siçim olabilir, böyle olunca form üzerindeki durumu alanı işaretli olacak, alt formda hiç siçim yoksa, durumu alanındaki işarette kalkacak,

Bundaki amacım, işareti takip etmek zorunda olmamam,

Yardımcı olacak tüm arkadaşlara teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   deneme.rar (Dosya Boyutu: 16,97 KB / İndirme Sayısı: 9)
danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.834
29/10/2008
902
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:12
Çözüldü 
sayın danke
tablo yapılarında bana göre hatalar gördüm ve yapmak istediğini anladığım kadarıyla yaptım, sanırım siz şehir bilgileri olan kiyşiler varsa durumu işaretli,yoksa işaretsiz olmasını istiyorsunuz, ben yeni bir tablo ve formlar yaparak yaptım incele ve kendine çevir kolay gelsin


Ek Dosyalar
.rar   deneme-celoyce.rar (Dosya Boyutu: 29,6 KB / İndirme Sayısı: 8)
Cevapla

danke
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
14/01/2017,01:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın C*E*L*O*Y*C*E yapmış olduğunuz örnek için teşekkürler,

Örnek benim istediğim neticeyi veriyor, ancak gönderdiğim örnek halen kullandığım program mantığıyla çalışıyor.

Yani, Alt formda 7 il var onları veya onlardan birini yada bir kaçını seçiyorum. Alt formda seçim yapıldığında ben takip etmeden işaretlesin, Alt Formdaki alan boş olduğunda yada silindiğinde de otomatik olarak işareti kaldırsın istemiştim.

Örneğiniz sonuçta benim amacımı yerine getiriyor ama, bahsettiğim gibi program mantığı örnekte gibi,

Bu şekilde problemi çözmek mümkün mü?

Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.
danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.737
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
09/01/2017,15:21
Çözüldü 
Şöyle olsa?


Ek Dosyalar
.rar   deneme.rar (Dosya Boyutu: 26,52 KB / İndirme Sayısı: 5)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

danke
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
14/01/2017,01:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın mehmetdemiral ilginiz için teşekkür ediyorum.

Formda dediğiniz gibi istediğimi veriyor, ancak işaretli olması gereken yer tabloda işaretlenmiyor,

İşaretli alan tabloda da gözükürse sorgularda kullanabilirim. Ancak mümkün değilse doğrusu yapacak bir şey yok.

Tabloda gösterecek şekilde işaretlettirmek mümkün olmaz mı?

İlgilenip cevap veren, cevap verecek herkese teşekkürler.
danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Tabloya kayıt yapıyor ...
Kolay gelsin


Ek Dosyalar
.rar   deneme.rar (Dosya Boyutu: 27,68 KB / İndirme Sayısı: 22)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formda Veri Aramada Like Sorunu uiakouwr 14 217 11/01/2017, 08:54 uiakouwr
  Formda 1 Metin Kutusuna birden fazla Metin Kutusu içeriğini koşula bağlı gösterme hbal09 5 205 06/01/2017, 16:22 atoz112
  Formaki Temizle Butonuna Tablodaki Sutunu Temizleme Kodu eklemek haziran4 3 65 05/01/2017, 17:06 haziran4
  Formda düzenleme yaptığımda kaydetmeden işlemi geri almak raburabu 8 327 26/12/2016, 11:38 raburabu
  Tablodaki 1' lerin saydırılması ertans 2 74 22/12/2016, 17:09 ertans


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya