ADO ile bağlantı
Tarih
23/12/2013 14:38
Konu Sahibi
orderyazbim
Yorumlar
6
Okunma
1122
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



orderyazbim
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
52
17/12/2010
0
İstanbul
Belirtilmemiş
30/11/2016,11:35
Çözüldü 
Ekte hazırladığım örnekte ürünarayüz mdb sinde bulunan frm_liste formunda Ürün Gurubu seçimi yapıldığında seçilen gruptaki ürünün giriş tarihleri ADO listelenecek. Listeden ürün seçimini çeft tıkladığımda o guruba ait seçilen tarihteki ürünün detayı frm_ürüler formu açılarak görüntülenecek. Ben bilinen ADO bağlantısını kullanarak yapmaya çalıştım fakat olumlu sonuç alamadım. O yüzden ekteki örneğe kafa karıştırmaması için kod yazmadım ve açılış formunda açıklama ekledim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Tüm arkadaşlarıma iyi çalışmalar. Saygılarımla.


Ek Dosyalar
.rar   Ürüntakip.rar (Dosya Boyutu: 25,83 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla


cttm98
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
K.... J....
212
2
24/04/2012
155
İstanbul
Ofis 2007
18/05/2016,18:49
Farklı bir yöntemle yaptım yani attach table mantığı ili kalsör ismi değişse bile ; üründata.mdb - tbl_urunler tablosuna relink (terardan bağlanma) sağlıyor.
Bir de ürün grubundan bir ürün seçtiğimizde 2 veya daha fazla ürün gelebiliyor; onun için listelerken yanına ürünkodu alanını da ekledim.


Ek Dosyalar
.rar   Ürüntakipcttm98.rar (Dosya Boyutu: 30,17 KB / İndirme Sayısı: 35)
Herkes aynı şeyi düşünüyorsa, hiç kimse yeterince düşünmüyor demektir
Cevapla


orderyazbim
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
52
17/12/2010
0
İstanbul
Belirtilmemiş
30/11/2016,11:35
Sayın cttm98 hocam öncelikle ilgi ve alakanıza ve emeğinize çok teşekkür ederim. Hocam düzenlemiş olduğunuz örneği inceledim gerçekten çok değişik. Birde liste kutusuna çift tıklandığında ilgili kayıt formu bu mantıkla açılabilirmi. Birde bu tür yapının avantajı nedir. Hız olarak etkisi olurmu. Çünkü bu örneklemenin uygulandığı asıl veritabanı ağ üzerinde ortalama beş altı grup tarafından kullanılacak ve dinamik kayıt girilecek. Ben ADO bağlantısıyla düşündüm tabloları meşgul etmeme açısından. Uygun olurmu.Fikrinizi beyan ederseniz sevinirim ve Bu örneği ADO bağlantılı olarakta örnekleme şansımız olurmu. Olabilirse minnettar kalırım. Saygılarımla.
Cevapla


cttm98
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
K.... J....
212
2
24/04/2012
155
İstanbul
Ofis 2007
18/05/2016,18:49
sn orderyazbim;
Daha önce ADO ile hiç çalışmam olmadığı için bu konuda maalesef size bilgi veremeyeceğim.
Eski şirkette bu şekilde ağ üzerinde kullanmıştık hiç bir sorun yoktu.
Herkes aynı şeyi düşünüyorsa, hiç kimse yeterince düşünmüyor demektir
Cevapla


orderyazbim
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
52
17/12/2010
0
İstanbul
Belirtilmemiş
30/11/2016,11:35
Sayın cttm98 hocam yine öncelikle ilgi ve alakanıza ve emeğinize çok teşekkür ederim. Bu şekilde örneğinizden de faydalanarak deniyeceğim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılarımla.
Cevapla


denedin mi?
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formlar Arası Bağlantı Kurma mmert06 3 141 31/10/2016, 16:31 mmert06
  Excel ile bağlantı sorunu ertans 12 287 12/10/2016, 20:00 ertans
Çözüldü Alt form bağlantı hatası yenginoglu 2 392 28/04/2015, 01:27 yenginoglu
Çözüldü Excel 2010 dan Access içindeki bir sorguya bağlantı kuramıyorum mengene2 6 753 06/03/2015, 21:52 mengene2
Çözüldü access projesi (adp) bağlantı sorunu Mecnun24 13 2.113 02/01/2015, 09:08 Mecnun24


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya