Alt Formda Filtreleme
Tarih
01/04/2011 23:30
Konu Sahibi
estapan
Yorumlar
5
Okunma
1764
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



estapan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E....
226
03/07/2010
43
İstanbul
Ofis 2003
01/11/2016,09:53
Çözüldü 
Selamlar,

Bir Ana Formum var, Bu forma bağlı veri sayfası şeklinde alt formum var. Ana formda Alt formu filtreleyecek süzgeçler koydum. Ama VB.de bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   Taksit.rar (Dosya Boyutu: 116,63 KB / İndirme Sayısı: 11)
+repCahiller bilginin kölesi, Alimler ise efendisi olur.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:10
Çözüldü 
Bu sorduğunuz şey başlıbaşına programın kendisi zatenImg-grin) Bunula ilgili sitemizde bolca örnekler var. İncelemenizi öneririm.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


estapan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E....
226
03/07/2010
43
İstanbul
Ofis 2003
01/11/2016,09:53
Çözüldü 
Sn mehmetdemiral,

birtane örnek var ama onda da ADO felan var, onuda ben anlamıyorum. acaba daha kolay anlayabileceğim CASE & SELECK deyimleriyle olmazmı.Sadece ikitane süzgeçin örneğini görsem gerisini ben yapabilirim. Aslında sorgu ve makrolarla yapabilirim ama ben vB.le yapmak istiyorum. Hem Öğrenmek hemde daha kısa yol olduğu için. Çünkü birden fazla süzgeç kullanmak istiyorum. Sorgularla yaparsam çok fazla sorgu yapmam gerek.
+repCahiller bilginin kölesi, Alimler ise efendisi olur.
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Sayın Estapan;
İstediğiniz Ekte Yapılmıştır... Kolay Gelsin.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
Option Compare Database

' Kodlar Kur@l Tarafından Yazılmıştır.

Private Sub Süzgeç_AfterUpdate()
On Error Resume Next

Dim sql, nerede, sira As String
 
 sql = "SELECT Taksit.[NO], Taksit.SıraNO, Taksit.Vadesi, Taksit.Tutar, Taksit.Giriştarihi, Taksit.Ödendimi, Taksit.TahsilatNO," _
& "Taksit.TahsilatTarihi , Taksit.TahsilTutar, Taksit.Açıklama, Taksit.EvrakNO, Taksit.CariNO, Taksit.ReferansNO, " _
& "Taksit.İşlemTürü , Taksit.BordroNO, Taksit.Kaynak   FROM Taksit "



Select Case Me.Süzgeç.Value
Case "Vadesi Geçen Taksitler"
nerede = "where Taksit.Vadesi<#" & Format(Date, "mm/dd/yyyy") & "# order by Taksit.Vadesi"
' bu kısımda ödenmişler vadesi geçmiş olarak gelmemeli

Case "Ödenmiş Taksitler"
nerede = "where Taksit.Ödendimi=-1"

Case "Bu Haftanın Taksitleri"

nerede = "where format(Taksit.Vadesi,'WW') =" & Format(Date, "ww") & " order by Taksit.Vadesi"

Case "Bu Ayın Taksitleri"
nerede = "where format(Taksit.Vadesi,'mm') =" & Format(Date, "mm") & " order by Taksit.Vadesi"

Case "İki Tarih Arası Taksitler"
Dim tar1, tar2 As String
tar1 = InputBox("İlk Tarihi Giriniz")
tar2 = InputBox("İkinci Tarihi Giriniz")

nerede = "where Taksit.Vadesi between # " & Format(tar1, "mm/dd/yyyy") & "#  and #" & Format(tar2, "mm/dd/yyyy") & "#order by Taksit.Vadesi"

Case "Ödenmemiş Taksitler"
nerede = "where Taksit.Ödendimi=0"

Case "Tüm Taksitler"
 nerede = " "

End Select

Me.Taksit_alt_formu1.Form.RecordSource = sql & nerede
Me.Taksit_alt_formu1.Requery
 


End Sub


Bu kodun düzgün çalışması için Tarih Ayracının "/" olması gerekmektedir. Ozan Hocamın Tarih Ayracı Değiştirme Örneğini  İndirip tarih ayracını "/" işareti olarak ayarlayınız.Tekrar Kolay Gelsin.



Ek Dosyalar
.zip   tarihler_listele_Kur@l.zip (Dosya Boyutu: 121,51 KB / İndirme Sayısı: 42)
Cevapla


estapan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E....
226
03/07/2010
43
İstanbul
Ofis 2003
01/11/2016,09:53
Çözüldü 
sn Kural,

yaptığınız örnek çalışıyor.Problem çözülmüştür.Teşekkürler. + REP
+repCahiller bilginin kölesi, Alimler ise efendisi olur.
Cevapla


assenucler

Kullanici Avatari
Onursal
A.... S.... Ş....
2.052
31/10/2008
63
İstanbul
-
29/11/2016,00:04
Çözüldü 
Sayın Kural ve estepan;

Katkı ve emek için teşekkürler..

Sevgiler
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formda İsim yazdığımda tablodan veri gelmesi 53rize 6 154 27/11/2016, 13:36 53rize
  Access Formda Tümünü Seç Buton Olay Yordamı Ekleme ? mehami 7 295 25/11/2016, 18:36 mehami
  Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 82 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya
Sad Dinamik arama yapma. Filtreleme zamani hata.. Tale Talibov 11 426 20/11/2016, 18:25 Tale Talibov
  Alt Formda Satır Silindiğinde Yeniden Hesaplatmak shalala 2 142 17/11/2016, 09:44 shalala


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya