#AD HATASI?
Tarih
20/04/2009 19:09
Konu Sahibi
0zNuR
Yorumlar
14
Okunma
6171
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



0zNuR
Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
6
31/12/2008
0
İstanbul
Ofis 2003
26/06/2009,10:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
benim tablolarımda ilişkiler yok ben 2 tablodaki alanları bir forma aktarmak istiyorum ama alanlarda #ad hatası veriyo nasıl yapabilirim


Ek Dosyalar
.rar   banka databas1.rar (Dosya Boyutu: 118,74 KB / İndirme Sayısı: 16)
Cevapla

Nika
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
69
16/04/2009
3
Ağrı
Ofis 2003
09/08/2010,02:10
Çözüldü 
Oznur,
Bu databese deki bilgiler uyumsuzdur. Tablolar arasinda dogru baglanti yapmak icin tablolar yanlis kurgulanmistir. Ad a gelince ad hatasinin sebebi ilgili alandaki field (birini anlatayim Banka No) formun kaynaginda yok. Bu Ad hatalari ondan kaynaklanmaktadir. Formun source (kaynak) da bunlarin Sql ile yapilmasigerekiyor. Bunun icinde tablolar arasinda ki iliskilerin kurulmasi gerekir. Kredi tablosunda ki Kredi Alanindaki bilgiler: 100,200,300,500,600'dur. Odeme Bilgileri tablosunda ki Kredi No alaninda ise; 100,101,102,103,104,105,106 var. Ayrica field tiplerinin iyi tasarlanmasi gerekmektedir.Belirttigim duzeltmeleri yaparsaniz, takildiginiz yerde tekrar yardimci olalim.
Iyi calismalar
Nika
Cevapla

zeytin
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
76
4
16/12/2008
8
Bursa
Ofis 2007
01/06/2015,10:11
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın OzNur kurduğunuz yapı ilişkilendirilmemiş. Müşteri bilgileri formunuza diğer formlardan aldığınız alanlar arasında ilişki yok dolayısıyla metin kutuları ilişkisiz olduğu için hata veriyor.

Tablolarınızda isimlendirme kurallarına uyulmamış. Tablolarınızı alan isimlendirme kurallarını düzelterek yeniden oluşturun. Türkçe karekter kullanmayın ve kelimeler arasında boşluk bırakmayın. Tablolarınız arasında ilişki kurun. Bu bilgileri forumumuzda arama yaparak bulabilirsiniz. Formunuzda farklı tablolardan gelen alanları altform olarak bağlamayı tercih edebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Not:Sayın Nika gerekli yanıtı vermiş zaten dikkat etmeden bende yazdım. Bunlarda ilavesi olsun.Img-grin
Access ile yaşam çok güzel
Cevapla

0zNuR
Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
6
31/12/2008
0
İstanbul
Ofis 2003
26/06/2009,10:50
Çözüldü 
tamam anladım ben şimdi tabloları oluşturdum bana ilişkileri yaparmısın gerisini ben yaparım inşallah burada bilgileriniz için çok teşekkür ederim


Ek Dosyalar
.rar   Yeni Klasör.rar (Dosya Boyutu: 15,57 KB / İndirme Sayısı: 15)
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,03:19
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sn öznur, daha önce söylendi mi bilmiyorum ama bence öncelikle aşağıdaki linkte bulunan konuyu okuyun ve tablo ve alan adlarınızı konuda belirtildiği şekilde düzenleyin.

Yapılmaması gereken ölümcül hatalar 
Cevapla

0zNuR
Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
6
31/12/2008
0
İstanbul
Ofis 2003
26/06/2009,10:50
Çözüldü 
hı tamam teşekkür ederim olmazsa ilişklerindirme yapmam müşteri bilgileri toplosuna ödeme,kredi ,Hesap bilgilerini hepsini bir tabloda yaparım :S
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Accessten excel bağlantısı ile veri alırken parola hatası. Mecnun24 8 258 02/01/2017, 20:11 Mecnun24
  İki Tarih Arası Rapor Hatası m_demir 14 298 24/12/2016, 23:03 m_demir
  Birleştirme sorgusunda sayı formatı hatası Mecnun24 8 263 15/12/2016, 16:39 atoz112
  "Block if without end if" hatası hakkında Mesut Kaytan 10 281 13/12/2016, 22:47 Mesut Kaytan
  OLE server or ActiveX Control hatası temre 4 188 05/12/2016, 22:44 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya