Açılan kutu tercihine göre sorgu değeri getirmek
Tarih
13/03/2013 12:44
Konu Sahibi
ZAFERS
Yorumlar
6
Okunma
6193
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Mehmet hocam, öncelikle bilgi paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Bir izin takip programı hazırlıyorum. formdaki açılan kutu değerine göre kişi bilgilerini getirme konusunda verdiğiniz örneği başarıyla yaptım. Ancak ben aynı form üzerinde bir metin kutusunda, açılan kutu tercihine göre sorgu değerlerini göstermek istiyorum. Kullandığım program Access 2003. ayrıca tarih değerlerini girerken açılan takvimden seçim yapmak istiyorum. Bir sorum daha olacak. Başlama tarihine gün ekleyerek bitiş tarihini elde etmek istiyorum. Çok soru sordum galiba. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler....
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:03
lütfen örnek eklemeden soru sormayın,ayrıca istediklerini yapan örneklerimiz var ,formumuz arama motorunu kullanarak bulabilirsiniz
Cevapla


Kusura bakmayın. Bu konularda acemiyim. örnek ekledim. ama bahsettiğiniz örnekleri ben bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim


Ek Dosyalar
.rar   izintakip - Kopya.rar (Dosya Boyutu: 99,58 KB / İndirme Sayısı: 204)
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:10
Sayın Zafers, gerçekten de tüm soruların cevabı sitede var. Ben tek tek bulup aşağıya linklerini vermeye çalışacağım.

1- "aynı form üzerinde bir metin kutusunda, açılan kutu tercihine göre sorgu değerlerini göstermek" demişsiniz. Formunuza bir metin kutusu ekleyin, açılan kutu değerini oraya göndermek için de, açılan kutunun güncelleme sonrasında olayına

metin_kutusunun_adi= acilan_kutu_adi

yazabilirsiniz. Hatta direkt olarak metin kutusunun denetimini açılan kutuya bağlarsanız da aynı şey olur, sadece bir de güncellenme işi çıkmasın diye olay yordamına yazmak daha mantıklı geliyor. Eğer yapmak istediğiniz birden çok açılan kutu değerlerini tek bir metin kutusunda göstermekse o zaman her açılan kutunun güncelleştirme sonrası olayına

me.metin_kutusunun_adi = me.metin_kutusunun_adi & me.acilan_kutunun_adi

yazın. Böylece farklı açılan kutu değerleri tek bir metin kutusu içinde yan yana yer alır. Aralarında mesela bir virgül olması gerekiyorsa

me.metin_kutusunun_adi = me.metin_kutusunun_adi & " , " & me.acilan_kutunun_adi

yazarsınız. Boşluk için tırnak içinde boşluk bırakmak yeter.


2- Tarih girerken takvim olayını temelden anlatan bir çalışma:

Takvim denetimi uygulaması 

Bunun yanında birçok formda activex denetimiyle yapılan (mesela Calendar.7) örnekler var. İnceleyin. Mutlaka yardımı olacaktır. Bunlarda tarih yazılacak alana girildiğinde bir nesne olan calender(takvim) açılır ve onun üzerinden tarih seçilir. Bu arada kendi takvimini tasarlayanlar da var.

3- Bir tarihe gün eklemek için dateadd fonksiyonu kullanılır. Bununla ilgili bilgi aktarıyorum:

"DateAdd Fonksiyonu:
Belirtilen tarihe belli bir süreyi ekler veya çıkartır.

Kullanımı;
DateAdd(süre,sayi,tarih)
Süre eklenecek süre türünü belirtir, seçilen süreden ne kadar ekleneceğini belirtir, sayının ekleneceği tarihi belirtir.

Süre Degerleri;
Değer Açıklama
yyyy Yıl
q Çeyrek yıl (3 ay)
m Ay
y Yılın günü
d Gün
w Haftanın günü
ww Hafta
h Saat
n Dakika
s Saniye

Örnek:
Şimdi ”22.08.2003” tarihine 3 ay ekleyelim.

Dim ilkTarih As Date ‘Ekleme yapacağımız tarihi tanımladık
Dim EklenecekSure As İnteger ‘Eklenecek süreyi tanımladık
ilkTarih=”22.08.2003” ‘Ekleme yapacağımız tarihin değerini atadık.
EklenecekSure = 3 ‘Eklenecek sürenin degerini atadık.
YeniTarih=DateAdd(“m”,EklenecekSure,ilkTarih) ‘”m” değeri ay belirtir.
Msgbox YeniTarih

Örnek:
Şimdi ”22.08.2003” tarihine 15 gün ekleyelim.

Dim ilkTarih As Date ‘Ekleme yapacağımız tarihi tanımladık
Dim EklenecekSure As İnteger ‘Eklenecek süreyi tanımladık
ilkTarih=”22.08.2003” ‘Ekleme yapacağımız tarihin değerini atadık.
EklenecekSure = 15 ‘Eklenecek sürenin degerini atadık.
YeniTarih=DateAdd(“d”,EklenecekSure,ilkTarih) ‘”d” değeri gün belirtir.
Msgbox YeniTarih


DİKKAT: Eğer zaman ile ilgili işlem yapılacak ise “12.06.2003 15:35:19” şeklinde olmalı"


Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu arada örneğinize hiç bakamadım.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Sayın Mehmet hocam, ilginize çok teşekkür ederim, ama bazı noktaları tam anlatamadım sanırım. Ben metin kutusunda, açılan kutu veya kutularda tercih edilen değerleri değil, açılan kutuda tercih edilen seçime göre sorgudaki (örneğin program içerisinde bulunan "hepsi" sorgusu) değerleri getirmek istiyorum. Örneğime bakabilirseniz Form1 içerisinde bulunan sicilno açılan kutusundan bir tercih yaptığım zaman, bu tercihe ait "hepsi " sorgusunda bulunan kullanılan izinlerin türlerini(yıllık,hastalık,mazeret vb.) ve miktarlarını form üzerinde başka metin kutuları içinde görmek istiyorum. Bunun dışında tarihe gün eklemek konusunda bazı tanımlamalar yapmışsınız (Dim ilkTarih As Date ‘Ekleme yapacağımız tarihi tanımladık) ben acemi olduğum için bu tanımlamaları nereye yazacağımı bilemedim. Benim yapmak istediğim Form1 içerisinde bulunan "ayrılıştarihi" ne ve "süresi" bölümüne(gün) değerleri girdikten sonra "bitiştarihini" sistemin kendisinin vermesini sağlamak. Sizler bu işin uzmanı olduğunuz için belki çok kolaydır ama ben yeni yeni öğreniyorum. Yanlış anlamazsanız sizden ricam gönderdiğim örneğimde bahsettiğiniz düzenlemeleri yapıverirseniz çok memnun olurum. Bende bu sayede yaptığınız değişiklikleri inceleyerek öğrenmiş olurum. Ayrıca ben bu konuda ücreti karşılığında kurs almak istiyorum. Antalya da yaşıyorum. Beni yönlendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.021
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Konu başlığınızdaki sorunun cevabı bu, uygulamanız ile ilgili farklı sorularınız var ise uygun konu başlığı ile yeni konu açınız.

Metin kutusunun denetim kaynağına yazdığınız,

SQL Code
=DLookUp([yıllık]![Toplasüresi];[musterino])

kodu yanlış. sitemizdeki Dlookup kodu ile ilgili konuları incelemenizde fayda var.
Bu işlem için hepsi ismindeki sorguya gerek yok.
sicil numarası ve izin türüne göre toplam aldırmak için metin kutusunun (Metin85) denetim kaynağına aşağıdaki kodu ekleyiniz.

SQL Code
=Nz(DSum("[süresi]";"işlemler";"[sicilno] = " & [musterino] & " AND [izinsebebi] = 'Yıllık'");0)


Bu kod izin türü yıllık olan verileri toplar, hastalık türünü toplamak için

SQL Code
=Nz(DSum("[süresi]";"işlemler";"[sicilno] = " & [musterino] & " AND [izinsebebi] = 'Hastalık'");0)

kodunu kullanmanız gerekli,

Ayrıca tablo isimleri ve alan isimlerinde türkçe karakter kullanmamalısınız. "işlemler" tablosunun ismi "tbl_islemler", bu tablodaki "ünvani" alanının adıda "unvani" olmalı.

Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Açılan kutudaki seçime göre formdaki metin kutularına bilgi getirme (Dlookup olmadan) mehmetdemiral 64 35.874 29/08/2016, 10:45 atoz112
  Acemiler İçin Uygulamalar: Kullanıcı giriş ve şifre formu. Yetkilendirmeye göre işlem mehmetdemiral 59 23.565 04/03/2016, 01:27 Ayhan Hacıislamoğlu
  Kod ile SORGU yaratma Yandemir 9 4.410 23/12/2015, 21:37 Yandemir
  Açılan kutudan veri getirme (dlookup ve column() olmadan) 2. Perde mehmetdemiral 8 3.978 20/09/2014, 09:13 benremix
  Açılan kutularla sorgu yapma ataer 4 2.988 22/11/2011, 16:27 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya