Alınan ilaçlar listesine birden fazla ilaç bilgisi aktarma
Tarih
24/03/2011 22:01
Konu Sahibi
Şeyma462
Yorumlar
6
Okunma
2674
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Şeyma462
GFB
Kullanici Avatari
Aktif Üye
S....
138
7
25/11/2010
6
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2011,00:27
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Ben Eczane takip programıyla uğraşıyorum. Her şeyi yaptım fakat birden fazla ilaç almak istenildiğinde satılan ilaç bilgilerim hepsini reçete formuma satılan ilaçları aktaramıyorum. ADO ile yapmak istemiyorum. hata ile karşılaşıyorum. Bi fikri olan var mı ?


Ek Dosyalar
.rar   Desktop.rar (Dosya Boyutu: 117,19 KB / İndirme Sayısı: 28)
Peşinden gidecek cesaretin varsa, bütün hayaller gerçek olabilir.."
*Che Guevara

Şey Ohmy
Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Şeyma T_RECETE tablosunda ilaç için 1 yer ayırmışsın o yüzden birden fazla ilaç kaydedemezsin. Ama zaten bir kaç tane yapsan da pek kullanışlı bir yol olmaz. Burada yapman gerekn reçetedeki ilaçları ayrı bir tablo yapıp recete_id sine bağlaman.
Şimdi T_RECILAC diye bir tablomuz olsun. Bundaki alanlar şöyle olmalı:
Kayıt_id
Receteno
ilacno
adet
kullanım

Reçeteyi kaydettikten sonra ilaçları kaydederken, reçetenin _id sini receteno ya, ilacın _id sini de ilacno ya kaydet.
Sonra reçete_id ye göre sorgu yaptığında o recete_id si hangi receteno larda varsa o ilaçları listeye getirmiş olursun.
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Şeyma462
GFB
Kullanici Avatari
Aktif Üye
S....
138
7
25/11/2010
6
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2011,00:27
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın hocam Recılac diye bir tablo oluşturdum. ilişkileri ayarladım. Ve bir sorgu oluşturdum. eklediğim listenin de satır kaynağını da o sorgu yaptım fakat sadece o recete idsi gözüküyor. Anlamadım sanırım.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
               
Peşinden gidecek cesaretin varsa, bütün hayaller gerçek olabilir.."
*Che Guevara

Şey Ohmy
Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Şeyma şimdi öncelikle reçeteyi kaydetmeliyiz. Formunda Alınan ilaçlar listesini, ilaç kutusunu, ücret,adet,maliyet ve alınacak tutarları kaldır. Reçeteyi o şekilde T_RECETE tablosuna kaydet. (adım adım yaparsak daaha çabuk öğrenirsin diye düşünüyorum)
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Şeyma462
GFB
Kullanici Avatari
Aktif Üye
S....
138
7
25/11/2010
6
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2011,00:27
Çözüldü 
Sponsor Reklam
ilac kutusu ucret adet maliyet onlar benim tablomdaki değerler. tablodan da siliyim mi ?
Peşinden gidecek cesaretin varsa, bütün hayaller gerçek olabilir.."
*Che Guevara

Şey Ohmy
Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Şu an sadece formdan.

Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Raporu Excele aktarma kadirdursun 3 77 17/01/2017, 11:10 kadirdursun
  Listeden Forma Bilgi Aktarma U.ALTUN 23 786 14/01/2017, 15:54 U.ALTUN
  alt forma veri aktarma QATLET 10 170 12/01/2017, 17:08 atoz112
  Formda 1 Metin Kutusuna birden fazla Metin Kutusu içeriğini koşula bağlı gösterme hbal09 5 212 06/01/2017, 16:22 atoz112
  Sorguda aynı kaydın birden çok listelenmesi atyaty 6 202 01/12/2016, 11:17 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya