alt formda sürekli toplam olarak görmek
Tarih
06/06/2009 01:10
Konu Sahibi
simendifer
Yorumlar
13
Okunma
3764
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



simendifer

Kullanici Avatari
Onursal
E.... Ç....
869
30/10/2008
319
Çankırı
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,20:41
Çözüldü 
degerli hocalarım ekteki projemde altformda yapılan işlemleri sürekli toplam olarak görmek istiyorum Excel de kolay ama Access de yapamadım yardımlarınızı bekliyorum
excel de A1*B1 Sonucu C1 görüyoruz =A1*B1 Birinci satırlar bunlar
ikinci satır C2 = A2*B2+C1 YAPIYORUZ yani bir önceki A1 ile B1 in çarpımının sonucu toplayacak
bu işlemi Access de nasıl yaparız
ilginize teşekkür ederim
Cevapla


okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Sn Simendifer

Sizin istediğiniz Cari hesap ve Stok ekstrelerinde ihtiyaç
duyduğumuz "kümülatif bakiye" benzeri bir durum.
Raporlarda bunu yapabiliyorum ( siz de yaparsanız çok kolay )
"geçerli toplam" ile bu mümkün. Ama bildiğim kadarı ile form
üzerinde bu konu biraz karışık.

Umarım hocalar daha iyi bir çözüm sunar ama benim tek çözümüm
bir rapor tasarlayıp, kümülatif bakiye alanını oarada gösterip ( değer +
bir önceki satırın değeri ) bu kolondaki sonuçları görmek isteyenlerin
raporu açıp bakması

Kolay gelsin
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Sanırım şöyle istediniz... Güle Güle Kullanınız.. Artık Repleri bol bol yollarsınızImg-grin))


Ek Dosyalar
.rar   bilgiler.rar (Dosya Boyutu: 41,87 KB / İndirme Sayısı: 109)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
ben demiştim Img-grin eline sağlık hocam
Hocam bir de filtreye çözüm için el atsan
form üzerinde oratadaki kayda seçim hariç
süz dedim, yürüyen bakiyeyi değiştimedi
requery mi edeceğiz ?, farklı bir yöntem mi
olacak ?
Verileri değiştirince de kendisi tazelemeyecek
sanırım, ne yapmalıyız ?
Tşk
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Veri form üzerindeki değerlerden alınıyor ama filtreleme olayında değerler sadece gizleniyor ama orda yine bulunuyorlar sanırım. Çünkü kod Bakiye alanına bakıyor. Filtre yaptığımızda seçilen satırdaki Bakiye alanının değeri genel toplamdan çıkarılabilr. Başka da bir çözüm gelmiyor aklıma. En azından şu anda... Uyukluyorum çünküImg-grin))
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


simendifer

Kullanici Avatari
Onursal
E.... Ç....
869
30/10/2008
319
Çankırı
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,20:41
Çözüldü 
sayın mehmet hocam ellerine saglık gecenin bu saatinde yapmış oldugunuz özveriden dolayı sonsuz teşekkür ederim ayrıca ilginizden dolayı sayın okileturc sizede teşekür ederim uzun zamandan beir forma giremiyordum rep vermenin nerden yapıldıgını unutmuşum ama bulup gönderecem hocam tekrar ellerinize saglık
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  sorgunun excel olarak alınması koruyucu 3 135 08/12/2016, 12:15 atoz112
  alt veri sayfasındaki verileri formda görmak murat dikme 4 69 07/12/2016, 18:14 murat dikme
  Pdf olarak mail gönderme Serkan Çevik 8 179 04/12/2016, 15:17 Serkan Çevik
  Formda İsim yazdığımda tablodan veri gelmesi 53rize 6 160 27/11/2016, 13:36 53rize
  Access Formda Tümünü Seç Buton Olay Yordamı Ekleme ? mehami 7 316 25/11/2016, 18:36 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya