Alınan ilaçlar listesine birden fazla ilaç bilgisi aktarma
Tarih
24/03/2011 22:01
Konu Sahibi
Şeyma462
Yorumlar
6
Okunma
2627
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Şeyma462
GFB
Kullanici Avatari
Aktif Üye
S....
138
7
25/11/2010
6
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2011,00:27
Çözüldü 
Ben Eczane takip programıyla uğraşıyorum. Her şeyi yaptım fakat birden fazla ilaç almak istenildiğinde satılan ilaç bilgilerim hepsini reçete formuma satılan ilaçları aktaramıyorum. ADO ile yapmak istemiyorum. hata ile karşılaşıyorum. Bi fikri olan var mı ?


Ek Dosyalar
.rar   Desktop.rar (Dosya Boyutu: 117,19 KB / İndirme Sayısı: 28)
Peşinden gidecek cesaretin varsa, bütün hayaller gerçek olabilir.."
*Che Guevara

Şey Ohmy
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Şeyma T_RECETE tablosunda ilaç için 1 yer ayırmışsın o yüzden birden fazla ilaç kaydedemezsin. Ama zaten bir kaç tane yapsan da pek kullanışlı bir yol olmaz. Burada yapman gerekn reçetedeki ilaçları ayrı bir tablo yapıp recete_id sine bağlaman.
Şimdi T_RECILAC diye bir tablomuz olsun. Bundaki alanlar şöyle olmalı:
Kayıt_id
Receteno
ilacno
adet
kullanım

Reçeteyi kaydettikten sonra ilaçları kaydederken, reçetenin _id sini receteno ya, ilacın _id sini de ilacno ya kaydet.
Sonra reçete_id ye göre sorgu yaptığında o recete_id si hangi receteno larda varsa o ilaçları listeye getirmiş olursun.
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Şeyma462
GFB
Kullanici Avatari
Aktif Üye
S....
138
7
25/11/2010
6
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2011,00:27
Çözüldü 
Sayın hocam Recılac diye bir tablo oluşturdum. ilişkileri ayarladım. Ve bir sorgu oluşturdum. eklediğim listenin de satır kaynağını da o sorgu yaptım fakat sadece o recete idsi gözüküyor. Anlamadım sanırım.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
               
Peşinden gidecek cesaretin varsa, bütün hayaller gerçek olabilir.."
*Che Guevara

Şey Ohmy
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Şeyma şimdi öncelikle reçeteyi kaydetmeliyiz. Formunda Alınan ilaçlar listesini, ilaç kutusunu, ücret,adet,maliyet ve alınacak tutarları kaldır. Reçeteyi o şekilde T_RECETE tablosuna kaydet. (adım adım yaparsak daaha çabuk öğrenirsin diye düşünüyorum)
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Şeyma462
GFB
Kullanici Avatari
Aktif Üye
S....
138
7
25/11/2010
6
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2011,00:27
Çözüldü 
ilac kutusu ucret adet maliyet onlar benim tablomdaki değerler. tablodan da siliyim mi ?
Peşinden gidecek cesaretin varsa, bütün hayaller gerçek olabilir.."
*Che Guevara

Şey Ohmy
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Şu an sadece formdan.
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorguda aynı kaydın birden çok listelenmesi atyaty 6 137 01/12/2016, 11:17 atoz112
  Tablo dan Açılır Kutu ya alınan verilerek Sabit Ekleme yapma ask200075 7 269 21/11/2016, 18:49 ask200075
Çözüldü Birden fazla seçime göre filtreleme temre 5 161 14/11/2016, 22:34 atoz112
  Birden fazla kritere göre stok hareketlerini düzenlemek mehmetb84 11 263 12/11/2016, 14:16 mehmetb84
  Seçime göre Excelle veri aktarma. metbal 5 140 06/11/2016, 12:56 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya