açılan kutu da seçim yaparak rapor alma
Tarih
15/11/2008 22:31
Konu Sahibi
£l!F
Yorumlar
8
Okunma
3836
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



£l!F
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
35
9
30/10/2008
-
-
14/09/2009,12:57
Çözüldü 
form üzerine açılan kutu eklediğimizde içerisnden (firma ismi,şehir) biri seçildiginde rapor nasıl görüntülenir????yani örngin:açıln kutudan firma ismi seçldiginde firma ismine göre arıcak tmm dedigmizde rapor görüntülenicek.açılan kutudan şehir seçldginde şehire göre arama yapıcak rapor görüntülücek
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,19:11
Çözüldü 
Örnek dosyayı incelerseniz sorunuza cevap bulabilirsiniz. Makroyu incelemeyi unutmayın bu arada.

NOT : Başlık gerçekten tam olması gerektiği gibi olmuş. Teşekkür ederiz.


Ek Dosyalar
.rar   FormdanSecerekRaporAlma.rar (Dosya Boyutu: 70,34 KB / İndirme Sayısı: 246)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


£l!F
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
35
9
30/10/2008
-
-
14/09/2009,12:57
Çözüldü 
önemli degil...
bn bunu anlamadım anlatmak istedgim şu şekilde gönderdgim prgramdaki form 1 bakarsanız o şekilde ama tek butonda olcak.açılan kutudan ana faaliyeti seçtigimde anafaliyeti sorcak ana faaliyeti yazdıgıda verileri dökücek.vb:1991


Ek Dosyalar
.rar   FİRMA TAKİP FORMU3.rar (Dosya Boyutu: 95,82 KB / İndirme Sayısı: 59)
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,19:11
Çözüldü 
Bu tasarımda bir hata var. Açılan kutuda zaten ana faaliyeti seçiyorum, sorduğu soruda yine ana faaliyeti yazıyorum neden 2 defa bu işi yapıyorum? Birde rapor olarak yazdırılmak istenen şey sadece o firmanın faaliyeti mi? Veriyi hangi tablodan alacak? Hangi alanları gösterecek? Bunları yanıtlarsanız biraz daha açıklık kazandırabiliriz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


£l!F
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
35
9
30/10/2008
-
-
14/09/2009,12:57
Çözüldü 
şimdi tasarım hatalı biliorum.. açılan kutuda firma ismi seçldginde direk firma ismini girin die ıınputbox gelmesi gerekio bn orda butonu öylesine koydum.veriler firma takip formu ndan alınıcak ilk tablodan .... bn açılan kutudan firma ismini ana faaliyeti de seçtğimde dger tüm bilgelrede gelsin.. ama açılan kutudan seçilen seçime göre sorgulansın.butondaki gibi...
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,19:11
Çözüldü 
İstediğiniz oldu ekte inceleyebilirsiniz. Nasıl yaptığımı özetleyeceğim ancak programda veritabanı şifresi olmasına gerek yok şu anda onu kaldırsanız iyi edersiniz. Bu tip şeyleri en sona bırakmak lazım yoksa programa bakarken ikide bir şifre yazmak çok bunaltıcı oluyor.

*** FİRMA İSMİ isimli raporunuzdan yola çıktım
*** FİRMA İSMİ isimli raporunuzun özelliklerinden Veri sekmesi altındaki Kayıt Kaynağı olarak "firma takip formu" nu seçtim (Bilgileri oradan istiyordunuz)
*** Form1 de yer alan açılan kutunun özelliklerinden Veri sekmesinin altında yer alan Kayıt Kaynağını sorgu yoluyla firmaların adını listelettim. (Dediğiniz gibi input box açılacak firma adı yazılacak çok mantıklı değil. Sonuçta harf harf firma adı hatırlanamayabilir ayrıca uzun firma isimlerinde çileye dönüşür)
*** Daha sonra bir makro ayarladım. Makro11 isimli makroda Eylem olarak "RaporAç" seçtim. Aşağıda yer alan Eylem Değişkenleri bölümünde rapor listesinden "FİRMA İSMİ" ni seçtim. Koşul metni olarak belirttiğim şeyleri yazdım. Eşittirin solunda yer alan kısım "firma takip formu"nda yer alan "Firma İsmi/Ünvanı" ifade ederken sağında yer alan kısım ise "Form1" de yer alan açılan kutu "akFirma" yı ifade etmektedir.
*** "Form1" de bir buton ekledim. Bu butonun Tıklatıldığında olay koduna "Makro11" seçtim.

Sonuçta istediğiniz firma ismine göre rapor alabiliyorsunuz. Ancak çok ciddi tasarım hatalarınız var ileride başınıza bela olacaktır. Projenizdeki her yerde nereye isim verirseniz verin ( Tablo adı, alan adı, değişken vs. )Türkçe karakter kullanmadan ve arada boşluk bırakmadan isim verin. Ör : Firma İsmi/Ünvanı yerine Firma_Ismi daha iyi olacaktır. Biliyorum Access'i yeni öğreniyorsunuz ancak temel kurallara uymazsanız programınızda çok sıkıntı çekersiniz.


Ek Dosyalar
.rar   FİRMA TAKİP FORMU3.rar (Dosya Boyutu: 97,03 KB / İndirme Sayısı: 145)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloda ileriki hesaplamalar için kullanılmak üzere seçim yaptırmak nightashes 6 120 02/12/2016, 20:52 atoz112
  Dosya konumunu alma tufanbal 7 120 02/12/2016, 10:48 tufanbal
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 328 30/11/2016, 12:01 donepezil
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 88 29/11/2016, 21:39 maras321
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 204 29/11/2016, 14:14 atyaty


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya