aktif kullanıcı görüntüleme hakkında
Tarih
14/07/2009 22:07
Konu Sahibi
kanlitoprak
Yorumlar
19
Okunma
4013
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kanlitoprak
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
168
06/03/2009
10
Nevşehir
Ofis 2003
06/01/2014,02:15
Çözüldü 
ilk önce user ve şifre diye bir tablo oluşturarak proğrama girişi sağladım
ancak formda aktif kullanıcının ismini (user)yazmasını istiyorum bir türlü yapamadım lüfen yardım


ÖRNEK
USER ŞİFRE
ADMİN *******

USER VE ŞİFREMİZİ GİRDİKTEN SONRA AÇILAN FORMUN ALT KISMINA KİM GİRDİYSE ONUN USER ISMINI YAZACAK

AKTİF KULLANICI :ADMİN GİBİ

BU ARADA PROGRAMIMDA SON NOKTA BU KALDI BUDA BİTERSE SİZLERİNDE DESTEKLERİ İLE ÇOK GÜZEL BİR İŞ BAŞARMIŞ OLACAĞIM SİZLERİN HAKKINIZI ÖDEYEMEM
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Bir modül açıyoruz ve içine sadece

global kullanici as string

yazıyoruz. Şimdi de kullanıcı giriş formunda kullanıcı şifresi kabul edilince diyelim "ana form" açma kodlarımız var. Bu işlemden sonra ana form açılacak. Bu formda de kullanıcı adını görmek istiyoruz hemen altta. Bu formu açan kodların hemen üstüne

kullanici= kullanici_adi_yazilan_metin_kutusu

şeklinde değerimizi değişkene atıyoruz. Şimdi de açılan "ana form" adlı formdaki metinkutusuna bu ismi yerleştiriyoruz

me.metinkutusu = kullanici

Bu kadar..
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


kanlitoprak
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
168
06/03/2009
10
Nevşehir
Ofis 2003
06/01/2014,02:15
Çözüldü 
valla kardeşim dediklerini en az 10 kere denedim ama olmuyor hata veriyor şimdi benim USER ve ŞİFRE diye iki tane tanımlamam var bunlara user ve şifreyi girdiğimde form açılıyor senin dediğin gibi 1 tane modül yaptım global kullanici as string
sadece bunu yazarak daha sonra şifremi yazdıktan sonra açılan formun koduna kullanici= USER yazdım aktif kullanıcının gözükmesi istediğim metin kutusuna da me.aktifkullanici = kullanici yaptım ama hata verdi

aşagıda yaptığım program var

http://www.accesstr.net/attachment.php?aid=3963
Cevapla


kanlitoprak
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
168
06/03/2009
10
Nevşehir
Ofis 2003
06/01/2014,02:15
Çözüldü 
ayrıntılı bir cevap alamadım lütfen yardım
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Sizdeki bazı referanslar bende hata verdiği için referanstaki "missing" durumundaki dosyaları kaldırdım. Bu yüzden gönderdiğim dosyada sadece metodu inceleyin ve kendi orjinal dosyanıza ekleyin. Bunu onun yerine koymayın yani.

1- Modül açtık, içine

public kullanici as string

yazıp kaydettik. Sonra giriş ekranında kullanıcı adının kabul edildiği if şartundaki else satırının üstünde bir yerde, formu kapatmadan önce

kullanici= me.USER

yazdık. Sonra açılan formda (hangisini istiyorsanız farketmez) açıldığında olayına AKULLANICI adındaki (yani aktif kullanıcı) metin kutusuna değişkeni yapıştıralım

me.AKULLANICI = kullanici


Bu kadar. Örneğe bakın. nerde hata yapmışsınız?


Ek Dosyalar
.rar   LOJİSTİK _DEMİRAL.rar (Dosya Boyutu: 746,73 KB / İndirme Sayısı: 60)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Aykay
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
208
24/11/2008
3
Adana
Ofis 2003
14/10/2013,09:18
Çözüldü 
Sayın mehmetdemiral;
Diyelim ki şifre giriş sayfasındaki kullanıcı giriş metin kutusu açılan kutu (tablodan alıyor) ve bu kutuda değerleri alırken başta ID sonra KULLANICI ADI adı var. Böyle bir durumda ana sayfadaki metin kutusuna aktif kullanıcın adını göstermek istediğimizde nasıl bir yol izlememiz gerekir. Sanırım yukarıdaki durumda kullanıcı adı yerine ıd numarası gözükecek.
Not: Şifre giriş formundaki metin kutusundaki ıd numarası gösterilmesi mecburdur. Fakat ıd numarası açılan kutuda şu şekilde gizleniyor;
Sütun sayısı : 2
Sütun genişlikleri : 0";2"
şeklinde.
Teşekkürler.
Eğer bir kişi hem akıllı, hem çalışkansa takdir et.
Çalışkan fakat akıllı değilse dikkat et.
Akıllı fakat tembel ise ikaz et.
Hem akılsız, hem tembelse uzaklaşmak için acele et.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablo ilişkilendirme kontrolü hakkında nightashes 2 51 08/12/2016, 23:49 nightashes
  Liste kutusu sütün hizlama ve biçim değiştirme hakkında nightashes 13 148 07/12/2016, 20:10 nightashes
  Listede arama yapılanın seçimi aktif olması raburabu 3 95 01/12/2016, 08:42 raburabu
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 341 30/11/2016, 12:01 donepezil
  Personel İzin Takip Prog. Hakkında ? captain_10 4 225 28/11/2016, 14:28 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya