Alanlar arası bölme
Tarih
28/09/2012 12:05
Konu Sahibi
HASAN005
Yorumlar
5
Okunma
1531
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



HASAN005
Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
2
11/10/2011
0
İstanbul
Ofis 2007
02/10/2012,14:54
SUM (CASE WHEN sth_normal_iade=0 THEN dbo.fn_StokHareketNetDeger ELSE 0 END AS [ NET DEGER],

SUM (CASE wHEN (sth_normal_iade=0)AND(dbo.fn_DegerFarki_mi(sth_cins)=0)THEN sth_miktar ELSE 0 END AS [MIKTAR]

Bir fonksiyonum var fonksiyonun içinde yukarıda kayıtlı 2 alanım var bunların işleminde sıkıntı yok yeni bir alan ekleyeceğim.fakat bu 2 alan üzerinden yola gideceğim. [ NET DEGER] alanı [MIKTAR] alanına bölmek istiyorum bunu fonksiyona nasıl ekleyebilirim.
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
yeni_alan= [NET DEGER]/[MIKTAR]
şeklinde denedin de olmuyorsa
bir yazım yanlışı yapmış olabilirsin
@benbendedeilem
Cevapla


HASAN005
Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
2
11/10/2011
0
İstanbul
Ofis 2007
02/10/2012,14:54
(28/09/2012, 16:22)accessman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: yeni_alan= [NET DEGER]/[MIKTAR]
şeklinde denedin de olmuyorsa
bir yazım yanlışı yapmış olabilirsin
teşekkürler ilk denediğim oydu ama hata verdi yazımdada hata yok.bilmiyorum nasıl yapacam
Cevapla


orhantanriverdi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... T....
127
23/11/2010
8
Ankara
Ofis 2010 64 Bit
06/11/2016,07:32
Ornek eklermisiniz. Yardimci olalim.
Cevapla


HASAN005
Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
2
11/10/2011
0
İstanbul
Ofis 2007
02/10/2012,14:54
(29/09/2012, 08:49)orhantanriverdi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ornek eklermisiniz. Yardimci olalim.

SQL Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT dbo.fn_StokHarEvrTip( sth_evraktip), sth_evraktip, sth_cari_kodu AS [Cari Kodu], dbo.fn_CarininIsminiBul(0, sth_cari_kodu) AS [Cari Ünvanı],
sth_stok_kod as [Stok Kodu],
dbo.fn_StokIsmi(sth_stok_kod) as [Stok İsmi],
SUM (CASE WHEN sth_normal_iade=0 THEN dbo.fn_StokHareketNetDeger ELSE 0 END AS [ NET DEGER],
SUM (CASE wHEN (sth_normal_iade=0)AND(dbo.fn_DegerFarki_mi(sth_cins)=0)THEN sth_miktar ELSE 0 END AS [MIKTAR]
FROM STOK_HAREKETLERI
GROUP BY sth_cari_kodu, sth_tarih,sth_evraktip,sth_stok_kod
HAVING (sth_tarih >= '20120101') AND (sth_tarih <= '20121231') and
(sth_cari_kodu='120 34 003')

AND(sth_evraktip IN (1,3,4,13))

Cevapla


HASAN005
Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
2
11/10/2011
0
İstanbul
Ofis 2007
02/10/2012,14:54

Kod:
CAST (SUM (CASE WHEN sth_normal_iade=0 THEN dbo.fn_StokHareketNetDeger ELSE 0 END) AS DECIMAL) /24

Yukarıdaki gibi yaptığım zaman sonuç dönüyor

Kod:
CAST (SUM (CASE WHEN sth_normal_iade=0 THEN dbo.fn_StokHareketNetDeger ELSE 0 END) AS DECIMAL) / CAST(SUM (CASE wHEN (sth_normal_iade=0)AND(dbo.fn_DegerFarki_mi(sth_cins)=0)THEN sth_miktar ELSE 0 END) AS DECIMAL) 

Dediğim zaman olmuyor

Kod:
CAST (SUM (CASE WHEN sth_normal_iade=0 THEN dbo.fn_StokHareketNetDeger ELSE 0 END) AS DECIMAL) / SUM (CASE wHEN (sth_normal_iade=0)AND(dbo.fn_DegerFarki_mi(sth_cins)=0)THEN sth_miktar ELSE 0 END) 

Dediğim zamanda olmuyor
bir yardımcı olabilirmisiniz.

Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya