Aktif Firma Aktif Dönem ( AFAD ) - Farklı Firma ve Dönemlerle Çalışma Örneği
Tarih
14/03/2012 17:07
Konu Sahibi
hgsoftware
Yorumlar
3
Okunma
1275
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



hgsoftware

Kullanici Avatari
Onursal
K.... O.... H....
355
24/08/2010
33
-
Ofis 97
27/10/2016,09:32
Çözüldü 
SAYIN

ALPEKİ99

MALUMLARI ÜZERE YAŞIM 53 olmuştur şubat ayında

ben ise hala şu ölümlü dünyada ; bir arpa boyu yol alamamanın telaşı içindeyim...

ben bazılarına göre boş işlerle uğraşıyormuşum...
ama ne yapalım 26-yaşında okumaya çalışan ve
24 yaşında askerden gelmiş

2 tane işsiz-gücsüz oğlum var...bu durum ülke sorunu allah sağlık versin allah acılarına göstermesin dediğim...

ama 2 side Access deyince boş iş bunlar demeleri ayrı bir konu...

-olsun varsın...makrolar üzerine tıklatıp sonuçları gördüğümde yada bak bakalım şimdi
hangi veritabanına gidecek bak 5 dakika sonra form kapanacak diye onlara gösterip avunup duruyorum...

inanın seviçten bazen kalkıp efe oyunu olan harmandağlıyı oynuyorum...

inanın toplumumuzda o kadar cahil memur varki bulunduğum ilçede doğru dürüst Excel word olayını daha çözemeyen çok insan var

bazen bulunduğum belde de ; resmi dairelere adres defteri hazırlayıp ad veya soyad ile arama yapıp bulacak kadar basit yazılımlara yapamaz
durumdalar acizane onlara birşey yapıveriyorum...

Allah rızası için ;

sizler ise Bildiklerinizi ve yaptıklarınızı ,bizlerle paylaşmanız ayrı bir lütuftur.

sizin http://www.accesstr.net/konu-aktif-firma...rnegi.html

deki afat programına kendime göre uyarlamaya kalktım ve yapamadım...bu işi

- anlamam ve yapamadım ama sizin sayesinde olacak inşallah az kaldı ; günlerce çalışmama rağmen bazı terimler birşey anlamıyorum...

kardeşim kısacası aşağıda gönderdiğim veritabanına diğer veri tabanına karşılıklı açıyorum
ve birimleri yıl bazında veri tabanlarına çalıştıramıyorum...makine dili editöründen yani Vba dan ise vallahide hiç anlamıyorum...

acaba diyorum bu konuda tarafıma yardımcı olabilirmisiniz yani şuna şuraya yazın yerine
resimlerle anlatıldığında hele video ile olursa tadından yenilmez...


tüm birimlerdeki data.mdb lerimi yıl yıl nasıl çalıştırabilirim.

yani belediyedeki 50 yakın birimde çeşitli yıllara nasıl gidip gelebilirim...

ya da bunun başka bir yolu yokmu....

kısaca klasörleri bu şekilde

F:\H&G_software_M_İ_P\H&G_software_BELEDİYE\H&G_software_BİRİMLER\H&G_software_BİRİM00\H&G_BİRİM00_2011\data.mdb
F:\H&G_software_M_İ_P\H&G_software_BELEDİYE\H&G_software_BİRİMLER\H&G_software_BİRİM00\H&G_BİRİM00_2012\data.mdb


F:\H&G_software_M_İ_P\H&G_software_BELEDİYE\H&G_software_BİRİMLER\H&G_software_BİRİM01\H&G_BİRİM01_2011\data.mdb
F:\H&G_software_M_İ_P\H&G_software_BELEDİYE\H&G_software_BİRİMLER\H&G_software_BİRİM01\H&G_BİRİM01_2012\data.mdb


F:\H&G_software_M_İ_P\H&G_software_BELEDİYE\H&G_software_BİRİMLER\H&G_software_BİRİM50\H&G_BİRİM50_2011\data.mdb
F:\H&G_software_M_İ_P\H&G_software_BELEDİYE\H&G_software_BİRİMLER\H&G_software_BİRİM50\H&G_BİRİM50_2012\data.mdb
Başta..ne demiştik..! ADRES VERİ TABANI SİSTEMİ GELECEĞİMİZ_ GEÇMİŞİMİZ İÇİN PLANLANMALI .ADRES_TC KİMLİK NO. KARDEŞTİR DEDİK; 1999 YILINDA; yola çıktık ya tutarsa misali... H&G_software_M_İ_P programı koyduk o günlerde adına; ilçemdeki tüm bilgileri 255 sutunlu,bir tabloda toplamaya başladık DEDİĞİMDE ;KİMSE İNANMAMIŞTI...bu dev tabloyu sorgu ile bölüp bölüp kullanacağım demiştik ya;O GÜNLERDE;  bazıları bu tablodan birşey olmaz demişti YA hani...Biz yılmadık...çalıştık araştırdık_sorduk_söz dinledik..kör,topal yol aldık; şimdi son rötuj zamanı...(UAVT VE MAKS YOK İKEN GÖRÜLEN RÜYA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR)
Cevapla


hgsoftware

Kullanici Avatari
Onursal
K.... O.... H....
355
24/08/2010
33
-
Ofis 97
27/10/2016,09:32
Çözüldü 
çalışmam daki hatamı bana anlatırmısınız...


Ek Dosyalar
Aktif_Firma_Aktif_Donem_hgsoftware.rar
Başta..ne demiştik..! ADRES VERİ TABANI SİSTEMİ GELECEĞİMİZ_ GEÇMİŞİMİZ İÇİN PLANLANMALI .ADRES_TC KİMLİK NO. KARDEŞTİR DEDİK; 1999 YILINDA; yola çıktık ya tutarsa misali... H&G_software_M_İ_P programı koyduk o günlerde adına; ilçemdeki tüm bilgileri 255 sutunlu,bir tabloda toplamaya başladık DEDİĞİMDE ;KİMSE İNANMAMIŞTI...bu dev tabloyu sorgu ile bölüp bölüp kullanacağım demiştik ya;O GÜNLERDE;  bazıları bu tablodan birşey olmaz demişti YA hani...Biz yılmadık...çalıştık araştırdık_sorduk_söz dinledik..kör,topal yol aldık; şimdi son rötuj zamanı...(UAVT VE MAKS YOK İKEN GÖRÜLEN RÜYA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR)
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.977
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,15:11
Çözüldü 
Sorular için yeni konu açmanız daha iyi olacaktır ancak istisna olarak burada cevaplamış olayım.

resim

Yukarıdaki resimde sol tarafta Firma No sütununda 001, 002 .... şeklinde açtığınız her firma için bir klasör açmalısınız. Klasör isimleri Firma001, Firma002, gibi olması lazım. Aslında sizin açmanıza gerek yok program bu işi kendisi otomatik yapıyor ancak siz kaynak klasörleri sildiğiniz için otomatik açma işlemi gerçekleşmemiş.

resim

Örnek olarak yukarıdaki resimde 001 numaralı firmanın 1956 dönemine ait dosyayı açmak istediğinde hata veriyor. Hatada dosyayı bulamadığını yazmış. Firmalar -> DataFirma -> Firma001 -> 1956 şeklinde alt klasörleri açın daha sonra 1956 klasörünün içine tablolarınızın olduğu Data.mdb isimli dosyanızı koyun. Bundan sonra program açılacaktır.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


hgsoftware

Kullanici Avatari
Onursal
K.... O.... H....
355
24/08/2010
33
-
Ofis 97
27/10/2016,09:32
Çözüldü 
önce kısa zamanda bilgilendirme için teşekkürler..



Başta..ne demiştik..! ADRES VERİ TABANI SİSTEMİ GELECEĞİMİZ_ GEÇMİŞİMİZ İÇİN PLANLANMALI .ADRES_TC KİMLİK NO. KARDEŞTİR DEDİK; 1999 YILINDA; yola çıktık ya tutarsa misali... H&G_software_M_İ_P programı koyduk o günlerde adına; ilçemdeki tüm bilgileri 255 sutunlu,bir tabloda toplamaya başladık DEDİĞİMDE ;KİMSE İNANMAMIŞTI...bu dev tabloyu sorgu ile bölüp bölüp kullanacağım demiştik ya;O GÜNLERDE;  bazıları bu tablodan birşey olmaz demişti YA hani...Biz yılmadık...çalıştık araştırdık_sorduk_söz dinledik..kör,topal yol aldık; şimdi son rötuj zamanı...(UAVT VE MAKS YOK İKEN GÖRÜLEN RÜYA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede arama yapılanın seçimi aktif olması raburabu 3 94 01/12/2016, 08:42 raburabu
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 331 30/11/2016, 12:01 donepezil
  Ayrı butonlardaki farklı işlevleri tek buton ile gerçekleştirmek murat dikme 9 347 20/11/2016, 16:06 murat dikme
Çözüldü seçime bağlı metin kutusunu tabloda aktif veya pasif yapma EROLAKSAKAL 13 4.007 12/11/2016, 11:48 atoz112
  Formdaki seçili / aktif kayda göre pdf olarak kaydetmek mehmetb84 3 157 07/11/2016, 14:08 mehmetb84


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya