Açılır Kutudan 2 Farklı Veriyi Nasıl Alırım?
Tarih
22/02/2012 12:29
Konu Sahibi
yasarweb
Yorumlar
4
Okunma
897
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



yasarweb
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
5
19/02/2012
0
Ankara
Ofis 2010
10/03/2012,20:27
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar
Bir Form Düşünün içerisinde bir açılır kutu var bir tanede metin kutusu var ve bu ikisindeki bilgiler A tablosuna yazılıyor.

ancak bu açılır kutu ve metin kutusundaki bilgi B TABLOSUNDAN GELECEK.

örneğin. açılır kutuyu açtığımda X,Y,Z GİBİ SIRALI HRFLERİ GÖRÜYORUM DİYELİM BUNLAR B TABLOSUNDA id=1 deger=X , id=2 deger=Y , id=3 deger=Z şeklinde kayıtlı.

Ben Burda Y yi seçtiğimde metin kutumdada bu Y nin "id" değeri yani 2 Görünsün istiyorum. ve bunlarıda A veritabanına yazacağım.

Yardımcı Olabilirmisiniz?
Cevapla

iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
856
30/05/2011
272
İstanbul
Ofis 2007
13/12/2016,16:01
Çözüldü 
Örnek bir veritabanı ekleyin
Form adı, Açılan Kutu adı ve Tablo adlarıyla birlikte
Hangi veriyi neredenalıp nereye kaydetmek istediğinizi yazarsanız
Sorunuza daha çabuk cevap alırsınız.

Sorunuzu anlayabilmek için tekrar tekrar okumak lazım
Bu da yetmeyecek birde sizin örneğinizi birinin hazırlaması lazım.
Sizce bu soru ne zaman çözülür?
Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
29/12/2016,10:44
Çözüldü 
Sponsor Reklam

Bu konuyu inceleyin. Aynı şeylerden bahsediyorsunuz.

http://www.accesstr.net/konu-eger-yada.h...4#pid92184
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

yasarweb
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
5
19/02/2012
0
Ankara
Ofis 2010
10/03/2012,20:27
Çözüldü 
Örnek Formu Ekliyorum.
Ek Dosyalar
Açılır Kutu Örnek.rar
[29.36 KB]
Cevapla

yasarweb
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
5
19/02/2012
0
Ankara
Ofis 2010
10/03/2012,20:27
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Ayhan Bey Gönderdiğiniz Linkteki örnek üzerinden halettim Çok Teşekkür Ederim.

Private Sub UrunTip_Change()
UrunTipID = UrunTip.Column(0)
End Sub
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Accesste parmak izi cihazı senkronize shift programı nasıl oluşturulur ? mugursan 11 376 13/01/2017, 19:50 mugursan
  Listede farklı bir tabloyu çoklu ölçüt olarak kullanmak. nightashes 2 113 01/01/2017, 01:05 nightashes
  Açılır pencereden forum açtırmaya kullanıcı yetkisi kısıtlama getirmek okumas 18 362 29/12/2016, 11:43 okumas
  FORMDA BULUNAN VERİYİ TABLOYA KOPYALAMA fatihkara 12 338 21/12/2016, 18:32 fatihkara
  iki tablo arasında girilen veriyi ikinci tabloda alan olarak oluşturma yardım bilservisci 8 248 15/12/2016, 11:49 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya